Demirci, parkomatların kaldırılmasını istedi!

Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Erkan Demirci, geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısında Alanya'nın trafik sorununu gündeme getirmiş ve bazı sorular yöneltmişti. Demirci'nin soruları ilgili kurumlar tarafından yanıtlandı. Demirci’nin parkomatların kaldırılması talebine olumsuz cevap verildi.

Demirci, parkomatların kaldırılmasını istedi!

Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Erkan Demirci, geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısında Alanya'nın trafik sorununu gündeme getirmiş ve bazı sorular yöneltmişti. Demirci'nin soruları ilgili kurumlar tarafından yanıtlandı. Demirci’nin parkomatların kaldırılması talebine olumsuz cevap verildi.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 21:39
Demirci, parkomatların  kaldırılmasını istedi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Erkan Demirci, geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısında Alanya'nın trafik sorununu gündeme getirmiş ve bazı sorular yöneltmişti. Demirci'nin soruları ilgili kurumlar tarafından yanıtlandı.  Demirci sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak soruları ve yanıtları kamuoyu ile paylaştı:09.07.2018 tarihli Antalya Büyükşehir Meclis toplantısında tarafımca sorulan soruların yanıtlarını 13.09.2018 tarihli büyükşehir meclisi devam toplantısında aldım. Hızlı bir şekilde yanıtlayan büyükşehir belediyesi çalışanlarına teşekkür ederek aşağıda sorularımın ve verilen yanıtın özetini yorumsuz olarak yayınlıyorum.
’88 İŞLETMEYE CEZA KESİLDİ’
Sorulara verilen yanıtların içeriğinin yeterli olup, olmadığı ve tatminkar olup olmadığı konusunda takdiri Alanya kamuoyuna bırakıyorum. Soru: Cadde üzerinde kaldırımlara masa sandalye koyulmasına izin verilen işletmelerle ilgili izin verilen alanın dışına çıkıp, çıkmadıkları, gölgelik adı altında yapılan uygulamaların mevzuata uygun olup olmadığı vb. hususlarda denetim yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa bugüne kadar kaç işletme için denetim yapılmış ve kaç tanesinde usulsüzlük tespit edilmiştir? Kaç işletme için cezai işlem yapılmıştır? Yanıt: Büyükşehir belediyesi sorumluluğundaki caddelerde büyükşehir belediyesi Alanya zabıta amirliğince sürekli denetim ve kontroller yapılmakta olup, yaya geçişini engelleyecek şekilde malzeme çıkaran kuruluşlar uyarılmakta ve kaldırmadıkları taktirde cezai işlem uygulanmaktadır. Kaldırım üzerinde gölgelik adı altında herhangi bir izin verilmemekte. İşletmelerin kendi ön bahçelerinde yapmak istedikleri gölgelik ve sundurmalar Alanya Belediyesi’nden izin almak kaydı ile yapılmaktadır. 2018 yılı içerisinde izinsiz işgal yapan ve yayaların geçişini engelleyen 256 işletme uyarılarak işgalleri kaldırtılmıştır. Kaldırımları izinsiz olarak işgal eden 88 adet işletmeye cezai işlem uygulanmıştır.
‘KALDIRIMLARA PARK EDENLERE DENETİM YAPILDI MI?’
Soru: Yanlış uygulamaların önlenmesine yönelik büyükşehir belediyesi zabıta ekiplerinde yaya kaldırımı ve geçitlerini kullanan, park eden motosikletlerle ilgili denetim yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa bugüne kadar kaç kişi için cezai işlem uygulanmıştır? Yanıt: Kaldırım üzerinde giden motosikletlerle ilgili ulaşım daire başkanlığına bağlı olarak görev yapan trafik zabıta ekiplerince gerekli denetim ve ikazlar yapılmaktadır. Alanya zabıta amirliğimiz tarafından kaldırım üzerinde seyreden ve park yapan 1251 araç sahibi uyarılmış, ikazlara uymayan 91 araç sahibine ise cezai işlem uygulanarak kaldırılmıştır. Ayrıca 35 adet motosiklet kullanıcısı uyarılmış, bunlardan kaldırım üzerinde park eden ve uyarılara rağmen kaldırmayan 11 motosiklet sürücüsüne idari para cezası uygulanmıştır.

‘PARKOMAT DEVAM ETMEKTEDİR’
Soru: Atatürk Caddesi üzerinde Kale Market Kavşağı ile Çimen Otel Kavşağı arasındaki parkomat uygulamasının kaldırılarak, park yasağı getirilmesi, böylece yolun 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olacak şekilde düzenlenmesi, ilçe emniyet müdürlüğü ile birlikte hatalı parklanmalara karşı denetimin sıkılaştırılması, diğer bazı caddelerde uygulandığı gibi öğlen 13.00’dan sonra dağıtım, pazarlama, kargo aracı vb. büyük araçların caddeye girişine izin verilmemesi trafik sinyalizasyonlarındaki senkronizasyon sorunlarının giderilmesi gibi önlemler UKOME’de bugüne kadar gündeme gelmiş midir? Alanya Atatürk Caddesi üzerinde yaşanan trafik ve otopark sorununun çözümüne yönelik kısa vadeli çözümler ve projeler düşünülmekte midir? Yanıt: Alanya Atatürk Caddesi üzerinde parkomat uygulaması şahsınızın da evet oyu verdiği meclis kararına dayanmaktadır, bu kapsamda parkomat uygulaması halen devam etmektedir. Polis tarafından trafiğin kesintisiz ve sorunsuz işlemesi için gerekli tedbirler alınmaktadır. 
‘PARKOMATLAR KALDIRILIP, CADDE ÜZERİNDE PARK YASAĞI TALEBİM REDDEDİLDİ’
Sorumun içerisinde yer alan parkomat sisteminin şehir içi trafiğine sağladığı fayda/zararın yeniden değerlendirilerek, sistemin iptal edilmesi, cadde üzerinde uzun süreli park yasağı getirilmesi, caddeye belirli saatler arasında büyük araçların girişlerinin kısıtlanması, trafik ışıkları arasındaki senkronizasyon bozukluklarının giderilmesi ve cadde de yaşanan trafik sorunlarının çözümüne yönelik kısa vadeli çözüm ve projeler düşünülmekte midir sorularına net bir yanıt verilmediği için buradan paylaşmadım..”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81