BASKINLAR TARTIŞILIYOR

BASKINLAR TARTIŞILIYOR

30 Ekim 2017 Pazartesi 20:04
BASKINLAR  TARTIŞILIYOR
Hafta sonu etkili olan sağanak yağmurun ardından çevreye verdiği zararlar da ortaya çıkmaya başladı. Büyükşehir Alanya Koordinatörü Güney, zarar gören yerleri inceleyerek mağduriyetlerin giderilmesi için gereken çalışmaların yapılacağını söyledi. Sel ve su baskınları nedeniyle tarım alanlarının da ciddi zarar gördüğü belirten Ziraat Odası Başkanı Musluoğlu, nedeninin ıslah edilmemiş dereler olduğunu vurguladı. CHP’li Meclis Üyesi Demirci ise bütün bu olumsuzluklara sebep olarak Büyükşehir Yasası’nı gösterdi ve gerekli yetkilerin yeniden ilçe belediyelere verilmesini istedi. 
 
 
MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK
Alanya’da hafta sonu iki gün etkili olan aşırı yağışların ardından bilanço ortaya çıkmaya başladı. Yağışlar merkez ve mahallelerde birçok işyerine su baskınına ve caddelerin nehre dönüşmesine neden olmuştu. Tosmur Mahallesi’nde sele kapatılan araçlardan çıkan plakalar muhtarlığa getirilerek araç sahiplerinin oradan alabilecekleri bildirildi. Kırsal alanlarda ise yollar, köprüler ve özellikle tarımsal alanlar ciddi zararlar gördü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney yağıştan etkilenen Hocalar, Yeşilöz, Büyükpınar, Tırılar, İshaklı ve Sapadere Mahallelerinde incelemelerde bulunarak mağduriyetlerin giderilmesi için gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.
SEBEBİ ISLAH EDİLMEMİŞ DERELER 
Hal dernek başkanları ile bir araya gelerek zarar tespit çalışması yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, “Özellikle bazı dereler ıslah edilmediğinden dolayı Alanya’nın her tarafında olduğu gibi tarım alanlarında sel baskını ve fırtınadan dolayı hasarlar mevcut” dedi. Musluoğlu hasarların Demirtaş Mahallesi’nde daha çok olduğunu aktardı. Demirtaş’ta yıllardır yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan Sedre Köprüsü tedbir amacı ile trafiğe kapatıldı. Aliefendi Mahallesi’nde yollar sel suları nedeniyle yarılırken, Kocaoğlanlı’ya geçişi sağlayan köprü de tamamen yok oldu. 
BÜYÜKŞEHİR YASASI GÜNCELLENMELİ
CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci, Alanya'daki su baskınlarının sebebi olarak Büyükşehir Yasası'nı gösterdi. Bütün ASAT Alanya çalışanlarının ellerinden geldiğince çalıştığını ancak yetersiz geldiğini belirten Demirci, “ASAT Genel Müdürü'nden, işçisine kadar kimseyi suçlamıyorum. Sadece yasayı güncellemeden, bu haliyle çıkaranları eleştiriyorum. Bu kadar geniş bir coğrafyada bu yasayla 140 km öteden 300 bin nüfusluk bir şehir yönetilemez. Sorun Büyükşehir Yasası’nda ama sorumluluk ASAT'ta. Madem kimseyi dinlemeyip, yasayı çıkardınız gereğini de yapmak zorundasınız” dedi. Demirci, bu sorunların bir daha yaşanmaması için yetkilerin yeniden ilçe belediyelere verilmesi gerektiğini ekledi.
Son Güncelleme: 30.10.2017 20:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81