Gökbel'in Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu

Gökbel'in Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu

30 Temmuz 2017 Pazar 20:12
Gökbel'in Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu
Bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde çok sayıda güreşçi aynı anda kol bağladı. Başpehlivanlık kategorisinde finalde Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ve Ali Gürbüz, kıyasıya mücadele etti. Kırkpınar Er Meydanı'nda altın kemeri takmayı başaran İsmail Balaban'ı yıkan Ali Gürbüz, Gökbel'in başpehlivanı oldu. 
 
Alanya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 13. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ikinci günü minik boy pehlivan güreşleriyle start aldı. İkinci günde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu,  CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile yabancılar meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Organizasyonun ikinci günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Güreşler için Alanya Müftü Vekili Murat Demirhan tarafından yaptırılan duanın ardından organizasyon minik boy pehlivan güreşleriyle başladı. Güreşler devam ederken Başkan Yücel, Kaymakam Kaya ile Müdür Tamrak ile Gökbel Güreş Ağası Kerim Yılmaz tarafından vatandaşlar için selamlama yürüyüşü gerçekleştirdi.  
KIRKPINAR'I ARATMADI
Tarihi Kırkpınar Er Meydanı'ndaki güreşleri aratmayan Gökbel Er Meydanı'nda bu yıl da sporcular, kıyasıya yarıştı. Her kategoriden 500'e yakın sporcunun kol bağladığı Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanlık kategorisinde finalde Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ve Ali Gürbüz, kol bağladı. Zorlu ve heyecanlı müsabakada Kırkpınar Er Meydanı'nda altın kemeri takmayı başaran İsmail Balaban'ı yıkan Ali Gürbüz, Gökbel'in başpehlivanı oldu.

Güreş Ağası değişmedi 
 
Alanya Belediyesi tarafından 13'üncüsü düzenlenen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin 2017 yılı ağalığı için 5 isim yarıştı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in 50 bin TL'lik teklifiyle açık artırmaya çıkan Gökbel Güreş Ağalığı’nı yine Kerim Yılmaz aldı. Gökbel Güreş Ağalığı yarışında 207 bin TL veren Yılmaz, beşinci kez ağa seçildi.

 

Son Güncelleme: 30.07.2017 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81