Alanya'da Yörex hazırlıkları başladı

Anadolu'nun tüm yöresel ürünlerini Antalya'da buluşturan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in hazırlık çalışmaları başladı.

Alanya'da Yörex hazırlıkları başladı

Anadolu'nun tüm yöresel ürünlerini Antalya'da buluşturan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in hazırlık çalışmaları başladı.

10 Ekim 2016 Pazartesi 22:20
Alanya'da Yörex hazırlıkları başladı
Anadolu'nun tüm yöresel ürünlerini Antalya'da buluşturan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in hazırlık çalışmaları başladı. Kaymakam Tanrıseven, "Alanya'yı tanıtmaya devam edeceğiz" dedi. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 7. 26-30 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in hazırlıkları Alanya'da başladı. YÖREX Toplantısı, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda yapıldı.
TOPLANTIYA KALABALIK HEYET KATILDI
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığındaki toplantıya, Alanya Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, Alanya Cezaevi 2. Müdürü Muhammet Bülbül, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Namal, Alanya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü ve Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Erhan Akman, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, ALTİD Başkanı Burhan Sili, ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Güneş, ALKOD Başkanı Ömer Göker ve diğer temsilciler katıldı.
ALANYA YÖREX'TE
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Erhan Akman, YÖREX'in hazırlık çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Alanya'da yapılan hazırlıkları ve yapılması gerekenleri anlatan Akman, "YÖREX için bu senede 60'm² yer kiraladık. Belediyemiz ve diğer yetkililerle işbirliği yaparak Alanya'yı en iyi şekilde tanıtmaya amaçlıyoruz. Koza, muz lifi, mutfak mirası ve muz başta olmak üzere diğer Alanya'ya özgü tropik meyveler ve Alanya Cezaevi'nde kalan mahkumların el emekleriyle yapılan kabak işleme, bakır tablo, arı ve kuş kafesi ile standımızı renkledireceğiz. ALTİD, standı giydirecek. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Alanya'ya özgü çanta hazırlayarak gelen misafirlere sunacak. Çantaların içerisine Alanya'yı tanıtacak kahve, muz kolanyası v.b. malzemeler koyacağız" diye konuştu.
YÖREX'DE ALANYA EN İYİ ŞEKİLDE TANITILACAK
Alanya'ya özgü stant kurarak en iyi şekilde tanıtım yapacaklarını belirten diğer yetkililer, "Alanya'yı, başta muz olmak üzere çeşitli tropik meyvelerle tanıtacağız. İpek dokuma, muz lifi, koza ile ilgili stant kuracağız. Alanya'nın tanıtımı için ne gerekiyorsa el birliği ile bunu gerçekleştireceğiz. Ortak paydamız Alanya" dediler.
"ALANYA İÇİN AKTİF TANITIM YAPMALIYIZ"
Amaçlarının Alanya'yı en şekilde tanıtmak olduğunu söyleyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Amacımız; İnsanımıza, yerli ve yabancı misafirlerimize, Alanya'mızın yöresel hazinelerini tanıtmak olmalıdır. Tüm Kurumlarımızın ve yöneticilerimizin her yıl gelişerek tanınırlılığını arttıran fuarın, bu yılki başarısında Alanya'mızın katkılarını ve desteklerini görmek bizleri ayrıca motive edecektir. Geçen senelerde Alanya'mızı en iyi şekilde tanıttık. Alanya için aktif tanıtım yapmalıyız. Bu konuda hepimize görevler düşüyor. YÖREX başta olmak üzere ileride de fuarlarda en iyi şekilde Alanya'yı tanıtmak için herkes canla başla çalışmalı" dedi.
Son Güncelleme: 10.10.2016 22:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81