'Devlet büyüklerimi mahcup etmeyeceğim'

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in Fahri Konsolosluk Ofisi'nin açılışının ardından Fahri Konsolosluk açılış töreni kutlamaları için Banana Otele geçildi.

'Devlet büyüklerimi mahcup etmeyeceğim'

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in Fahri Konsolosluk Ofisi'nin açılışının ardından Fahri Konsolosluk açılış töreni kutlamaları için Banana Otele geçildi.

09 Aralık 2018 Pazar 21:25
'Devlet büyüklerimi mahcup etmeyeceğim'

Kutlama törenini başlatmak için ilk sözü Mehmet Şahin aldı. Fahri Konsolosluğun Alanya ilçesi için yararını belirtmek için sırasıyla  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aldı.
Açılış konuşmasını yapan Şahin, "bugün geçmişi barış ile geçen Türkiye ile Litvanya Cumhuriyeti ilişkileri Sayın Dışişleri Bakanlarımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Linas Linkevicius'un dostluğu sayesinde en üst düzeye ulaşmıştır. Bu güzel dostluk sayesinde iki ülke işbirliği öyle bir noktaya gelmiştir ki Türkiye ve Litvanya arasında ki ikili ticaret 2017 yılında 795 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. 2017 yılında Antalya'ya 98 bin Litvanyalı turist gelmiştir. Bu rakamın yüzde 30'unun Alanyamıza geldiği varsayılırsa 2017 yılında ortalama 30-35 bin Litvanyalı turisti Alanya'mızada ağırladığımızı söyleyebilirim. Alanya'da geçen yıl ikamet alan Litvanyalı sayısı ise 46'dır. Bunun yanı sıra 2017 yılında 11 Litvanyalı Alanya'mızdan ev alarak Alanyalı olmuştur. Cennet Alanya'mızın çok fazla tercih edilen bir destinasyon haline geldiğini görmek bizleri son derece memnun etmektedir. Alanya'mız son derece güvenli bir şehirdir. Bunda emeği olan güvenlik güçlerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum" dedi.
'VİZE KONUSUNDA DESTEK BEKLİYORUZ'
Sözlerine devam eden Şahin, "bu dönemde bir kaç kere Litvanya'ya iş gezisi düzenledik. Tarihi ve güzel yerlerini gezip Litvanya'yı yakından tanıma fırsatı buldum. Orada gördüm ki Litvan halkıda Türk halkı gibi çok dost ve misafirperver bir yapıya sahip. Tüm bu gezileri düzenlerken Alanya'mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun çok büyük desteklerini gördük. Gittiğimiz her yerde Sayın Bakanımızın sayesinde en üst düzeyde ağırlandık. Amacım bundan sonra iki güzel ülkenin dostluğuna ve işbirliğine elimden gelen katkıyı yapmak olduğunu ifade etmek isterim. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben biliyorum sayın Bakanımız çok uğraşıyor. 1980 yılında gelen işadamlarına geçici vize uygulaması malesef kalıcı olmuştur. Buradan ben sayın Linas Linkevicius bakanımızdan da vizeler konusunda desteklerini rica ediyorum. Beni bu onurlu göreve layık gören Dışişleri Bakanım Linkevicius’un Nezdinde Litvanya Cumhuriyeti Hükümetine çok teşekkür ediyorum. Yine bu görevi bana tevdi eden Alanya’mız ve ülkemizin gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ve kendisi gibi konsolosluk belgemi onaylayan Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da en derin saygılarımı sunuyorum. Bugüne kadar üstlendiğim tüm görevlerde olduğu gibi bu görevi de layıkıyla yerine getirerek bana güvenen devlet büyüklerimi asla mahcup etmeyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu. 
ADEM MURAT YÜCEL: ’’İYİ NİYET SÖZLEŞMESİ İMZALANDI’’
Adem Murat Yücel ise, ‘’Dünyanın en güzel şehri olan Alanya’mıza 79 milletten 17.000 yabancı insan yerleşmiştir. Çeşitli din, dil, medeniyetten insanların bulunduğu Alanya’ya farklı bir renk katmaktadırlar. Konsolosluklar ülkeler arasında iyi niyet sözleşmesi olmaktadır. Bugünde burada Litvanya ile iyi niyet sözleşmesi yapmış olduk. İki ülkeye de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

'DOSTLUĞUN EN GÜZEL GÖSTERGESİ'
Başkan Menderes Türel ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Alanya, Antalya ve Türk bayrağının en şanlı şekilde dalgalanmasındaki katkıları için teşekkür etti. Başkan Türel, Litvanya’nın Antalya’da 2. fahri konsolosluğunu açmasının son derece önemli olduğunu belirterek Alanya’nın hem turizm ve tarım başta olmak üzere pek çok sektörlerde ortaya koyduğu performansın iftihar vesilesi olduğunu söyledi. Antalya’ya gelen Litvanyalı 95 bin turistin neredeyse yarısına yakınının tatillerini Alanya’da geçirdiğine dikkat çeken Türel, "Litvanyalı misafirlerimiz tatillerini bu güzel ilçemizde geçiriyorlar ve biz de onları en mutlu şekilde ülkelerine göndermenin gururunu yaşıyoruz. Alanya ve Antalya arasındaki mesafenin 100 kilometrenin üzerinde olması hizmetlerin yerinde ulaşması açısından yerinde hizmeti öncelik haline getiriyor. İşte bu yüzden Antalya’daki fahri konsoloslukla birlikte Alanya’mızda da Litvanya’nın bir fahri konsolosluk açılışına vesile olması iki ülke arasındaki dostluğun da en güzel göstergesidir" dedi. Başkan Türel Litvanya’nın Alanya Fahri Konsolosu olan ALTSO başkanı Mehmet Şahin’e görevinde başarılar diledi.
‘’SADECE DEVLET ARASINDA DEĞİL, HALKLARIMIZ ARASINDA DA GÜZEL BİR İLİŞKİ VARDIR.’’
"Sabah konsolosluğu açtık, şimdi ise kutluyoruz. Litvanya kıymetli ve dost bir ülkedir. Sadece devlet arasında değil, halklarımız arasında da güzel bir ilişki vardır. Çok sayıda Litvanyalı ülkemizi ziyaret ediyor. Birçok Litvanyalı dostumuz Alanya'yı yaşamak için tercih etmiş. Bu sene Alanya'ya 200 binden fazla Litvanyalı turist gelmiş olacak, bu yılın sonu itibariyle rakamlar onu gösteriyor. Halkların ilişkilerini güçlendirmek lazım. Bugün bunları konuştuk. Ticaret ve yatırımlarımız artıyor. Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile her fırsatta bir araya geliyoruz. Daha 3 gün önce Brüksel'de bir araya geldik, 2 gün önce ise Milano'da. Bugün de buradayız. Litvanya’nın kuruluşunun 100. yılını da buradan kutluyorum   " dedi.
ÇAVUŞOĞLU; ‘’DİPLOMASİDE HER YERDE ALANYALILAR VE ANTALYALILAR VAR’’
Türkiye'de 6'ncıLitvanya konsolosluğunun Alanya'da açıldığının altını çizen Çavuşoğlu, "Dün onayını verdiğim Kapadokya Fahri Konsolosluk açılışını da inşallah dostum Linas ile beraber yaparız. Diplomaside her yerde Alanyalılar ve Antalyalılar var. Gelen insan sayısına baktığımızda, Alanya'nın dış politikaya önem verdiğini görebiliyoruz. Bugün resmen açılışını yaptığımız konsolosluk gelen tüm misafirlere hizmet edecektir. İki ülke arasındaki bağları güçlendirecektir. Yapılan temaslar ve çalışmalarla halklarımız arasındaki bağların güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.  Konuşmaların ardından Fahri Konsolos olan Mehmet Şahin Fahri konsolosluk beratını Mevlüt Çavuşoğlu'nun elinden aldı.

Resepsiyonda 'Şaşmaz' sürprizi 

Litvanya'nın Alanya Fahri Konsolosluk ofisinin açılışı nedeniyle görkemli bir tören düzenleyen Mehmet Şahin'in resepsiyonuna sürpriz bir isim de katıldı. Kurtlar Vadisi dizisindeki Polat Alemdar karakteriyle şöhrete kavuşan Necati Şaşmaz, yakın dostu Aydın Çavuşoğlu'nun daveti üzerine geldiği Alanya'da Mehmet Şahin'in Fahri Konsolosluk resepsiyonuna katılarak tüm dikkatleri üzerinde topladı. Kendisi ile fotoğraf çekmek için adeta yarışan katılımcılara yakın ilgi gösteren Şaşmaz, Alanya'yı çok beğendiğini ve yakın dostu Aydın Çavuşoğlu ile sık sık bir araya geldiklerini söyledi.

Son Güncelleme: 09.12.2018 21:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81