Alanya’ya 1 liralık faydaları yok!’

Alanya’da uzun yıllardır zincir marketlerle mücadele eden ve her zaman üyelerinin hakkını savunan Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, “Alanya’ya 1 liralık faydası olmayan zincir mağazalar, Alanya esnafını çok zor durumda bırakıyor. Tek çare market yasası” dedi.

Alanya’ya 1 liralık faydaları yok!’

Alanya’da uzun yıllardır zincir marketlerle mücadele eden ve her zaman üyelerinin hakkını savunan Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, “Alanya’ya 1 liralık faydası olmayan zincir mağazalar, Alanya esnafını çok zor durumda bırakıyor. Tek çare market yasası” dedi.

08 Temmuz 2018 Pazar 21:25
Alanya’ya 1 liralık faydaları yok!’

Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, “Alanya’ya 1 liralık faydası olmayan zincir mağazalar, Alanya esnafını çok zor durumda bırakıyor. Tek çare market yasası” dedi. Marketler Yasası’nın yıllardır rafta durduğunu ifade eden Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, “Yasanın içeriğinde marketlerin şehir dışına 40 kilometrelik mesafeye çıkarılması, açılış kapanış saatlerinin belirlenmesi, çalışan üye sayısının belirlenmesi, ürünlerin düzenli şekle konulması  gibi konular var.  İnsanlarımız mantıklı olarak düşünseler kendilerine saygısızlık yapıldığını görürler. Zincir marketlere gittiğiniz zaman normal bir vatandaşa hiç saygının olmadığını anlayabilirler. Çalışan sayısı da çok az. 2 kişiyle market götürüyorlar. Bu mağazaların halkımıza istihdam sağladığını da düşünmüyorum.  Kutunun bir kenarını yırtıyorlar, siz gidip oradan alıyorsunuz. Bu insanlara yapılan bir saygısızlıktır. Bir mahalle esnafına gittiğiniz zaman sizi güler yüzle karşılar ve malının dizaynı da size hitap edecek şekildedir. Onun için Marketler Yasası’nın bir an önce çıkmasını istiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu yasa çıkar. Sadece marketlere değil bütün esnafa nefes aldırır. Zincir mağazalar ilk açıldığında sadece bakkallara zararı varmış gibiydi. Şimdi ayakkabıcıya da zararı var, butikçiye de zararı var. Nalburiye satan hırdavatçıya da zararı var. Küçük ev aletlerine kadar her şeyi satıyorlar. Dolayısıyla esnafımıza ciddi anlamda sıkıntılar veriyorlar” dedi.

‘ESNAFIMIZ ZOR DURUMDA’
Zincir Mağazaların Alanya’ya hiçbir faydasının olmadığını da dile getiren Yenialp, “Bu mağazalar ne bir çeşme yaptırıyor de bir okula yardım ediyor. Bir okula yardım edilmesi gerektiği zaman gidip esnaftan yardım isteniyor, zincir mağazalardan değil. Vatandaşlara buradan sesleniyorum, bunları düşünerek mahalle esnafına sahip çıkmalarını ve mahallelerindeki esnaftan alışveriş yapmalarını istiyorum. Mahallelerindeki marketten alışveriş yaparlarsa paramız bizim ülkede kalır ve yine bizim bölgemiz içerisinde o para döner. Bakkal kazandığı parayla yaptıracak, mobilyacıya gidecek, inşaatını yaptırdığı ustaya para ödeyecek. Benim bakkalım,  kazandığı parayla inşaat yaptırırken, ekonomiye katkı sağlarken, inşaatçı da gidip zincir mağazaları tercih ederse benim bakkalım ayakta duramaz. 3 gün sonra dükkanını kapatmak zorunda kalır. Zincir mağazalar da zaten Alanya’dan hiçbir şey almıyorlar. Camını, çerçevesini hatta kalebodura kadar her şeyini şehrin dışından getiriyorlar. Alanya’ya 1 liralık faydaları yok. Onun için insanlardan ricamız mahallelerindeki esnafa sahip çıkmaları, bakkallarına sahip çıkmaları. Biz eğer ışığımızı söndürürsek o mahalle karanlıklar içinde kalır. 3 gün sonra çocuğunuzu emanet edeceğiniz, anahtarınızı bırakacağınız bakkallar olmazsa insanlar gerçekten çok zor durumda kalır” dedi. – Mert CANTÜRK 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81