Alanya'da Avukatlar Günü kutlandı

Alanya'da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Alanya'da Avukatlar Günü kutlandı

Alanya'da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

05 Nisan 2018 Perşembe 21:11
Alanya'da Avukatlar Günü kutlandı

Antalya Barosu Alanya Temsilciliği tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı. Burada avukatlar adına konuşma yapan

Avukat Müge Gezginci,"Türkiye'de son dönemde kuvvetler tekliğinin, bir başka deyişle bütün yetkilerin bir kişide toplanmasının istendiğini, denge ve denetleme düzeneklerinin yok sayıldığını, halkın bilgi alma ve hakikate ulaşma hakkı için mesleğini yapan gazetecilerin tutuklandığını söyleyen Gezginci, "Adil yargılanma, hukuk güvenliği gibi kavramlara işlerlik kazandırmak için mücadele eden ve yurttaşların hak arama özgürlüğünün temsilcisi olan biz avukatların siyasi otoriteye bağlanmak, çeşitli baskı ve sindirme yöntemleriyle susturulmak istendiği, tutuklandığı günlerden geçiyoruz. Hukukun üstünlüğü endeksinde 113 ülke arasında 101. sıraya gerilediğimiz günlerden geçiyoruz. Hukuk devleti yıkılırsa, geriye kalana devlet denilemez. Biz avukatız, itiraz ederiz, susmayız! OHAL derhal kaldırılmalı ve Kanun Hükmünde Kararname rejimine son verilmelidir! Herkes için adalet, adalet için avukat! Yaşasın hukuk devleti, yaşasın insan hakları, yaşasın avukatlar" diye konuştu. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81