Ciğerci Turan Usta 'Mutfak Mirası'na' dahil oldu

Yerli ve yabancı turistlerin Alanya'ya geldiğinde en çok ziyaret ettiği mekanların başında gelen Ciğerci Turan Usta, Alanya Belediyesi tarafından başlatılan Mutfak Mirası Projesine dahil oldu.

Ciğerci Turan Usta 'Mutfak Mirası'na' dahil oldu

Yerli ve yabancı turistlerin Alanya'ya geldiğinde en çok ziyaret ettiği mekanların başında gelen Ciğerci Turan Usta, Alanya Belediyesi tarafından başlatılan Mutfak Mirası Projesine dahil oldu.

28 Nisan 2019 Pazar 20:16
Ciğerci Turan Usta 'Mutfak Mirası'na' dahil oldu

Alanya'nın ünlü restoranları arasında yer alan Ciğerci Turan Usta, ocakbaşı lezzetini turistlere tanıtmaya devam ederken, kente gelen hemen herkesin ilgi gösterdiği mekanın sırrını, güler yüz ve samimi sohbet şeklinde açıklayan Turan usta, son olarakta Alanya Belediyesi tarafından başlatılan Mutfak Mirası Projesine dahil oldu. Projeyle ilgili açıklama yapan Ciğerci Turan Usta markasının sahibi Turan Erşahan, "Bizim unutulmaya yüz tutmuş, çocukluk zamanında öğrendiğimiz,  et dönerini yapıyoruz. Bu kıymasız sadece et döner. Bunun yanı sıra kendi icat ettiğim et kavurması, bide hiç kimsenin yapamayacağı, hiç biryerde yapılmayan ve patenti sadece bizde olan tereyağlı yaprtak ciğerini Alanya Mutfak Mirasına dahil ettik. İnşallah mutfak mirası için gelen misafirlerimize, Alanya'ya gelen herkese bunu tattıracağız. Bu projeye girmemizde katkısı olan başta Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel'e, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş'a ve tüm belediye personeline teşekkür ediyoruz" dedi. 

ALANYA MUTFAK MİRASI NEDİR?
Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi kendine has dokusu ve kültürü olan Alanya Mutfağının korunması, tanıtılması ve sürdürülebilir bir turizm değeri olarak hakettiği yeri alması için başlatılan Mutfak Mirası Alanya Projesi, Alanya’nın sadece deniz-kum-güneş üçlüsünden ibaret olmadığını, mutfak kültürünün ve tarımsal faaliyetlerinin de hayatın bir parçası olduğunu Dünya’nın ve Türkiye’nin her yerinden gelen yerli ve yabancı misafirlere, Alanyalılara ve yeni nesile aktarabilmeyi amaçlıyor. Türkiye ve Alanya turizmi için son derece yeni bir çalışma olan Mutfak Mirası Alanya Projesi, özel sektör ve kamuyu ortak bir amaçta buluşturması nedeniyle büyük bir önem taşıyor. Proje çatısı altında yapılan faaliyetler, seçilmiş işletmelerin ve üreticilerin ayırt edici Mutfak Mirası Alanya Logosu altında bir araya gelmesini sağlıyor. Bununla birlikte halkın dikkatini yerel ürünlere ve yöresel lezzetlere çekmek için tamamlayıcı etkinlikler ve çalışmalar da yıl içerisinde sürdürülüyor. - Mert CANTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81