Arıcılar ALTSO'da bir araya geldi

Antalya Arıcılar Birliği Başkanı Yücel Turan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO)’da bir seminer düzenleyerek arıcılarla bir araya geldi. Seminere Alanya Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez ve arıcılar katıldı. Seminerde arıcılara düzenlenen kursta başarılı olan 46 kursiyere sertifikaları verildi.

Arıcılar ALTSO'da bir araya geldi

Antalya Arıcılar Birliği Başkanı Yücel Turan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO)’da bir seminer düzenleyerek arıcılarla bir araya geldi. Seminere Alanya Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez ve arıcılar katıldı. Seminerde arıcılara düzenlenen kursta başarılı olan 46 kursiyere sertifikaları verildi.

12 Mart 2018 Pazartesi 20:41
Arıcılar ALTSO'da  bir araya geldi

Seminerde ilk olarak konuşan Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, "Orman İşletme Müdürlüğü olaraktan özellikle bakanlığımız arıcılığa çok önem veriyoruz. Bizimde Alanya Orman İşletme Müdürlüğümüzde Elikesik'te bal ormanımız vardı 2013 yılında kurulmuştu. Burada sandal, mersin keçi poyunuzu, defne gibi bitti türleri vardı. Biz buraya kuruluş aşamasında 7 bine yakın diğer türlerden ağaçlandırma yapmak istemiş arkadaşlarımız ben gelmeden önce. Dikemediğimiz türleri orayı dikeceğiz. Türkiye'deki en büyük orman yangını geçen sene bizim Sapadere mahallemizde çıktı. 2070 hektarlık bir orman alanı zarar görmüştü. biz oraya 15 buçuk ton kızılçam tohumu attık. Bunun dışında sadece hem yaban hayatını hem de Arıcalara destek olması açısından fıstık çamı diktik, ceviz, madem, yabani elma, akasya, gibi bitti türleri olmak üzere yakalık 102 bin dikim yaptık. Bundan sonra bu sahalara dikimlerimiz devam edecek. Bunu dikerken arıcıların bundan faydalanmasını düşünerek dikim yapıyoruz. Biz Arıcalara elimizden gelen kolaylığı gösteriyoruz. Sıkıntı olmadığı sürece herkese yardımcı oluyoruz" dedi
'ARICILIĞA ÇOK TALEP VAR'

Sönmez’in ardından kürsüye çıkan Alanya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar "Bizler hem tarım hem de arıcılık ile sürekli sizlerin yanınızdayız. Bununla beraber sizlere arıcılık kursları düzenlemekteyiz. Sizlerde katılım sağlıyorsunuz. Biz bundan çok memnunuz. Arıcılığa çok talep var. Alanya'mızın çok farkı bir konumu var.  Bitti türleri o kadar geniş yer kaplıyor ki yılda yaklaşık farklı illerden  500 kişiye yakın arıcı konaklamaya geliyor. Tabi bu konaklamaya gelmeleri bizim için çok iyi, burada tozlaşmayı da sağmak arıların görevi bu. Ama bunun konaklama yerleri ilgili çok sıkıntılar oluyor.  Biz bununla ilgili çalışmalar yapacağız. Örneğin Demirtaş bölgemizde arı konaklama için yerlerimize kadar, bunun kapasitesi ne kadar bunu sabitleyeceğiz. Bunu dışında konaklama orada  olmayacak. Biz bu arı konaklama işini bir standarda bağlayacağız. Arıcılık çok önemli. Arının ve balın ne anlama geldiğini biliyorum. Ben bütün üreticilerime bol kazançlı yıllar diliyorum. Her zaman  ürütücülerimizin yanında olacağız" ifadelerini kullandı.
'HER ZAMAN ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ'
Rüzgar'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Antalya Aracılar Birliği Başkanı Yücel Turan," Ben Orman işletme Müdürümüze çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sapadere'de büyük bir saha zarar gördü. Orada yollar açılık, dikim yapılıyor, çalışmalar yapılıyor. Alanya tarım müdürümüzde çalışmalarını sürdürüyor. Biz arıcılığı, hayvancılığa tevsik etmeye çalışıyoruz.  İlçe tarım müdürümüz her türlü yardımı sağlıyor. Bizler de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her zaman üreticilerimizin yanında olacağız. Üreticilerimiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81