‘Eninde sonunda yayalaştıracağız!’

Encümen Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kalesi ile ilgili olarak, “Biz bu kültürel varlıklar sayesinde bugünleri görüyoruz. Eninde sonunda yayalaştıracağız. Herkes Damlataş tarafından trafiğe kapanacağını düşünüyor ancak Alanya Kalesi'nin giriş kapısından sonraki bölgeyi yayalaştıracağız” dedi.

‘Eninde sonunda yayalaştıracağız!’

Encümen Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kalesi ile ilgili olarak, “Biz bu kültürel varlıklar sayesinde bugünleri görüyoruz. Eninde sonunda yayalaştıracağız. Herkes Damlataş tarafından trafiğe kapanacağını düşünüyor ancak Alanya Kalesi'nin giriş kapısından sonraki bölgeyi yayalaştıracağız” dedi.

22 Mart 2018 Perşembe 19:35
‘Eninde sonunda yayalaştıracağız!’

Alanya Belediye Haftalık Olağan Encümen Toplantısı gerçekleştirildi. Encümen Toplantı Salonu’nda gündeme dair açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, önce halkın Regaib Kandili’ni kutladı. Yücel, “Tüm İslam aleminin kandilini kutluyorum. Şu anda da ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele veren şanlı Türk askerine de buradan dualarımızı gönderiyoruz” dedi.
DÜĞÜN SALONUNUN AÇILIŞINA DAVET EDİP MÜJDEYİ VERDİ
Yaklaşık bir yıl önce temelini attıkları Demirtaş Kültür ve Düğün Salonu’nun yarın saat 14.00’de açılacağını belirten Yücel, “Buradan tüm bölge halkını açılışa davet ediyorum. Bu vesileyle her zaman taahhütlerimiz arasında olan Demirtaş’taki köprümüzün yer teslimlerini yaptık. Yüklenici firmaya teslimini yaptık. İmalata başlandı. Köprünün çökmesi an meselesiydi. Bunu da bir şekilde bitirip halkımızın kullanımına sunacağız. Şimdiden hem köprünün hem de düğün salonunun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

'KALE İVME KAZANACAK'
Önceki gün Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla gerçekleşen Alanya Kalesi Değerlendirme Toplantısı'na ilişkin olarak da konuşan Yücel, teleferik fiyatlandırma tartışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Teleferiğe ücret olarak bakmıyoruz. Teleferik, kaleye bir renk, bir ahenk kattı. Kaleyle birlikte Ehmedek bölgesi, kültür evleri Süleymaniye Camisi'ni İç Kale'nin güzelliklerini, Bedesten'i günlük bir yaşam alanına dönüştürdü. İnsanların hoş vakit geçirebileceği bir yer oldu. Biz bu kültürel varlıklar sayesinde bugünleri görüyoruz. Eninde sonunda yayalaştıracağız. Herkes Damlataş tarafından trafiğe kapanacağını düşünüyor ancak Alanya Kalesi'nin giriş kapısından sonraki bölgeyi yayalaştıracağız. Bu mirasları daha da ileriye taşımak için mücadele veriyoruz. İç kalede yaşayanların yaşam tarzlarında bir değişiklik olmayacak. Dünkü toplantı hem Alanya, hem halk, hem de Türk tarihi için önemli bir adımdı. Böyle bir düşünceye sayın valimizin de kalıcı imzalar atmasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Alanya için bu bir dönüşüm noktası olacaktır. Yerel yönetimlerle birlikte sivil toplum örgütleri, halk bir arada olmalı ve her kararın arkasında durarak sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. 
EN BÜYÜK KAZANIM ÇALIŞMA SAATLERİ' 
Alanya'nın en önemli özelliği medeniyet şehri olmasıdır. Birçok ören yeri, kiliseler, medreseler, hanlar var. Bu toplantıda en önemli nokta ören yerlerinin gece 11-12'ye kadar açık olması bizi etkileşim altyapısını hazırladığımız aydınlatmalar ve güvenlik aşamaları sağlandıktan sonra bu yaşam alanları 12'ye kadar açık olacak. Bu da oraların gezilip görülmesi açısından bir milat olacak. Böylece Alanya'da gündüz sıcakta gezilemeyen yerleri gece gezilebilecek. O bölgelerde yıllık gezen insan sayısının arttığını hep birlikte göreceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81