“Çocuklarımıza motosiklet almayalım”

Genellikle gençlerin motosikletle kaza yaptığına dikkat çeken Alanya Motospor Kulüp Başkanı Uğur Uzun, “Anne ve babalar, çocuklarımıza motosiklet almayalım. Onları teşvik etmeyelim” dedi.

“Çocuklarımıza motosiklet almayalım”

Genellikle gençlerin motosikletle kaza yaptığına dikkat çeken Alanya Motospor Kulüp Başkanı Uğur Uzun, “Anne ve babalar, çocuklarımıza motosiklet almayalım. Onları teşvik etmeyelim” dedi.

10 Mayıs 2019 Cuma 19:53
“Çocuklarımıza motosiklet almayalım”

Alanya Aile ve Sosyal Gelişim Derneği’nin (ASGED) başlattığı ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu ‘Kendine ve Alanya’ya Yakışanı Yap Projesi’ kapsamında ‘Güvenli Trafik Güvenli Yarınlar’ etkinliği düzenlendi. Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki etkinliğe Alanya Motospor Kulübü üyeleri de destek verdi. Etkinlikle ilgili açıklama yapan ASGED Başkanı Şükran Çalık, Alanya’da motosiklet kullanımının yaygın olduğuna dikkat çekti.
Çalık, “Araç sürücülerinin ve motosiklet kullanıcılarının şikayetleri oluyor. Emniyetimizin de bu konuda çok muzdarip olduğunun bilincindeyiz. En önemlisi motosiklet kazalarının da sıkça görüldüğü, bunların ağır yaralanma, ölümle sonuçlandığını görüyoruz. Yaya geçitleri ve kaldırımların insanlara bırakılması, buradan geçen yaşlılarımızın, çocuklarımızın, vatandaşlarımızın güvenliği bizler için çok önemli. Motosiklet de bir araçtır ve kara yolundan gitmelidir” dedi. 

“ÇOCUKLARI TEŞVİK ETMEYELİM”
Alanya Motospor Kulüp Başkanı Uğur Uzun da, “Havaların ısınmasıyla motosikletlerin sayısının trafikte artması ve kazaların meydana gelmesinden dolayı kasksız bu araçlara binen vatandaşlarımız kazalarda ağır yaralar alıyor. Ailelere seslenmek istiyorum. ütfen anne ve babalar, çocuklarımıza motosiklet almayalım. 17 yaşından küçük çocuklara motosiklet kullandırtmayalım. Teşvik etmeyelim. Anneler ve babalar bunlara biraz daha karşı gelirse kazalar olmaz. Genellikle genç yaşlardaki çocuklarımız kaza yapıyor. Bu gençlerin kafasında kask olmayınca ölümler meydana geliyor. Geride kaldıkları sevdikleri, ailesi, kardeşi ömür boyu acı çekiyor. Bu nedenle kaskımızı takalım. Kaldırımlarda motosiklet kullanmayalım. İnsanları rahatsız etmeyelim. Burası turizmin göz bebeği bir ilçe. İnsanları rahatsız etmeye hakkımız yok” diye konuştu.-Erdal ANAK
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81