Bu fırsatı kaçırmayın

Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan, ‘vergi affı’ olarak bilinen kanun hakkında bilgilendirme ziyaretlerine devam ederek borçluların bu fırsatı kaçırmamasını istedi.

Bu fırsatı kaçırmayın

Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan, ‘vergi affı’ olarak bilinen kanun hakkında bilgilendirme ziyaretlerine devam ederek borçluların bu fırsatı kaçırmamasını istedi.

10 Temmuz 2018 Salı 21:03
Bu fırsatı kaçırmayın

Alanya Vergi Dairesi Müdürü Fırat Altan, halk arasında ‘vergi affı’ olarak adlandırılan 7143 sayılı kanunun Alanya'da faaliyet gösteren tüm mükellefler ve mükellefiyeti olmayan ancak devlete bir şekilde borcu bulunan herkes tarafından duyulması ve faydalanılması için ziyaretlerine devam etti. Altan, dün de Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Muhasebeciler Odası Başkanı Kerim Gökçeoğlu’nu ziyaret ederek kanun hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 
Vergi Dairesi Müdürü Altan, 7143 sayılı kanundan faydalanılarak, kesinleşmiş vergi ve diğer borçların taksitle veya peşin olarak indirimli şekilde ödenebileceğini; dava, inceme ve tarfiyat safhasındaki borçlardan caiz cazip koşullarda koşullarla ödenebileceği; matrah vergi artırımında bulunarak, 5 yıl için vergisel açıdan mükellefin kendisini veya şirketini bir nevi sigorta ettirebileceğini; işletme kayıtlarının cezası olarak düzeltilebileceğini, belirtti 

Altan ayrıca, söz konusu yasanın yalnızca vergi borçlarını değil, trafik para cezası, nüfus para cezası gibi birçok idari para cezasını, öğrenim kredisi, ecrimisil gibi devlete olan birçok borcu kapsadığını, Bu nedenle bu yasadan yalnız vergi mükellefleri değil, borçları yasa kapsamında olan herkesin faydalanabileceğini belirtti. 
Detaylı bilgi ve başvuruları için, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar www.gib.gov.tr internet adresinin ziyaret edilebileceğini veya Alanya vergi dairesi Müdürlüğü'ne müracaatta bulunabileceğini belirten Altan, yasadan faydalanmanın mükellef olsun olmasın devlete borcu bulunan herkesin menfaatine olacağını hatırlatarak, Alanya'da yaşayan Herkesi bu kanun hükümlerinden yararlanmaya davet etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81