Akın Paşaoğlu hayatını kaybetti

Uzun yıllardır Alanya Belediye Tiyatrosu'nda görev yapan Akın Paşaoğlu (50) vefat etti. Alanya'nın sevilen tiyatro sanatçılarından olan Paşaoğlu, bir süredir diyabetle mücadele ediyordu.

Akın Paşaoğlu hayatını kaybetti

Uzun yıllardır Alanya Belediye Tiyatrosu'nda görev yapan Akın Paşaoğlu (50) vefat etti. Alanya'nın sevilen tiyatro sanatçılarından olan Paşaoğlu, bir süredir diyabetle mücadele ediyordu.

28 Kasım 2016 Pazartesi 20:05
Akın Paşaoğlu  hayatını kaybetti
Son olarak diyabete bağlı rahatsızlıkları nedeniyle el ve ayak parmaklarının kesildiği bildirilen Paşaoğlu'nun tedavisi bir süredir memleketi Trabzon'da devam ediyordu. Paşaoğlu'nun bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu ölmesi Alanya'daki sevenlerini şok etti. Alanya Belediye Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu ödüllü 'Bu Ne Vasiyet' adlı oyunun yazarı Gazeteci Engin Anak "Akın ağabey bir süredir diyabetle mücadele ediyordu. Geçen yıl 'Bu Ne Vasiyet'te sahne almış, bu yıl ise rahatsızlıkları nedeniyle çok istemesine rağmen oynayamamıştı. Acımız çok büyük. O'nu asla unutmayacağız" dedi. Paşaoğlu'nun cenazesinin Trabzon'dan Alanya'ya getirileceği, yarın saat 10.45'de Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenin ardından Cikcilli Belediye Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.
AKIN PAŞAOĞLU KİMDİR?
Oyuncu , 1966 yılında Trabzon da doğdu. İlk orta ve Lise öğrenimini Yalova da tamamladı. Tiyatroya 1982 yılında yine Yalova da bir Tiyatro derneği çatışı altında başladı. Daha sonra çeşitli dernekler, özel tiyatrolar ve bir arkadaşıyla birlikte kurdukları kendi tiyatrolarında devam etti. Alanya Özel Güzel Sanatlar Akademisi Belediye Konservatuvarı’nda eğitim aldıktan sonra, Alanya Belediye Tiyatrosu kadrosunda görev aldı. Günümüze kadar çeşitli tiyatro oyunlarını yönetti ve oynadı. Yalova da ve Alanya da birkaç amatör tiyatro ekipleri kurarak gençlere bu sevgiyi aşılamaya çalıştı. 2016 yılında Alanya Belediye Tiyatrosundan emekli olan Paşaoğlu, hala oyunlarda görev almaya devam ediyordu.
Son Güncelleme: 28.11.2016 20:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81