HERKES KAZANACAK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine bilgi verdi. Sürecin nasıl işleyeceğini anlatan Başkan Yücel, “Alanya bölge olarak bundan çok büyük kazanç sağlayacak. Hak sahipleri de, belediye de, çevre de, herkes kazanacak.” dedi.

HERKES KAZANACAK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine bilgi verdi. Sürecin nasıl işleyeceğini anlatan Başkan Yücel, “Alanya bölge olarak bundan çok büyük kazanç sağlayacak. Hak sahipleri de, belediye de, çevre de, herkes kazanacak.” dedi.

23 Ocak 2018 Salı 23:27
HERKES KAZANACAK

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Sanayi Sitesi ile Milli Egemenlik Stadyumu arasında kalan 44 hektarlık alanda yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yürütülen çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek kentsel dönüşümle ilgili bilgi verdi ve vatandaşların sorularını yanıtladı. Alanya Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısına, Başkan Yücel’in yanı sıra Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'nün teknik personelinin yanında birçok oda başkanı da katıldı.
‘ALANYA’YA KONFORLU HİZMET VERİYORUZ’
Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Yücel şunları söyledi: “Mahalle sakinlerinin bu kadar ilgili olması bizi çok gururlandırdı. İlk defa uygulanan bu yasa yeni bir yapılanma ve yeni bir kurumsallaşmayı Alanya'ya getirecek. Her bölgeye emsal olabilecek bir yapılanmayla, herkese ulaşmaya çalışarak en konforlu hizmeti bölgeye götürmeye çalıştık. Alanya Belediyesi en güzel yapılanan ve hizmet ağını en güzel genişleten, kendi üreten bir şehir olarak en konforlu hizmeti vermeye çalışıyor, verecek de.
‘SOKAKTA HERKES BUNU SORUYOR’
Bu uygulama artık ülkenin belirli yerlerinde var. Herkes kentsel dönüşümden faydalanmak istiyor. Bundan neden Alanya faydalanmasın. Alanya bundan hakkını almak zorunda. Biz bu konuda size öncülük yapmak zorundayız. Uygulamamız lazım çünkü, eğer bir vizyon şehri olacaksak biz de şehrimizi artık yavaş yavaş yenilemek zorundayız. Benim son 10 gündür sokakta gördüğüm herkes, 'Bizim mahallemize de gelecek mi?' diyor. Ben bunun şehri bu kadar mutlu edeceğini düşünmemiştim.

‘BUNU SİYASETE MALZEME YAPMAYACAĞIZ’
Alanya bölge olarak bundan çok büyük kazanç sağlayacak. Hak sahipleri de, belediye de, çevre de, herkes kazanacak. Biz sizden izinsiz hiçbir şeye imza atmayız. Benim görev süremde nelere imza attığımı hepiniz biliyorsunuz, ben halkın yararına olmayacak hiçbir şeye imza atmadım, bundan sonra da atmam. Ayrıca Alanya Belediyesi'nin bundan sonra kentsel dönüşüm bitimi de olacak. Bundan sonraki süreci kesinlikle siyasete alet etmeyeceğim. 
'EN BÜYÜK BAŞARI UZLAŞI OLACAK'
Proje Müdürü İlker Şenkal da, “Sizlerle uzlaşma süreci olarak 1 yıllık bir süreci hedef koyuyoruz. Sıkıntıları olanlar olacak elbette ancak bizlerin her zaman önceliği sizlerle mutabakat sağlanması. Sizlerle mutabakat sağlanmadıkça zaten böyle bir proje yapılamaz. Bu projenin yapılabilmesi için mahalle halkının 3’te 2 çoğunluğunun onayı alınması gerek. Bunu biz başardığımızda en büyük başarı orada olacaktır" dedi. 
‘VATANDAŞLARIN KİRASI ÖDENECEK’
Vatandaşların kentsel dönüşüm süresince vatandaşların kiralarının ödenip ödenmeyeceği ile ilgili soruya da cevap veren Başkan Yücel, “Zaten kentsel dönüşüm yaparken yasa gereği hak sahiplerine kira bedelleri yeni evleri bitene kadar ödenecek. Hiçbir şekilde hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak” şeklinde konuştu. Başkan Yücel ayrıca birçok vatandaşın sorularına da cevap verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81