Ailesi küçük Eylül'ü yaşatmaya çalışıyor

Ailesi küçük Eylül'ü yaşatmaya çalışıyor

29 Haziran 2017 Perşembe 02:52
Ailesi küçük Eylül'ü  yaşatmaya çalışıyor
Alanya’da bir otelde aşçı olarak çalışan Taner Yılmaz, diş ağrısını geçireceği düşüncesiyle kullandığı metil alkol nedeniyle metanol zehirlenmesine bağlı olarak görme yeteneğini kaybetti. Geçim sıkıntısı çeken Yılmaz, eşi Aysun Yılmaz ve kızı Eylül ile memleketi Kahramanmaraş'a döndü.
Bir süre sonra rahatsızlanan Eylül'e, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde "yumuşak doku kanseri" tanısı konuldu. Eylül, bu hastanede onkoloji servisi olmadığı için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilince, aile yeniden Antalya'ya taşındı.
Kepez ilçesinde kiraladıkları evde yaşamaya başlayan Yılmaz ailesi, tek çocukları olan Eylül'ün hayata tutunabilmesi için ellerinden geleni yapıyor.
Anne Aysun Yılmaz, en çok hastaneye gidip gelmekte zorluk yaşadıklarını söyledi.
Hastaneye sadece kızı ve kendisinin gidebildiğini belirten Yılmaz, "Hastaneye gittiğimizde kızım 'Anne herkesin babası yanında, neden biz sadece ikimiz geliyoruz' diyor. O biraz canımızı sıkıyor. Saçları gidince çok üzülmüştü, bu duruma da alışmaya başladı. Hastalığı nedeniyle yürümekte güçlük çekiyor. Yeterince yemek yiyemediği için halsizliği oluyor." dedi.
Doktorların kızının hastalığının genetik veya maruz kaldığı ışınlardan kaynaklanmış olabileceği bilgisini verdiğini anlatan Aysun Yılmaz, ancak ailelerinde yumuşak doku kanserine yakalanan kimsenin bulunmadığını vurguladı.
Alanya'da da Kahramanmaraş'ta da köyde yaşadıklarını dile getiren Yılmaz, "Eylül'ün zararlı ışınlara, radyasyona maruz kalacağı bir ortam yoktu. Hastaneye götürüp film bile çektirmedik. Bu hastalığa nasıl yakalandığını anlayamıyoruz." ifadelerini kullandı.
"UMUDUMUZU KAYBETMİYORUZ"
Kızının tedavisinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde sürdüğünü belirten Aysun Yılmaz, şunları kaydetti: 
"Hastalığın son evresindeyiz, sağ böbrekte başlayıp bütün vücuda yayılmış. Dördüncü evre diye adlandırılıyor. Doktor, geçen ay yapılan tomografi sonuçlarına göre kitlelerin küçülmeye başladığını söyledi. Kemoterapide 10'uncu haftadayız. Kemoterapi tamamlandıktan sonra yeniden tomografiye girecek. Ay ay küçülmeler kontrol edilecek. İnşallah her ay küçülmeye devam eder. Umudumuzu kaybetmiyoruz. Kızım da bu duruma alıştı. 'Anne ben iyileşeceğim' diyor. Eylül'ün inancı doğrultusunda giderse, çabuk toparlayacağına biz de inanıyoruz."
Yılmaz, eşini ise bugüne kadar sadece bir kez doktora götürebildiklerini dile getirdi.
Gittikleri doktorun, eşinin yeniden görebilmesi için yapılabilecek bir şey olmadığını söylediğini aktaran Aysun Yılmaz, "Çünkü problem gözlerinde değil, gözlerinin arkasındaki sinir damarlarında. Kızımızı toparladıktan sonra eşimi de burada doktora göstermek istiyorum." diye konuştu.
"ÖNCELİKLE KIZIM DİYORUM"
Taner Yılmaz ise metanol zehirlenmesi nedeniyle sinir sisteminin tahrip olduğunu ve ardından görme yetisini kaybettiğini dile getirdi.
 
 
Son Güncelleme: 29.06.2017 02:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81