İki ayda kirası 149 bin TL düştü

Aralarında Belediye Çay Bahçesi’nin de yer aldığı, Alanya Belediyesi’ne ait 9 taşınmaz, ihale yoluyla kiraya verildi.

İki ayda kirası 149 bin TL düştü

Aralarında Belediye Çay Bahçesi’nin de yer aldığı, Alanya Belediyesi’ne ait 9 taşınmaz, ihale yoluyla kiraya verildi.

24 Kasım 2016 Perşembe 22:27
İki ayda kirası  149 bin TL düştü
Bu ihalelerden Belediye kasasına, toplam 640 bin 770 TL girdi. İki ay önce yapılan çay bahçesi ihalesi tekrarlandı. İhalede 2 ay önce 500 bin TL'ye ihale edilen çay bahçesi dün 351 bin TL + KDV ile farklı bir şirket tarafından kiralandı.

Alanya Belediyesi Encümen Toplantısı Belediye Başkan Vekili Tunahan Kasapoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda aralarında Belediye Çay Bahçesi’nin de yer aldığı Alanya Belediyesi’ne ait 9 taşınmaz ihale yoluyla kiraya verildi. Çay bahçesi 351 bin TL + KDV ile ihale edilirken aralarında işyeri, cafe, tenis sahası ve büfe gibi taşınmazların yer aldığı ihaleden, Belediye toplam 640 bin 770 TL gelir elde etti.

2 AY ÖNCE 500 BİN TL'YE İHALE EDİLMİŞTİ
Bilindiği üzere geçtiği Ekim ayında Belediye Çay Bahçesi ihale edilmiş ve mevcut işletmeci Necip Arslan ihaleyi 1 yıllığına 500 bin TL'ye kazanmıştı. Aradan geçen 2 ayın ardından Arslan ihale sözleşmesini imzalamayınca dün Alanya Belediyesi çay bahçesini yeniden ihaleye çıkardı. Yapılan ihalede farklı bir şirket ihaleyi 1 yıllığına 351 bin TL+ KDV ile kazandı. Çay bahçesi 2 ay önce 500 bin TL'ye ihale edilirken 2 ayda fiyat 149 bin TL düşerek 351 bin TL'ye ihale edildi.

KASAPOĞLU: “YAPILANDIRMADA BUGÜN SON GÜN”
Encümen Toplantısında gündeme dair değerlendirmede bulunan Belediye Başkan Vekili Tunahan Kasapoğlu, vergi yapılandırmasında yarın son gün olduğunu hatırlattı. Kasapoğlu, “19 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan, 6736 sayılı torba yasada bazı borçlara yapılandırma fırsatı sağlandı. Bu kapsamda çevre temizlik, emlak vergisi ve ilan reklam borcu olan vatandaşlarımız, borçlarını yarın mesai saati bitimine kadar Belediyemize uğrayarak yapılandırabilirler.” dedi.

İLAN REKLAM, ÇEVRE TEMİZLİK VE EMLAK VERGİLERİNDE SON ÖDEME TARİHİ İSE 30 KASIM
Belediye Başkan Vekili Tunahan Kasapoğlu, vergi borçlarıyla ilgili bir konuda daha hatırlatmada bulunarak, ilan reklam, çevre temizlik ve emlak vergilerinde son ödeme tarihinin 30 Kasım olduğunu belirtti. Vekil Kasapoğlu, vergilerini ödemek isteyen vatandaşların Belediye hizmet binalarındaki tahsilat ofislerine giderek vergilerini ödeyebileceklerini kaydetti. Toplantıyı tüm öğretmenlerin “Öğretmenler Günü”nü kutlayarak kapatan Belediye Başkan Vekili Tunahan Kasapoğlu, “Yarınlarımızın ışığı çocuklarımızı yetiştiren, tüm öğretmenlerin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü bir kez daha kutlar, alınan kararların hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Son Güncelleme: 24.11.2016 22:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81