Alanya tanıtım ile 'yüzleşecek'

Alanya Belediye Meclisi 2019’un ilk toplantısında bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda çekimleri Alanya’da yapılacak olan ve Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşacak olan “Yüzleşme” dizisi için tam destek kararı çıktı.

Alanya tanıtım ile 'yüzleşecek'

Alanya Belediye Meclisi 2019’un ilk toplantısında bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda çekimleri Alanya’da yapılacak olan ve Kanal D ekranlarında seyirciyle buluşacak olan “Yüzleşme” dizisi için tam destek kararı çıktı.

08 Ocak 2019 Salı 20:59
Alanya tanıtım ile 'yüzleşecek'

Alanya Belediyesi 2019 yılı ilk aylık olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclise Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Mustafa Keşoğlu, Kerim Başkaptan, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Erkan Demirci, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Hasan Basar, Kerim Aydoğan, Abdullah Sönmez mazeret bildirerek katılmadı. Meclisin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, meclis grup sözcülerine söz verdi. AK Parti, CHP ve MHP grup sözcüleri ilk olarak 2019 ile ilgili temennilerini ileterek 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladılar. Ardından Başkan Yücel’de 2019 temennilerinde bulunarak, “Alanya'yı refah seviyesine yükseltmek ve mutlu insanların yaşadığı bir kent yapmaya çalışıyoruz. 2019’da da aynı azimle kazançlar çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar uyum ve özveriyle çalışan siz meclis yerlerinize Alanya halkına bir teşekkürü borç bilirim. Basın emekçilerimizin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi. 
GÜNDEM MADDELERİNDE UYUMLU HAREKET
Açılış konuşmalarının ardından meclisin gündem maddeleri oylamaya sunuldu. Plan ve Bütçe Komisyonu ağırlıklı maddelerin oylamalarında mecliste birlik olduğu gözden kaçmadı. Tüm kararlar oy birliği ile kabul edildi. 
TANITIM DESTEĞİ DE GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis gündemine sonradan eklenen madde de üyelerin onayına sunuldu. Özel Kalem Müdürlüğü tarafından gönderilen dilekçede yer alan maddede Alanya’da çekilecek olan ve başrolünde Uğur Yücel gibi önemli bir oyuncunun yer alacağı Kanal D’de yayınlanacak “Yüzleşme” isimli dizi için destek istendi.  Oylamaya sunulan madde oy birliği ile kabul edildi. 
“TARİHİ BİR PROJE OLACAK”
İlk etapta 13 bölüm olarak çekilecek diziye ilişkin görüş bildiren AK Parti Meclis Üyesi Şükrü Cimrin " 2 yıl aranın ardından yaptığımız davet sonucu yapımcı Alanya'ya böyle bir dizi projesiyle geldi. Kanal D'de 13 bölüm yayınlanacak ve tutarsa ulusal platformda yer alacak. Bu şu ana kadar Alanya'nın önüne çıkan en büyük fırsat. Diğer yapımcıların dikkatini çekmeyi başardık. Yüzleşme isimli dizi ile" dedi. Konuyla ilgili Adem Murat Yücel ise, "Hedefleri 10'a yakın ülkede gösterime girmek. Biz de yerel yönetimler olarak sorumluluğumuzu bilerek buna evet dedik inşallah hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı. 

ASGARİ ÜCRET VURGUSU
Meclis gündeminde yer alan zabıta personelinin ek mesai ücretleri ile ilgili maddenin görüşülmesi sırasında söz alan CHP Grup Sözcüsü Erdoğan Toktaş CHP’li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 TL olduğuna işaret ederek, “Tüm CHP’li belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL. 31 Mart Seçimlerinde kazandığımız belediyelerde de aynı uygulamaya geçeceğiz. Alanya Belediyesi’ de emekçi zabıta kardeşlerimizin ek mesai ücretlerini üst limitten belirlemiş kendilerine teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı. 
“EL KURUMADAN ÖDEME YAPARIZ”
Toktaş’ın konuşması sonrası Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise , “Bizim yönetim şeklimiz bu. Emek bizim önceliğimiz. Emekçinin eli kurumadan hakkını vermeyi amaçlıyoruz. Tüm emekçilerimiz bizim baş tacımız.” Diye konuştu. 
DENETİM KURULU ÜYELERİ SEÇİLDİ 
Meclisin gündem maddesinde yer alan Denetim Kurulu üyelerinin seçimi gizli oyla gerçekleştirildi. Denetim Kurulu'na Alper Birer, Mustafa Aras, Mehmet Kula, Mehmet Ali Tekin Tunahan Kasapoğlu seçildi.
CUMA PAZARI BELEDİYE DÜĞÜN SALONU ŞUBAT'TA YIKILACAK
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde ise bir meclis üyesinin Cuma Pazarı içerisinde yer alan Alanya Belediye Düğün Salonu hakkındaki soruyu yanıtlayan Başkan Yücel, şubat ayında yıkımın başlayacağını söyledi. Yücel “Ay sonunda başlayacağız. Bu sene yıkıyoruz. Şuan ihaleye çıkıyoruz. Sezon sonunda da hafriyatına başlayacağız. Pazar için de Pazarcılar Odası’nın teklifi Zimbitlik’te bulunan büyük caddede kurulması yönünde. Ama zaten bu sene burada kurulmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81