Amacımız Akdağ Kayak Merkezi’ni Alanya’ya kazandırmak’

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve Müşterek Komiteler toplantısı 25 Eylül 2018 Salı günü gerçekleştirildi.

Amacımız Akdağ Kayak Merkezi’ni Alanya’ya kazandırmak’

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve Müşterek Komiteler toplantısı 25 Eylül 2018 Salı günü gerçekleştirildi.

25 Eylül 2018 Salı 18:39
Amacımız Akdağ Kayak Merkezi’ni Alanya’ya kazandırmak’


Açılış, yoklama ve mazeretlerin görüşülmesinin ardından meclis üyelerine hitap eden ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, konuşmasının başında gayrimenkul alan yabancıların Türk vatandaşlığına geçişini ilgilendiren yeni yönetmeliği değerlendirdi.
ŞAHİN: “ALANYA’MIZ İÇİN GÜZEL BİR KARAR”
‘Yabancıların Türk vatandaşlığını kazanabilmeleri için gerekli şartlar yeniden düzenlendi’ diyen Başkan Şahin, “Daha önce vatandaşlık kazanabilmek için karşılanması gereken en az 2 milyon Amerikan Doları tutarında sabit sermaye yatırımı şartı 500 bin Amerikan Doları veya karşılığı Türk Lirası olarak değiştirildi. Yine en az 1 milyon Amerikan Doları tutarında taşınmazın tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alınması hükmü de yönetmelikle değiştirildi. Buna göre de 250 bin Amerikan Doları veya karşılığı döviz ya da karşılığı Türk Lirası tutarında taşınmazı satın alan yabancılar bu haktan yararlanabilecek. Özellikle Alanya’mız ekonomisi için büyük bir öneme sahip inşaat ve emlak sektörünü oldukça yakından ilgilendiren bu yönetmelik değişikliği Ankara temaslarımızda siyasilerimizden talep etmiştik. 
Gerçekleşen değişiklik Alanya’mız için oldukça yararlı ve güzel bir gelişmedir. Özellikle inşaat sektöründe yeni bir sinerji yaratacak olan kararın alınmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
ŞAHİN: “ÜYELERİMİZİN TALEPLERİNİ ALIYORUZ”

22. meslek grubunda kayıtlı taşımacılık sektöründe iştigal eden ALTSO üyelerinin talepleri doğrultusunda 3 Eylül günü bir toplantı düzenlediklerini belirten Başkan Şahin, “Üyelerimizin sorunlarını dinlemek ve taleplerini anlamak için sürekli iletişim halindeyiz. Taşımacılık sektörünün sorunlarıyla ilgili bir araya geldik, çözüm önerilerini konuştuk. Ayrıca 18. Ve 21. Meslek gruplarının da komite toplantılarına katılarak hem sektörlerle ilgili görüştük hem de arkadaşlarımızla bolca sohbet ederek, taleplerini aldık” diye konuştu. 
Başkan Şahin ayrıca, Göç İdaresi Müdürü Ramazan Şimşek ile Alanya Tapu Müdürü Çetin Özdemir’in veda ziyaretleri, Alanyaspor tribün grupları liderlerinin teşekkür ziyareti ve HALKBANK Bölge Koordinatörü Mikail Özdemir’in nezaket ziyaretiyle ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirdi. 
MÜŞTEREK KOMİTELER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Meclis toplantısının ardından yılda iki kez yapılan Müşterek Komiteler toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in yanı sıra çok sayıda komite üyesi katıldı. 
Toplantı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Şahin, yılda iki kez müşterek komiteler toplantısı yapıldığını dikkat çekerek, bu toplantıların öneminden bahsetti.
AKDAĞ Kayak Merkezi, Güzelbağ Sanayi Sitesi, Türkler Toptancı Hali gibi vizyon projelerin son gelişmeleri hakkında komite üyelerini bilgilendiren Başkan Şahin, ALTSO yönetim kurulu faaliyetleri konusunda da önemli bilgiler aktardı. 

Başkan Şahin’in ALTSO yönetiminin yaptığı faaliyetleri ve çalışmaları anlatmasının ardından komite üyeleriyle görüş alışverişi yapıldı ve Alanya ekonomisi için yapılması gereken konular masaya yatırıldı.

Son Güncelleme: 25.09.2018 20:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81