Darı güven tazeledi

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin seçimli kongresi gerçekleştirildi. Mevcut başkan Darı rakipsiz girdiği seçimde tekrar güven tazeledi.

Darı güven tazeledi

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin seçimli kongresi gerçekleştirildi. Mevcut başkan Darı rakipsiz girdiği seçimde tekrar güven tazeledi.

08 Nisan 2018 Pazar 21:26
Darı güven tazeledi

Ali Darı’nın başkanı olduğu S.S. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimli kongreye gitti. Ali Darı’nın tek aday olarak girdiği seçimli kongre Alanya Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Kooperatifin genel kuruluna Göller Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birliği Başkanı Ahmet Tural, CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca, Alanya  Mobilyacılar Odası ve Alanya Sanayi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Alataş, Alanya Çevresi Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya, Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit ile kooperatifin üyeleri katıldı.
‘HEP BERABER HİZMET DAĞITIN’

 Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Darı, kredi kesintilerinin Türkiye’nin tüm bölgelerine aynı olduğunu söyledi. Darı, “Bu kesintileri biz yapmıyoruz. Bu kesintileri yasal olarak banka yapıyor. Aslında banka da yapmıyor, merkez yapıyor. Yüzde 3 bloke kesintisi bu kadar. İkincisi iade oluyor. Yüzde 1,5 kooperatif masraf karşılığı, yüzde 25 üst birlik, yüzde 25 bölge birliği, yüzde 2 banka komisyon alıyor. Yüzde 5 de kredinin faizi var. Dışarıda birisi şöyle birisi şöyle diyor. Mesleğini şoför olarak idame ettirenlere de 500 bin TL’ye kadar kredi veriliyor. Şu ana kadar 15’in üzerinde başvuru oldu. Maalesef kriterler uymadığı için ödeme yapamadık. Taksitlerinizin üzerinden 30 gün geçtikten sonra banka hem sizi hem de kooperatifi izlemeye alıyor. Bunlara çok dikkat edin. Bizde teminatsız kredi sistemi yok. Biz  teminat olmadan kredi vermiyoruz. Hiçbir zaman Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin kredi durdurulmadı. Hiçbir zaman için de paramız yok demedik. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi şu an dimdik ayakta. Başka yerlerden kredi alıyorsunuz, faiz yüksek diyorsunuz. Bu krediyi kapatalım. Elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Mümkün olduğu kadar Alanya’da bulunan Halk bankalarıyla çalışmaya çalışalım. 126 milyon lira kooperatifin kefaleti var.  Zannediyorum Alanya Şoförler Odası Başkanı burada. Kendisinden bir istirhamım var. Alanya’ya, kamyoncu esnafına yakışır bir garaj olmalı. Bunun içerisinde kamyoncu esnafının oturabileceği bir bina olmalı. Seçim geliyor. Yaptırdık, yaptırmazsak 4 sene daha bağırıp dururuz. Bu Alanya’ya yakışır. Alanya bunu istiyor. Kavgayı bırakın. Hep beraber hizmet dağıtın. Esnaf cayır cayır yanıyor. Hiçbiriniz senetlerinizi ödeyemiyorsunuz. İcra sayıları çoğalmaya başladı. Birbirinizle kavga ediyorsunuz. Bunları bırakın. Birbirimize destek olma mecburiyetindeyiz” dedi. Darı’nın açılış konuşmasının ardından divan oluşturuldu. Divan başkanlığına seçilen Tural, genel kurulun Alanya’ya hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Tural, “İyi ki Darı’yı tanımışız. Kendisi bize ağabeylik yapıyor. Allah yolunu açık etsin” diye konuştu.
DARI YÜKSEK MAAŞA KARŞI ÇIKTI
Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nı okunmasının ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporu ile çalışma raporu okundu. 1 milyon 243 bin 319 TL’nin kooperatifinin masrafları için harcandığının belirtildiği genel kurulda 1 milyon 348 bin 13 TL kar edildiği açıklandı. Kooperatifin aktif ve pasif hesabının 153 milyon 812 bin 42 olarak gerçekleştiği aktarıldı. Genel kurulda 2018 yılı bütçesinin gelir olarak 3 milyon 201 bin 800 TL, giderin ise,  2 milyon 555 bin 500 TL, gelir farkı olarak da 646 bin 300 TL olarak düşünüldüğü paylaşıldı. Sonra yönetim ve denetim kurulu ile çalışma raporunun müzakere edilerek oybirliğiyle kabul edildi. Genel kurulda Darı’nın maaşının arttırılması konusu da görüşüldü.  Yönetim kurulunun kendisi için 2018 yılında 12 bin 500 TL, 2019 yılı için 14 bin TL, 2020 yılı için 16 bin 500 TL olarak hazırladığı teklife karşı çıkan Darı, bu rakamları yüksek buldu. Darı maaş konusunda sadece 115 TL artırım yapılmasını istedi. Genel kurulda konuşan Darı, “Ben aday olarak çıkmadım. Görev istenmez. Görevler verilir. Eğer siz uygun görüyorsanız aday oluruz. Sizinle yolumuzu ayıralım derseniz de hiç alnımızı kırıştırmadan helalleşir, yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı.  Yapılan açık oylamayla yönetim kurulu asil üyeliklerine Ali Darı, İbat Koç, Mehmet Özen, Veli Balıktay, Fatih Özpelit. Denetim kurulu Zihni Demir, Hasan Sarı seçildiler. Bölge Birliği temsilciliklerine Ali Darı, İbat Koç, Mehmet Özen, Veli Balıktay, Fatih Özpelit seçildiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81