Eğitimler hız kesmiyor

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen ALTSO Akademi’nin 2016 Yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri devam ediyor.

Eğitimler hız kesmiyor

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen ALTSO Akademi’nin 2016 Yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim Seminerleri devam ediyor.

13 Kasım 2016 Pazar 20:55
Eğitimler hız kesmiyor
 Cumartesi günü ALTSO Konferans Salonu’nda ‘Anlatabiliyor musun? Anlayabiliyor muyum?’ konulu kişisel gelişim semineri gerçekleştirildi. Profesyonel Koç Mustafa Şahin tarafından verilen seminere çok sayıda kişi katıldı. Katılımcılara ‘Neden anlaşılmak isteriz?’ sorusunu yönelten Şahin, “Umursanmak, kabul görmek ve değerli olmak için yani kısaca var olmak için anlaşılmak isteriz” dedi.
'FARKLI YORUMLAR YAPILIYOR'
Bireyler arasındaki karşılıklı bilgi, düşünce ve duygu alışverişine iletişim denildiğini aktaran Şahin, iletişimin sözlü, sözsüz ve yazılı olarak üçe ayrıldığını söyledi. İletişim süreci konusunda da bilgiler veren Şahin, “İletişimin başlatıcısına kaynak, mesajın gönderildiği birime alıcı denir. Mesajın alıcıya giderken izlediği yola ise kaynak deniliyor” dedi. Algı ile gerçek arasında yer alan kavramları da açıklayan Şahin, “Temsil sistemleri, meta modelleri, davranış ve düşünce programları, inançlar ve değerler, algı alanları ve fizyoloji algı ile gerçek arasında yer alır. Ayrıca, temsil sistemleri de görsel, işitsel, dokunsal, koku ve tat olmak üzere beşe ayrılır” dedi. İnsanların aynı şeye baktıklarını ama farklı gördüklerini ve aynı şeyleri dinledikleri ama yine farklı şeyler duyduklarını vurgulayan Şahin, “Aslında aynı şeyleri görüp, aynı şeyleri duyuyoruz ama her beyin kendisi farklı depolayıp, farklı yorumlama yapıyor” diye konuştu. ALTSO Akademi’nin 2016 yılı ikinci dönem kişisel gelişim seminerleri 19 Kasım 2016 Cumartesi günü ALTSO Konferans Salonu’nda Özlem Özcan Sezer’in vereceği ‘Başarılı Olmanın Sırları’ semineriyle devam edecek.
Son Güncelleme: 13.11.2016 21:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81