ALTSO, engellileri unutmadı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Alanya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediye Başkanlığı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile bazı kurum ve kuruluşların destekleriyle gerçekleşen kutlamalar Anıt önünde başladı, İskele Şelale önünde ise sona erdi.

ALTSO, engellileri unutmadı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Alanya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediye Başkanlığı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile bazı kurum ve kuruluşların destekleriyle gerçekleşen kutlamalar Anıt önünde başladı, İskele Şelale önünde ise sona erdi.

04 Aralık 2014 Perşembe 01:25
ALTSO, engellileri unutmadı
 Şelale önünde düzenlenen törende,  Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından vatandaşlara döner ikramı yapıldı.
 
Alanya'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı çerçevesinde ilk olarak Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı önünde bir tören gerçekleştirildi. Törende Alanya Kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende konuşan Kaymakam Tanrıseven, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında konuştu.Kaymakam Tanrıseven yaptığı açıklamada; “Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, özürlülerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kolaylaştırılması en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır.Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyorum” dedi
Daha sonra konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün diğer önemli günler gibi kutlanarak değil farkında olmak amacı ile değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Yücel, “Farklı değil; farkındayız” sloganıyla herkes için yaşanabilir bir dünya sağlamak ve bunun içinde üzerimize düşen görevleri yerine getirmek ana amaçlarımızdan olmalıdır. Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama aktif olarak katılabilmeleri için belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağımızı bilmenizi isterim. Bu gün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi ek binası Engelsiz Sanat Atölyesi ve Sosyal Hizmetler Koordinasyon biriminin açılışını gerçekleştireceğiz. Açılışımıza buradan sizleri davet ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.” dedi..
ALTSO TARAFINDAN İKRAM YAPILDI
Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenin ardından İskele Şelale önünde de bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Alanya Kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ALTSO Başkanı Mehmet Şahin tarafından çeşitli yarışmalarda derece elde etmiş öğrencilere hediyeler verildi. 3 Gün sürek etkinlikler çerçevesinde, yarın Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 14.00’de Engelsiz Sanat Atölyesi El Sanatları Sergisi açılacak. Engelli bireylerin yelken sporu ile tanışmaları, spor yaparak hayata aktif katılımlarının sağlaması amaçlanan “Hayata Yelken Aç” projesinin 5 Aralık Cuma saat 15.00’da Alanya Marina’daki proje başlangıç töreniyle Engelliler Günü etkinlikleri sona erecek.
 
Son Güncelleme: 04.12.2014 01:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81