DÜNYANIN GÖZÜ ALANYA'DAYDI!

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Alanya'da bir araya geldi.

DÜNYANIN GÖZÜ ALANYA'DAYDI!

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Alanya'da bir araya geldi.

01 Aralık 2016 Perşembe 21:59
DÜNYANIN GÖZÜ  ALANYA'DAYDI!
Ortak basın toplantısının ardından Hasan Çavuşoğlu, Lavrov'a forma hediye etti. Her iki bakan da Kızılkule ve iskele önünde vatandaşlarla selfie yaparken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Lavrov, hemşehrilerinin Alanya’yı neden bu kadar sevdiklerini anladığını belirtti. Rus ve Türk vatandaşlar Mahmutlar'da Bakan Çavuşoğlu ve Lavrov'a ellerinde Türk ve Rus bayrakları ile dev bir pankartla sevgi gösterisinde bulundular.

DOSTLUK MESAJI VERDİLER
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Alanya'da düzenlenen 'Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Beşinci Toplantısı' için bir araya geldi. Basın mensuplarına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası kameraların karşına geçen iki bakan birçok konuya açıklık getirerek dostluk mesajları verdiler.

‘ENGELLERİ KALDIRMALIYIZ’
Ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu “Sevgili dostum Lavrov'u Alanya'da ağırlamaktan dolayı son derece mutluyum. Alanya, Rusya'da gelen dostlarımızın yaşadığı ve kendi evlerinde hissettiği bir yer. Ticaretin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Sevgili dostum Lavrov ile bu konuyu da konuştuk. Tarım sektöründeki ürünlerin önündeki engel kalkmalı. Antalya-Alanya Rus turistlerin en çok tercih ettiği bölge. Vizeleri tamamen kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

‘TURİZM KONUSU HIZ KAZANACAK’
Konuşmasına Alanya'ya çok teşekkür ederek başlayan Lavrov, “Çok konforlu şartlarda toplantı yaptık. Alanya'ya geldiğim andan itibaren misafirperverliği hissettim. Bundan sonraki aşamada ekonomideki aksamaları ortadan kaldırmak için çalışmalarımız olacaktır. Turizm konusu da hız kazanacak, buna eminiz. Turizmin gelişmesini de destekliyoruz. Normalleşmenin hızlı olması konusunda hemfikiriz. Ticaret ve ekonomideki aksamaları ortadan kaldırmak için çalışacağız.  Vize konusunu da görüştük ve olumlu geçti. Artık bu görüşmelere içerik katma zamanı” diye konuştu.

GÜLÜKLÜ ÇORBA YANINDA GRİDA
Toplantının ardından Bakanımız Çavuşoğlu, Rus Bakan Lavrov ile birlikte Alanya Limanı’na geldi. Rus Bakan Lavrov'a gülüklü çorba, balık sofrasının en ünlü yemeklerinden grida balığı, kabak tatlısı ve Alanya mezelerini ikram eden Bakan Çavuşoğlu, Kızıl Kule ve Tersane önünde kenti anlattı. Burada her iki bakanda vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Çavuşoğlu, Lavrov ile baba Osman Çavuşoğlu’nu tanıştırdı.  Lavrov Osman Çavuşoğlu'na, “Çok iyi bir evlat yetiştirmişsiniz” dedi.
Son Güncelleme: 01.12.2016 21:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81