Esnaftan afişli protesto

Alanya'da SGK inşaatına mal, hizmet veren firma ve işçileri, müteahhit firmadan 8 aydır ücretlerini alamadıkları iddiasıyla, inşaat alanına toplanarak afişle protesto ettiler.

Esnaftan afişli protesto

Alanya'da SGK inşaatına mal, hizmet veren firma ve işçileri, müteahhit firmadan 8 aydır ücretlerini alamadıkları iddiasıyla, inşaat alanına toplanarak afişle protesto ettiler.

26 Ocak 2017 Perşembe 19:49
Esnaftan afişli protesto


İnşasına 2 yıl önce başlanan Alanya Sosyal Güvenlik Kurumu inşaatına gelen ve 8 aydır paralarını alamadıklarını öne sürülen 16 şirket sahibi inşaata gerdikleri afişle müteahhit firmayı protesto ettiler. Üzerinde alacaklı şirketlerin isimlerinin ve alacaklarının de yazılı olduğu ve üzerinde ‘Sayın cumhurbaşkanım, sayın başbakanım, sayın dışişleri bakanım. Duyun sesimizi. Bu inşaatın tüm işlerini Alanya esnafı yapmıştır ve kimse parasını alamamıştır.” afişle protesto ettiler. İddiaya göre alacaklı olduklarını müteahhit Bülent A.’nın kendilerine toplam 2 milyon 100 bin TL borçlu olduğunu ve 8 aydır ödeme yapmadığını belirten protestocular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan yardım istediler.
“İNŞAATTA ÇALIŞAN HİÇBİR ARKADAŞIMIZ ÜCRETİNİ ALAMADI”
İşçiler adına konuşma yapan Hacı Mehmet Özdemir, Alanya Sosyal Güvenlik Kurumu’nun inşaatında bir senedir çalışanları olduğu söyledi. İnşaattaki dış cephe sıva, alçı sıva, boya işleri ve tüm inşaattın işçilik bölümünü her şeyi yaptıkları kaydeden Özdemir,”Tam 10 aydır inşaatta çalışan hiçbir arkadaşımız ücretini alamadı. Bekçiler ve sigortalı çalışan işçilerin doğru düzgün sigortası yatmadı ve maaşlarını alamadılar” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleribakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na seslenen Özdemir şunları söyledi: Lütfen buradaki devletimizin bu kurumuna el attın. Burada çalışan işçiler çok mağdur. Kimse aylardır evine ekmek götüremiyor. Kimse bankaya olan borçlarını ödeyemiyor. Şuanda tüm esnafımız iflas etmiş durumda. Takviyen bu inşaata harcanan para 2.5 milyon TL alacak miktarı ise 2 milyon TL, yani buradaki her şey Alanya esnafı tarafından yapılmıştır. Lütfen bize yardım edin” diye konuştu.
“YARALARIMIZI DEVLET BİR AN ÖNCE SARSIN”
Muammer Keleş ise Alanya esnafı olarak SGK binasını yaptığını belirtti. Devlet desteği var diye inşaatta başladıklarını ifade eden Keleş,”Ama bu desteği hiçbir zaman, hiçbir yerde göremedik. Alakasız,parasız, pulsuz bir kişiye vermişler inşattın yapımını. Buradan yapımı nasıl aldı oda muamma bir olay. Şuanda burada gördüğünüz bütün esnaflar mağdur. Beş kuruş paramızı alamadık. Bu adamın her şeyi düzenbazlık. Bütün çekler döndü ve ekstra para ödüyoruz. Ödeyemeyen arkadaşlarımızda var. Çok mağduruz ve bizim yaralarımızı devlet bir an önce sarsın. Biz çok zor durumdayız” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 26.01.2017 21:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81