Adım adım büyüyen firma: Alanya Su Yapı

Adım adım büyüyen firma: Alanya Su Yapı

18 Eylül 2017 Pazartesi 22:14
Adım adım büyüyen firma: Alanya Su Yapı
İki yıl içerisinde hızlı bir büyüme yakalayan Alanya Su Yapı sahibi Fatih Uyar, "Hedefimiz bölgenin en iyisi olmak" dedi
 
 
Alanya'nın genç iş adamlarından olan Alanya Su Yapı sahibi Fatih Uyar, Sohbet Dükkanı'na konuk oldu. Sektöre girişi ve Su Yapı'yı açış hikayesine kadar birçok konuda keyifli bir sohbet gerçekleştirdik Fatih Bey'le.
Fatih Bey sektöre henüz 18 yaşındayken adım atmış. Yaptığı işin hemen hemen her bölümünde görev almış ve kendisini bu alanda yetiştirmeyi başarmış. 2005 yılında lise eğitimini tamamladıktan sonra, dönemin önemli firmalarından birinde işe başlamış. Fatih Bey, hikayesinin geri kalanını şöyle özetliyor:
"2005 yılında liseyi bitirdim. Bu mağazanın olduğu yerde başka bir firma vardı. O zamanlar Alanya'da 3-4 firma vardı bu işi yapan. Bu firmalardan birinde ön muhasebede çalışarak işe başladım. Askere gidip geldikten sonra 2006 yılında aynı firmanın yeni mağazasında muhasebede görev aldım. Sonra kasaya ve ardından da satışa geçtim. Bu sırada başka bir firmadan gelen teklifi değerlendirdim ve o firmada da pazarlamada çalıştım. Sabah çıkıp bütün gün şantiyeleri gezerdim. Pazarlamacı olarak çalıştığım dönemde hep bu işi bir gün kendim yapmak istemiştim. Bizde pazarlamada 3 yıl kuralı vardır. 3 yıl sonra ya firma değiştirmelisin, ya da kendini başka türlü yenilemelisin. Fazla olursa çöküş yaşanır. O yüzden iki hedef koydum kendime: Ya büyük bir firmanın bölge müdürü olacaktım, ya da kendi işyerimi açacaktım. İkincisine yoğunlaştım ve gerçekleştirdim.
 
"EŞİMİN BİLE HABERİ YOKTU"
Mağazayı açmadan 15 gün önce arabayı buranın önüne çekip kafamda neler yapacağımı tasarlardım. Sonra bir gece karar aldım ve çalıştığım firmaya kararımı bildirdim. Kendi işimi yapacağımı söyledim. 25 gün içinde her şeyi tamamladım ve 2 yıl önce Su Yapı'yı açtım. Eşimin bile son dakika haberi oldu. 18 yaşında başladığım sektörde bugüne geldim. Bu işi iyi bildiğime inandım ve o yüzden yola çıktım. Her departmanı bildiğim için yapacağım iş bu benim."
 
"ÖNCÜ MARKALARLA ÇALIŞIYORUZ"
Uyar, firmanın 'Yaşanılacak mekanlar için' şeklindeki sloganını da kendisi bulduğunu söylüyor. Uyar, "Patentini de aldık sloganımızın. Yaşanılacak mekanlar oluşturabilmek için alt yapı, sıhhi tesisat, pis su temiz su borularından, başlıyoruz. Sıva ve alçıdan sonra işlemlere seramik grupları, armatür, vitrifiye, banyo dolabı, duşakabin gruplarıyla devam ediyoruz. Sattığımız ürünlerin arasında bayi olduklarımız da olmadıklarımız da var. Belli başlı öncü markalarla çalışmaya özen gösteriyoruz. Dizayn Grup, Acar Armatür, MCM Seramik, Betaş Mozaik, Petek Banyo, Pure Bagno, Güral-Vit, Eınhorn gibi birçok markanın bayiliğini yapıyoruz" diyor ve her keseye uygun ürünleri toptan ve perakende sattıklarını belirtiyor. 
 
HEDEF, BÖLGENİN EN İYİSİ OLMAK
Geçtiğimiz yıla oranla satışlarda az da olsa ivme yakaladıklarını ifade eden Fatih Uyar, "Bu sene satışlar geçen yıla göre daha iyiydi. İnşallah 2018 yılında daha iyi olacak. İnşaat sektöründe kıpırdanma olunca bizim satışlarımıza da olumlu yansıyor. Gazipaşa-Okurcalar arasında satış yapıyoruz şu an için. Ancak hedeflerimiz var tabi. Akdeniz Bölgesi'nin en büyüğü olmak için hedef koyduk. 3 yıl gibi bir sürede, kendimize ait ve en az 1000 metrekare bir mağazaya taşınmaya niyetimiz var" diyor. Fatih Bey bunları söyledikten sonra, her ne kadar satışlarda az da olsa artış olduğunu söylese de, 2013-2016 yılları arasındaki başarının şu an için yakalanmasının zor olduğunu anlatıyor. "O dönemde sektörde büyük bir yükseliş vardı. Ancak ülkemiz genelinde yaşanan olaylar bizim sektörümüzü de olumsuz yönde etkiledi. Genel durum her sektöre yansıdı" diyerek 2018 yılı için olumlu konuşuyor. 
 
HER KESİME AYNI HİZMET
Sohbetimizi sürdürürken, mağazanın oldukça şık ve gösterişli olması dikkatimizi çekiyor ve bu durumun insanları olumsuz etkileyip 'Burası çok pahalıdır' endişesi oluşturup oluşturmadığını soruyoruz. Fatih Bey sorumuzu içtenlikle şu şekilde yanıtlıyor:
"Alanya'daki en ucuz ürünü burada bulma şansı var insanların. İnsanlar ekonomik seramik, musluk bile alıyorsa, böyle bir mağazadan alsınlar istedim. Kaliteli bir hizmet alsınlar. Geldikleri zaman çayını kahvesini içsinler. Hizmetimiz, aldıkları ürünün fiyatına göre değil. Her kesime aynı şekilde kaliteli hizmet sunma gayretindeyiz. İnsanların az ya da çok mal alması önemli değil, önemli olan iyi bir mağazadan kaliteli bir şekilde ürün almaları. Bunu amaçladık ve hayata geçirdik. Görsellik de bizim için çok önemli. Her çeşitte ürün sunabiliyoruz."
 
BANYOLAR 4 GÜNDE TESLİM
Su Yapı'nın ilginç ve esprili bir sloganı daha var aslında: Bizimle banyo yapmak ister misiniz? Banyo yaptırmak isteyenler için nasıl bir yol izlendiğini soruyoruz ve yaptıkları işi özetlemesini istiyoruz. Verdiği yanıt şöyle:
"Banyosunu yaptırmak isteyen müşterimiz, önce bize geliyor. Buradaki teknik ekibimiz yerinde gerekli incelemeleri yapıyorlar. A'dan Z'ye her şey inceleniyor. Müşterimizi buraya getiriyoruz. Ürünleri beğeniyor ve ona göre fiyatları çıkarıyoruz. Seramik grupları, işçilikler, montaj, klozet, musluk ve diğer tüm aksesuarlara kadar detayları bitirecek şekilde fiyatımızı veriyoruz. Bunlar tamamlandıktan sonra işe başlayıp 4 günde bitirip çıkıyoruz."
Son olarak Uyar, Alanya halkını ürünleri görmek ve yakından incelemek için Şekerhane Mahallesi Azaklar Sokak'ta bulunan mağazalarına beklediklerini sözlerine ekliyor. 
Bizleri konuk ettiği için Fatih Bey'e teşekkür ederek mağazadan ayrılıyoruz.
 
Son Güncelleme: 18.09.2017 22:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81