ALANYA KAZANIYOR

Alanya'ya 30 yıl boyunca hizmet etmesi beklenen ve yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olacak olan Toptancı Hal Kompleksi'nin temeli Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Türel, Alanyalıların bu hizmetleri hak ettiğini belirterek, katı atık tesisi ve yapılacak olan köprülü kavşaklarla ilgili de müjdeler verdi.

ALANYA KAZANIYOR

Alanya'ya 30 yıl boyunca hizmet etmesi beklenen ve yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olacak olan Toptancı Hal Kompleksi'nin temeli Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Türel, Alanyalıların bu hizmetleri hak ettiğini belirterek, katı atık tesisi ve yapılacak olan köprülü kavşaklarla ilgili de müjdeler verdi.

11 Aralık 2016 Pazar 21:28
ALANYA KAZANIYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'ya kazandıracağı en önemli ve maliyeti en yüksek yatırım olan Toptancı Hali Kompleksi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Türkler Mahallesi, Gökçeler Mevkii'ndeki törene yoğun programları nedeniyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç katılamadılar. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Kaya, komisyoncular, Alanya'daki oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende önce saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Sonra Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi tarafından gösterileri sunuldu. Törende konuşan Türkler Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin, yeni halin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

ŞAHİN: HAL 50 YIL HİZMET EDECEK
ALTSO Başkanı Şahin de, Alanya'da turizm, inşaat ve emlak sektörü lokomotif olduğu kadar tarım sektörünün de lokomotifleri arasında bulunduğunu belirterek “Bu nedenle Rusya tarım sektörü için çok önemli bir pazar. İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi açıkçası bizleri çok memnun etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, ‘Toptancı Hali Projesi’ni sen yapar mısın?’ diye rica ettiği zaman çok gururlanmıştım. Çünkü ben ilkokul çağlarındayken toptancı halinde kırık sandıkları tamir ediyor, harçlığımı çıkarıyordum. Allah, toptancı halinin projesini ALTSO Başkanı olarak yapmayı nasip etti. Komisyoncularla bıkmadan usanmadan ekibimle birlikte 30-40 defa toplantı yaptık. Türel bizi sabırla bekledi. Kendisinin yanına gittik. Türel, Alanya' ya çok önem veriyor. Toptancı hali sadece komisyoncuları ilgilendirmiyor. 30 sene diyorlar ama ben bu halin 50 yıl hizmet edeceğine inanıyorum” dedi.

‘ALANYA MODERN TESİSLERE KAVUŞMALI'
Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven Alanya'ya ilk atandığı zaman hal projesiyle ilgili ALTSO Başkanı Şahin ve esnaf ile istişareler yaptıklarını ve en nihayetinde Büyükşehir’in ilk kazmayı vurduğunu ifade ederek “Alanya büyüten, gelişen bir bölge. Büyükşehir Alanya'nın doğusundan batısına kadar hizmetlerini sürdürüyor. Büyükşehir ve Alanya Belediyesi güzel projeler yapıyor. Alanya vizyonuyla, misyonuyla gelişiyor, değişiyor. Değişen Alanya'nın modern bir şekilde hizmet binaları ve tesislerine kavuşması lazım. Sanayinin, otogarın, toptancı halinin artık kent içinden çıkarak esnafı böyle modern tesislerde buluşturması lazım. Görev sürem boyunca büyükşehirle yüzde 1 değil, binde bir bile ihtilafımız olmadı” ifadelerini kullandı.

TÜREL: BEN ALANYA’NIN AMELESİYİM
Büyük projenin temelini atan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel şehir aynı insan hayatına benzediğini belirterek “Şehirlerin doğmaları, gelişmeler ve bir gün tarihe kavuşmaları kaçınılmaz. Nasıl ki insan hayatının şanslı, şanssız dönemleri var, şehirlerin de aynı bu şekilde. Alanya belki tarihindeki en şanslı dönemlerinden birini yaşıyor. Bakan Çavuşoğlu'nun mevcudiyeti ve Antalya'ya, Alanya'ya olan ilgisi bizim için büyük bir şans. Alanya, Antalya'nın meselelerini Bakan Çavuşoğlu sayesinde fevkalade güzel bir şekilde aşabiliyoruz. Bu birliktelik, uyum Antalya'nın, Alanya'nın çok önemli hizmetlere vesile olmasına neden oluyor. Bugün Alanya'da kazandırdığımız birçok hizmet başta Çavuşoğlu'nun kaptanlığında milletvekillerimizin ve teşkilatımızın destekleriyle hükümetin yakın ilgileriyle gerçekleşiyor. Bizler Antalya için çalışıyoruz. Biz Antalya'nın hizmetkarıyız. Ben Antalya'nın, Alanya'nın amelesiyim. Bundan da şeref duyuyorum” dedi.

DESTEK İÇİN BÜYÜK GAYRET İÇİNDEYİZ
Türel, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz çalışacağız, Alanya kazanacak. Alanya turizmde çok önemli bir marka. Alanya turizmde olduğu kadar tarımda da önemli bir marka. Alanya'nın tarımdaki üretimi 300 bin tonun üzerinde. Bir nevi Alanya, Türkiye'yi besliyor dersek, abartmış olmayız. Antalya, Alanya'nın turizm ve tarımı bazı malum sebeplerden dolayı sıkıntılar yaşadı. Geçmişte de bazı skıntılar yaşadık. Her seferinde bu sıkıntıları aştık ve yolumuza devam ettik. Bizde bir söz var; ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar.’ Antalya turizmiyle, tarımıyla, insanıyla yiğittir ve bu sıkıntıları aşacaktır. Hükümetimiz ülke seviyesinde biz de Antalya olarak üreticimize destek için büyük bir gayret ortaya koyuyoruz. Türkiye tarihinde hiçbir zaman turizme, ticarete hükümetin bu kadar direkt desteği olmamıştı. Bu sene ilk defa turizmde uçak destekleri verildi. Sebze meyve ihracatına destek arttırıldı. Esnaf için yeni destekler açıklandı. Hükümet bir taraftan milli mücadele gibi her cephede mücadele ediyor, bir taraftan esnafa, turizme, tarıma tarihinde görülmemiş destekler veriyor. Birileri Türkiye'de felaket tellallığı yaparken, biriler ekonomi sarsılsın ki hükümet zayıflasın hesabı yaparken, birileri her gün nifak tohumları atmaya çalışırken, hükümetin arka arakaya aldığı bu destek kararlarına imza atması hainlere verilen en güzel cevap. O hainler Alanya'daki toptancı hal temel atma törenini izlesinler ve çatlasınlar.

'VERDİĞİM HER SÖZÜ TUTTUM'
Siyasi yaşamımda verdiğim her sözü tutmuş olmanın gururunu yaşıyorum. Defalarca komisyoncularla toplantılarla proje gerçekleşti. ALTSO'da ön sunum yaptık. Projeyi çok beğendiler. Projeden sonra farklı talepler geldi. Ben de şaşırdım. Beni ziyaret ettiler. 'Ben ihaleyi yaptım' dedi. Bu taleplerin karşıma çıkmasını yadırgadım ve şaşırdım. Talepleri aslında olması gerekenlerdi. Şuanda Alanya halinde toptancı 50 metrekarede faaliyet sürdürüyor. Biz bunu 197 metrekareye çıkarıyoruz. Sundurmaları 20 metreden 50 metreye çıkarıyoruz. 'Ardiye sayısı az' dediler. 66 ardiye bir o kadar daha yeni ardiyelerle artmış olacak. Halin bir kapısından aynı anda 3 TIR hem giriş hem çıkış yapacak. Bugünkü halin meydanlığı 20 dönüm. Meydanlık alanı 3 misli proje içinde yer alıyor. 4 halin metrekaresi 140 bin metrekare. Sadece bu alanda 149 dönüm alana kavuşuyoruz. Alanya’ya en iyisini yapma gayreti içerisinde olduk. Hiçbir zaman baskıcı yönetim anlayışı içinde olmadık. Biz en iyisini yaptık. Buraya gelmek isteyen gelir. Zorla güzellik olmaz”

'BU HİZMETLERİN SAHİBİ ALANYALILAR'
"Hainler bu ülke üzerinde tuzaklarla, kumpaslarla, çetelerle ameliyat yapmaya çalışırken biz durmuyoruz” diyen Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz onlara en güzel cevabı yaptığımız yatırımlarla veriyoruz. Alanya Toptancı Hali de bu anlamda fevakalade önemli. Büyükşehir olarak bu sene turizme ve tarıma destekler verdik, vermeye devam edeceğiz. Tarıma destek için sulama projelerine hız verdik. Şimdi sulama kooperatiflerine elektriği ücretsiz temin edeceğiz. Bu temelini attığımız toptancı hal projesi de Alanya'ya ve tarıma önemli bir hizmet ve destek anlamına geliyor. Bu projeler bittiğinde bundan istifade eden Alanyalılar olacak. Alanyalıların desteği olmasaydı bu hizmetler hiçbir şekilde yapılabileceğini düşünüyorum. Büyükşehir sınırları genişletildiğinde, Büyükşehir adaylarından birisi, 'Böyle yasa mı olur? Antalya'dan Alanya'ya hizmet mi gider' demişti. Gelsin, şimdi görsün. Alanya'ya hizmet nasıl gidiyormuş öğrensin. Çalışınca oluyor. Bu hizmetlerin gerçek sahibi bütün Alanyalılar. Bu gibi projelere devam edeceğiz.

‘ALANYA'NIN ÇÖPÜ ALTINDIR'
Bir ay önce Alanya'ya geldiğimde 'Bundan sonra her ay bir temel atma veya açılış sürecinde birlikte olacağız' demiştim. Önümüzdeki ay bir başka açılış ya da temel atma için Alanya'da olacağız. Alanya'nın kanayan yaralarından birisi de çöplerin taşınması meselesi. Hizmette politika olmaz. Bizim politikamız hizmet. Alanya'ya yapılan hizmet Alanyalıya yapılan hizmet. Artık Alanya'yı çöp derdinden kurtaracağız. Geçtiğimiz hafta çöpten elektrik elde edeceğiz Çöp Çevrim Tesisi Projesi'ni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayladı. Önümüzdeki aylar da 'Alanya'nın çöpü altındır' diyerek çöpten elektrik elde edeceğimiz tesisin temel atma töreninş önümüzdeki aylar içerisinde gerçekleştireceğiz. Alanya'yı bir mega proje ile tanıştıracağız.

'2017'DE KATKI KAVŞAKLAR HİZMETTE'
Alanya'da mutlaka katlı köprülü kavşaklar yapılması gerekiyor. Hızlı şekilde projelendirdik. Hem Telekom Kavşağı'na hem de Ticaret Lisesi Kavşağı’na yapılacak katlı köprülü kavşakların projelerini tamamladık. Kargıcak'a kadar olan çevreyolu tamamlandığı takdirde sahildeki trafik yükü de tamamlanmış olacağı için bu çevre yoluyla ilgili kara yolları ile gereken işbirliğini yaptık. Buralarda da gerekli planlamaları yaparak Kargıcak'a kadar olan Alanya Çevre Yolu'nun da inşaatı başladı. Önümüzdeki aylarda gittikçe hızlanacak. Bu sene içerisinde 2 kavşağın ihalesi tamamlanacak. Telekom ve Ticaret Lisesi kavşaklarında inşallah temel atmaya en geç Şubat-Mart aylarında gelmiş olacağız. Çok hızlı tamamlayacağız. 2017'de bir sene içerisinde bu 2 kavşağı hizmete sunacağız. 2018'de bu kavşakları Kargıcak çevre yoluyla birleştirerek Alanya'nın o sahildeki sıkışık trafiğini en güzel şekilde rahatlatmış olacağız.”
Başkan Türel'in konuşmalarının ardından 100 milyon TL'ye mal olacak olan dev projenin temeli tüm protokol tarafından atıldı.

Bakan Çavuşoğlu video ile bağlandı


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris'te olduğu için temel atma törenine katılamadı. Katılımcılara dev ekrandan izletilen videodan hitap eden Çavuşoğlu, “Türel'i, çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. ALTSO Başkanı Şahin'i de tebrik ediyorum. Herkesin ortak hayali olan bu halin en kısa süre içerisinde tamamlanacağına inancım tam. Türel, Alanya'yı hiçbir zaman ihmal etmiyor. Alanya'nın ihtiyacı olan projeleri hayata bir bir geçiriyor. Biz de gerek çevre yolu, gerek diğer projeler olsun devletin imkanlarını kullanarak Alanya'ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu hal devreye girdikten sonra son derece modern, tüm tüccarlar daha modern ortamda ürünleri alıp satacak, ihracata gönderecek. Çiftçinin ürünleri daha da değerli olacak.

AMACIMIZ ALANYA’YI GELİŞTİRMEK
Biz de başta Rusya olmak üzere ihracatın önündeki engelleri kaldırmak için çaba sarf ediyoruz. Geçen hafta Alanya’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u ağırladık. Hem turizm, hem tarım bakımından önemli toplantılar yaptık. Amacımız Alanya'nın turizmini, ticaretini geliştirmek. Bunun için bir taraftan karayolu, bir taraftan da havayolu ulaşımını da kolaylaştırıyoruz. Çiftçilerin burada ürettiği ürünlerin yurt dışına gidebilmesi için Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) başta olmak üzere, yine Alanya'ya Anadolu'nun her tarafından inen yolları tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Daha birkaç gün önce Kuşyuvası tünellerinin aydınlatması için 5,5 milyon TL tutarındaki bir ihaleyi gerçekleştirdik.

ALANYA’YI TEMSİL ETMEK ŞEREFTİR
Akseki yolunu bu sene yapım programına aldık. Hem tünellerin inşaatı devam ediyor, hem de o yolu duble yol yapmak için çalışıyoruz. Kamyonlar böylece rahat bir şekilde ürünleri hem Anadolu'ya, hem de yurt dışına götürebilsin. Bir taraftan büyükşehir, bir taraftan biz 7 milletvekili arkadaşımızla Alanya ve Antalyamıza hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Alanya ve Antalya hizmetin en iyisini hak ediyor. Alanya ve Antalya'nın hizmetkarı olmaktan onur duyuyoruz. Bu temel atma töreninde sizlerle birlikte olamadık ama en kısa zamanda Büyükşehir’in gerçekleştireceği bir hizmetin açılışında ya da temel atma töreninde birlikte olacağız. Aynı şekilde devletimizin gerçekleştirdiği birçok hizmetler var. Onların da açılışını hep birlikte yapacağız. Alanya ve Antalya'yı temsil etmek bizim için bir şeref” dedi
Son Güncelleme: 11.12.2016 21:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81