Başkan Yücel görme engellilerle buluştu

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nin üyeleri olan görme engelli vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Yücel görme engellilerle buluştu

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nin üyeleri olan görme engelli vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 21:12
Başkan Yücel görme  engellilerle buluştu
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, görme engelli bireylerle buluştu. Kahvaltının ardından, Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nde 6 aylık Braille Okuma Yazma Kursu ve Temel Bilgisayar Eğitimi alan ve başarılı olan kursiyerlere başarı sertifikalarını Başkan Yücel takdim etti. Görme engelli kursiyerler verilen eğitim için Başkan Yücel’e teşekkür etti.
YÜCEL: “HER ZAMAN ONLARLA BİRLİKTE OLACAĞIZ”
Yoğun programına rağmen engellileri yalnız bırakmayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Alanya Belediyesi olarak Alanya’da engelleri kaldırdık. Gerek şehrimizde yaşayan gerekse de buraya tatile gelen engelli bireyler, memnuniyetlerini her fırsatta bizlere iletiyor. Onların da herkes gibi bir birey olduğu gerçeğini unutmadan hareket ediyoruz. Her zaman onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz.”
6 AYDA BİLGİSAYARI ÖĞRENDİLER
Braille klavye, Braille yazıcı, Braille satranç takımı gibi teknik donanımlı araç gereçlere sahip olan Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nde 6 aydır haftada 6 saatlik periyotlarla verilen kurslar sonucunda 10 görme engelli birey, Braille okuma yazma ve temel bilgisayar eğitimini başarıyla tamamladı. Kursiyerler; Braille okuma yazma, 10 parmak klavye kullanımı, Microsoft Office programları kullanımı, dosya ve klasör oluşturma, kısa yollar (kes, yapıştır, kopyala), usb kullanımı/aktarım yapma, cd kullanımı, mp3 çalma, mobil ile internet bağlantısı sağlama, arama motoru kullanımı, müzik video ve sesli kitap açma indirme konu başlıklarında eğitim aldı.
PARA MİKTARINI RAHATÇA AYIRT EDEBİLECEKLER
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın görme engelliler için ürettiği Türk Lirası Tanıma Şablonu, Alanya Belediyesi’nin talebi üzerine temin edilerek kursiyerlere dağıtıldı. Merkez Bankası’nın ürettiği aparat hem madeni hem de kâğıt paraların bütün çeşidinin tanınmasına yardımcı oluyor. Görme engelli bireyler, temin edilen ve kendilerine dağıtılan Para Ölçer için son derece mutlu olduklarını ifade ettiler.
Görme engelli bireyler, geçirdikleri güzel gün için Başkan Yücel ve Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi personeline teşekkür ettiler.
Son Güncelleme: 11.05.2017 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81