BİLİMSEL İŞBİRLİĞİ

ALTSO ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC Eğitim ve Araştırma Yerleşkesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, ALTSO ile İTÜ arasında bilimsel, toplumsal, sosyal, kültürel, akademik, mesleki ve eğitim alanlarında işbirliği çalışmaları yürütülecek.

BİLİMSEL İŞBİRLİĞİ

ALTSO ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC Eğitim ve Araştırma Yerleşkesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, ALTSO ile İTÜ arasında bilimsel, toplumsal, sosyal, kültürel, akademik, mesleki ve eğitim alanlarında işbirliği çalışmaları yürütülecek.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 19:00
BİLİMSEL  İŞBİRLİĞİ
Protokol, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile İTÜ KKTC Eğitim ve Araştırma Yerleşkesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya tarafından imzalandı. Protokol töreninde konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, göreve geldikleri 2013 Haziran’ından sonra ALTSO’yu eğitim kampüsü haline getirdiklerini söyledi. Başkan Şahin, “Göreve geldiğimiz 2013 Haziran’ından bu yana üye odaklı çalışmalara ve eğitim faaliyetlerine büyük önem verdik. İlk iş olarak eğitim çalışmalarını ALTSO Akademi adı altında topladık. Kişisel eğitimler başta olmak üzere her türlü mesleki eğitim alanında sertifika programları düzenledik. Bütün odalara model olduk. Bizden sonra birçok oda daha kişisel gelişim eğitimlerine başladı. Bunlardan güzel sonuçlar alıyoruz. Önümüzdeki dönemde de tekrar kişisel ve mesleki eğitimleri geliştirerek devam edeceğiz. Yükseköğrenime de destek verdik. Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun önderliğinde Alanya’mızda kurulan özel AHEP ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne kayıtsız kalmadık. Turizmde nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla ALKÜ bünyesinde ALTSO Turizm MYO’yu 5,5 ay gibi rekor zaman diliminde yaptırdık ve ALKÜ’nün hizmetine sunduk. Günden güne öğrenim gören öğrenci sayısı Alanya’mızda artıyor. Bomboş olan Atatürk Caddesi şimdi cıvıl cıvıl. Yükseköğrenimin Alanya'mıza hem ekonomi hem de sosyal kültürel anlamda ciddi katkısı var” dedi.
İTÜ ile imzalanan işbirliği protokolü hakkında da bilgiler aktaran Başkan Şahin, “Bilimsel, toplumsal, sosyal, kültürel, akademik, mesleki ve eğitim alanlarında İTÜ ile işbirliğine gidiyoruz. Üyelerimiz yararına ortak projeler geliştirip, işbirliği konularında toplantı ve organizasyonlar düzenleyeceğiz. ALTSO ile İTÜ ilgi alanlarına giren ve ihtiyaç duyulan konularda birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanabilecek. İhtiyaç duyulan alanlarda karşılıklı akademik /yönetsel konularda personel görevlendirecek. Şehrimizde bilimsel, kurumsal ve toplumsal toplantıların düzenlenmesi özendirilecek. Hizmet içi ve mesleki eğitim faaliyetleri bu ortaklık çerçevesinde gerçekleştirilecek” dedi.
ŞAHİN: “KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Şahin, “İTÜ'nün bilgi, deneyiminden Alanya'mızı faydalandıracağız. İnşallah öğrenci turizmini daha çok zirveye taşıyacağız. Gerek ALKÜ ve AHEP Üniversitesi rektörleriyle koordineli çalışıyoruz. Hedefimiz şu anda 8 bin olan öğrenci sayısını önümüzdeki öğretim yılında 16 bine çıkarmak. Sayıyı git gide artırıp ciddi ekonomik katkısını artırmak istiyoruz. Kasabından, manavından, apart otelinden herkes bu pastadan payını alacak. Ben yakın dostum İTÜ KKTC Yerleşkesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Rektör Kahya'ya gösterdiği özveriden dolayı teşekkür ederim. Protokolümüz Alanya'mıza ve İTÜ'ye hayırlı olsun” dedi.
KAHYA: “ALTSO’DA ÇALIŞKAN VE KABUĞUNU KIRAN BİR EKİP VAR”
Başkan Şahin’den sonra söz alan Rektör Kahya, ALTSO’yu Akdeniz Bölgesi’nin çok önemli bir dinamiği olarak gördüğünü söyledi. Rektör Kahya, “ALTSO’da çalışkan ve kabuğunu kıran bir ekip olduğunu görüyorum. ALTSO Başkanı Mehmet beyle 3 yıldan bu yana tanışıyorum. Heyecanını ve enerjisi herkesin malumu, en üst seviyede. Biz de bu heyecanı, sinerjiyi Kıbrıs'a taşıyalım ya da Kıbrıs'ın birtakım pozitif değerlerini de Alanya merkezli Akdeniz Bölgesi'ne taşımak istedik. Her şey böyle eğitimle başlar ama sonunda projelere, inovasyona, AR-GE'lere, katma değerlere döner. Küçük başlayan şeyler sonra kartopu gibi büyür. Bu fayda en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti, KKTC devletlerin yüce menfaatlerine, sonra da kurumlara yarar. Daha sonra da kurumlara, şirketlerin insanlara yarar. Bizim amacımız bu. Önce devletimiz sonra kurumların sonra da ondan yararlanan kişilerin pozitif yararı. İTÜ 240 yılı aşkın bir ulu çınar. İTÜ enlerin ve ilklerin üniversitesi. İTÜ KKTC olarak Alanya'da, Akdeniz Bölgesi'nde bir faaliyette bulunacaksak buranın mutlaka yerel dinamikleri ALKÜ ve AHEP üniversiteleri ile protokol imzalıyoruz. İnşallah hep birlikte omuz omuza bölgemizin yararına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Başkanımız Sayın Mehmet Şahin’i de çalışkanlığından dolayı tebrik ederim" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardıından işbirliği protokolü imzalandı. Protokol sonrası Başkan Şahin, Rektör Kahya’ya içerisinde muz ürünlerinin yer aldığı bir sepet hediye ederken Kahya’da Şahin’e Kıbrıs’a özel el sanatları ürünü hediye etti.
Son Güncelleme: 22.05.2017 19:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81