ADLİYE BÜYÜYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevcut Adalet Sarayı'nın artan dava dosyaları, yeni açılan mahkemeler ve hâkim savcı atamalarıyla fiziki olarak yetersiz hale gelmeye başlayan binasının ek bina ile desteklenerek mevcut kapasitesinin arttırılacağını söyledi.

ADLİYE BÜYÜYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevcut Adalet Sarayı'nın artan dava dosyaları, yeni açılan mahkemeler ve hâkim savcı atamalarıyla fiziki olarak yetersiz hale gelmeye başlayan binasının ek bina ile desteklenerek mevcut kapasitesinin arttırılacağını söyledi.

24 Kasım 2016 Perşembe 22:10
ADLİYE BÜYÜYOR
Alanya'nın ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalan adliye binasına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleriyle ek bina geliyor.
Mevcut Adalet Sarayı, artan dava dosyaları, yeni açılan mahkemeler ve hâkim savcı atamalarıyla fiziki olarak yetersiz hale gelmeye başlayan bina, ek bina ile desteklenerek mevcut kapasitesi arttırılacak. Alanya’nın hızla büyümesine devam ettiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gelişmelerle ilgili şu bilgileri verdi, ”Alanya’mızın nüfusu her geçen gün giderek artmaya devam ediyor. İlçemizin ihtiyaçları da bununla beraber doğal olarak artıyor. İlçe adalet sarayımızda şuan ki haliyle Alanya’mızın yükünü taşımakta yetersiz hale geldi. Bununla ilgili sorunları, talepleri değerlendirerek adliye binamıza ek bina için girişimlerimizi yaptık. Sonunda ek binamız için sevindirici haberi hemşerilerimizle paylaşıyoruz. 12 Aralık'ta ihale gerçekleşecek ve Alanyalı hemşerilerim daha iyi şartlarda hizmet almaya devam edecek ”dedi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN İKİ FAKÜLTE MÜJDESİ
Öte yandan Yükseköğretim Genel Kurulu kararını Antalyalılarla da paylaşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın turizm ve tarımda olduğu gibi eğitimde de ilk sırada yer alması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Alanya'da Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin (ALKÜ) açılmasına da öncülük yapan Bakan Çavuşoğlu, "Antalya son yıllarda hızla büyüyen şehirlerarasında. Akdeniz Üniversitesi de merkez ve ilçelerdeki eğitim birimleri sayısını artırarak bu büyümeye eşlik ediyor. Büyüyen Antalya’nın büyüyen üniversitesine yatırımlar tüm hızıyla devam ediyor. Yükseköğretim Genel Kurulu'nun aldığı kararla Akdeniz Üniversitesi bünyesinde Serik'te yeni bir İşletme Fakültesi kurulacak. Mevcut Spor Yüksekokulu da Spor Bilimleri Fakültesi'ne dönüşerek hizmetine devam edecek. Antalya’ya ve Akdeniz Üniversitesi'ne hayırlı olsun" dedi.

Çavuşoğlu hemşerilerini ağırladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Ak Parti Alanya Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık ve Alanyalı bazı işadamları dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Dışişleri Bakanlığı'nda ki makamında ziyaret etti. Dünya ve Türkiye ölçeğinde ki yoğun diplomasi trafiğine rağmen bize zaman ayırdığı için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz" diyen Koordinatör Yardımcısı Uludağ, "Sayın Bakanımız bu kadar yoğun gündemine rağmen biz Alanyalı hemşerilerini çok güzel bir şekilde ağırladı. Bakanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 24.11.2016 22:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81