Alanya'ya 30,5 milyon TL yatırım

Alanya'ya 30,5 milyon TL yatırım

19 Haziran 2017 Pazartesi 21:44
Alanya'ya 30,5  milyon TL yatırım
AEDAŞ’tan Alanya'ya 30,5 milyon liralık yatırımElektrik dağıtım hizmeti verdiği bölgelere kesintisiz enerji sunmak için aralıksız olarak yatırımlarına devam eden Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.(AEDAŞ), Alanya ve çevresine bu yıl 30.5 milyon liralık yatırım yapacak. Söz konusu yatırım miktarının yaklaşık üçte biri olan 11 milyon lirayı 2 ay içinde tamamlamayı planlayan şirket, özellikle kırsal mahallelerde ve yaylalarda süren çalışmaları kış gelmeden bitirmeyi hedefliyor. Alanya için ayrılan ödeneğin tamamının yılsonuna kadar kullanılacağını dile getiren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, “Söz konusu yatırımlardan sonra, Alanya'da minimum seviyelere indirdiğimiz arıza ve kesintileri daha da aşağıya çekmiş olacağız. Yenilenen enerji nakil hatları ve güçlenen trafolarımız sayesinde tüketicilerimize çok daha yüksek kalitede hizmet vereceğiz” dedi.
YAYLALARA ORTA GERİLİM ENERJİ NAKİL HATTI
İlçeye yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Antalya Doğu Bölge Müdürü Yunus Başarı da, Alanya gibi önemli bir bölgede yatırımların biran önce bitmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Taşbaşı, Öteköy, Üzümlü, Uğurlu, Bıçakçı mahallelerine ait; Çamlık, Çeltek, Ahmetler, Teveriç, Aktaş yaylalarında alçak ve orta gerilim enerji nakil hatlarını yaz bitmeden tamamlayacaklarını kaydeden Başarı, bu çalışmanın 1 milyon 894 bin liralık bir yatırım olacağını belirtti.
TURİZM BÖLGELERİNDE YATIRIM DÖNEMİ EYLÜL VE EKİM AYLARI
Elikesik, Toslak ve Mahmutseydi mahallelerinde alçak ve orta gerilim tesis yapımının 1 milyon 798 bin liraya mal olacağını dile getiren Başarı, "Mahmutseydi mahallemizdeki çalışmanın önemli bir kısmı bitti, tamamı ise 1.5 ay içinde sona erecek. Alanya merkezde 31.5 kV dönüşüm bölgesi elektrik tesis işimiz devreye girdi. Turizm sezonunda elektrik kesintisi yapmamak ve şehir merkezine kepçeleri sokmamak için trafoların değişimini eylül veya ekim ayında yapmayı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Kuşyuvası tünellerinin aydınlatılması ve şebeke işini Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak hareket ederek yaptıklarını anlatan Başarı, " 5.5 milyon TL'lik tünel aydınlatma ve şebeke çalışmamız tamamlandı. Bunun yanı sıra Bademağacı mahallemizde şebeke yenileme ve trafo konulması süreci biterken, Dinek mahallemizde yol aydınlatması için çalışmalarımız sona ermek üzere. Demirtaş'taki şebeke yenileme çalışmamız da kısa sürede tamamlanacak. Konaklı'da ve Kuzyaka mahallesinde şebeke yenilemesi, Seki yaylasında ise aydınlatma çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" diye konuştu.
Son Güncelleme: 19.06.2017 23:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81