Bilgisayar eğitimi devam ediyor

Alanya Belediyesi, Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde vatandaşlara verdiği bilgisayar kursu eğitimlerine devam ediyor.

Bilgisayar eğitimi devam ediyor

Alanya Belediyesi, Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde vatandaşlara verdiği bilgisayar kursu eğitimlerine devam ediyor.

15 Şubat 2017 Çarşamba 21:08
Bilgisayar eğitimi devam ediyor
 Bugüne kadar gerçekleşen kurslarda bin 200 kişiye bilgisayar eğitimi verilirken, bu yıl da 300’ün üzerinde kursiyere bilgisayar eğitimi verilmesi hedefleniyor.
 Alanya Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü bilgisayar kursu eğitimlerine devam ediyor. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere haftada 4 gün 3’er saat verilen derslerde, temel bilgisayar eğitimleri veriliyor. Aralık ayında başlayan kursun 10 Mart’ta tamamlanması hedefleniyor.

EV HANIMLARINDAN YOĞUN İLGİ
Alanya Belediyesi’nin düzenlediği Bilgisayar Kursu’na, ilkokul ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra ev hanımları da yoğun ilgi gösteriyor. Alanya Belediyesi bünyesinde çalışan bilgisayar eğitmenleri Mehmet Özmen ve Merve Kadahan’ın gözetiminde gerçekleşen eğitimlerde, kursiyerlere temel bilgisayar eğitiminin yanı sıra Office Eğitimi de veriliyor.

TALEP HER GEÇEN YIL ARTIYOR
17 adet bilgisayarın bulunduğu Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde gerçekleşen Bilgisayar Kursu’na her geçen yıl talep artıyor. Bugüne kadar gerçekleşen kurslarda binin üzerinde vatandaşa bilgisayar eğitimi verilirken bu yıl da 300’ün üzerinde kişiye bilgisayar eğitimi verilmesi hedefleniyor.

MEB ONAYLI SERTİFİKA VERİLECEK
Alanya Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Bilgisayar Kursu’nda başarılı olan kursiyerler ödüllendirilecek. Kurs sonunda, başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı bilgisayar sertifikası verilecek.

BİLENLER BİLMEYENLERE ÖĞRETSİN PROJESİ UYGULANIYOR
Alanya Belediyesi’nin Habitat Derneği ile yürüttüğü iş birliği neticesinde oluşturulan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi de başarılı bir şekilde devam ediyor. Daha önce bilgisayar kursunda başarılı olan ve bu başarısını geliştiren kişiler, bu projeyle birlikte bilgisayar öğrenmek isteyen kişilere yardımcı oluyor. 1 aylık kısa dönem kurs şeklinde gerçekleşen organizasyonda kursiyerler hızlı bir şekilde bilgisayar kullanmayı öğrenirken eğitim verenler de bilgilerini pekiştirme imkânı buluyor.
 
Son Güncelleme: 15.02.2017 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81