Alanya 'Noel Pazarı'na hazırlanıyor

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi (Yeni Alanyalılar) tarafından organize edilen 7. Uluslararası Alanya Noel Pazarı’nın hazırlıklarına başlandı. 7. Uluslararası Alanya Noel Pazarı, 4 Aralık Pazar günü Belediye Hizmet Binası arkasında gerçekleştirilecek.

Alanya 'Noel Pazarı'na hazırlanıyor

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi (Yeni Alanyalılar) tarafından organize edilen 7. Uluslararası Alanya Noel Pazarı’nın hazırlıklarına başlandı. 7. Uluslararası Alanya Noel Pazarı, 4 Aralık Pazar günü Belediye Hizmet Binası arkasında gerçekleştirilecek.

16 Kasım 2016 Çarşamba 23:21
Alanya 'Noel Pazarı'na hazırlanıyor

BELEDİYE ARKASINDAKİ MEYDANDA DÜZENLENECEK
Önceki yıllarda İskele Şelale Meydanı’nda düzenlenen Uluslararası Alanya Noel Pazarı, katılımın yüksek olması nedeniyle iki yıldır Belediye Binası arkasındaki meydanda düzenleniyor.
4 Aralık Pazar günü 10.00-20.00 saatleri arasında organize edilecek Pazara, çok sayıda yerli ve yabancı dernekle birlikte STK’lar da katılacak.
ALANYA’DAKİ HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜ DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR
Alanya’nın yurtdışı tanıtımına büyük katkı sağlayan Noel Pazarı’na, Yeni Alanyalılar büyük ilgi gösteriyor. Hoşgörü kültürünün ve dayanışmanın en güzel örneğinin yaşandığı Pazara, bu yıl yine Alanya ve çevresinde yaşayan yabancılar, Nordik Grupları, Finlandiyalılar Danimarkalılar, Polonyalılar ve Litvanyalılar Dernekleri, Alman Kilise Derneği, Rus Ortadoks Kilise Derneği, Rus Dili Konuşanlar Derneği, Rus Kültür ve Dayanışma Derneği, Bombala Alman Derneği katılarak milli kültürlerini anlatan yiyecek, içecek ve eşya stantları açacaklar.
MÜZİKAL GÖSTERİLER RENK KATACAK
Belediye arkasındaki alanda gün boyu devam edecek Noel Pazarı’nda, yiyecek içecek stantlarının yanı sıra çocuklar için eğlence, müzik gösterileri ve çeşitli etkinlikler yer alacak.
ENGELLİLER YARARINA DÜZENLENİYOR
7 yıldır düzenlenerek geleneksel hale gelen Uluslararası Noel Pazarı’ndan elde edilen gelir, her zaman olduğu gibi engelliler yarına kullanılacak.
GİRİŞ ÜCRETSİZ VE HALKA AÇIK
7. Uluslararası Alanya Noel Pazarı’yla ilgili bilgi veren Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Pazarın herkese açık olduğunu söyledi. Karaoğlu, “Alanya’da her yıl düzenlenen Noel Pazarı, kardeşliğin ve bir arada yaşama kültürünün en güzel örneklerinden biridir. Yeni Alanyalılar (yerleşik yabancılar), bizim dini bayramlarımızı, mübarek Ramazan ayımızı, Aşure ayımızı bilir; bizim dini ve manevi değerlerimize saygı duyar, birçoğu da bu özel günlerimizi bizlerle paylaşır. Biz de onların Noel Bayramlarına destek vererek, onlar için özel olan bu manevi günlerinde yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Ayrıca; bu pazarın çok önemli de bir amacı var; Pazardan elde edilen gelirler yardım amaçlı kullanılıyor. Bize destek veren herkese şimdiden teşekkür ederim.” dedi.
Son Güncelleme: 16.11.2016 23:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81