3 YILDIR HAYKIRIYORUM

Ekonomik krizin ardından esnafın zor durumu, marka avukatlarının işyeri baskınları, sahil büfelerinde yapılan sistem değişikliği ve halk otobüslerinin bir takım yabancılara satılması, başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere Alanya halkını kaygılandırıyor. Başkan 90'lı yıllarda ilçede yaşanan mafyavari olayları hatırlatarak "Ben bunları 3 senedir haykırıyorum. 90'lara tekrar dönebiliriz. Alanyayı kaybederiz" uyarısında bulundu.

3 YILDIR HAYKIRIYORUM

Ekonomik krizin ardından esnafın zor durumu, marka avukatlarının işyeri baskınları, sahil büfelerinde yapılan sistem değişikliği ve halk otobüslerinin bir takım yabancılara satılması, başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere Alanya halkını kaygılandırıyor. Başkan 90'lı yıllarda ilçede yaşanan mafyavari olayları hatırlatarak "Ben bunları 3 senedir haykırıyorum. 90'lara tekrar dönebiliriz. Alanyayı kaybederiz" uyarısında bulundu.

02 Şubat 2017 Perşembe 20:51
3 YILDIR HAYKIRIYORUM
Encümen Toplantısının ardından halk otobüsleri ve plajlarda yaşanan sorunlara değinen Başkan Adem Murat Yücel, "Bize navigasyonla otobüs sürecek şoför lazım değil. Hiç deniz görmeyen insanlar büfe istiyor. Bugünlere kolay gelinmedi. Yok böyle bir düzen. Bunun acısını hep birlikte çekeceğiz" dedi.

Alanya Belediyesi haftalık olağan toplantısı gerçekleştirildi. Encümen Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Toplantı sonunda basın mensuplarına çeşitli konularda açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, "Toplantıda zabıtanın, fen işlerinin gündemindeki konuları görüştük" dedi.
'DÜZENLEME 1 YIL UZATILMALI'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geçtiğimiz günlerde marka avukatlarının esnafa yönelik uygulamalarını değerlendirirken imitasyona karşı olduğunu ancak bu konuda esnafa süre tanınması gerektiğini söyledi. Başkan Yücel; “İnsanların iş yerlerinin çilingir yoluyla açılıp böyle bir uygulamaya gidilmesi hoş karşılanacak bir durum değil. Tabii ki bu ülkede yasalar çıkıyor ve insanların bu yasalara uyması gerekir ama insanların ekonomik sıkıntılarının ne kadar büyük olduğunu görüyorsunuz. Bu süreçte esnafımıza 1 yıl daha süre verilmesi gerekiyor. Bu şekilde bir uygulama sonucu şehirdeki esnafın yarısından fazlası kepenk kapatır. Ekonomi kıskacının ve her şeyin terörle birlikte bağlanarak birbirine entegre olduğu bu dönemde esnafımıza biraz daha dikkatli ve hoşgörüyle bakılması gerektiğini düşünüyorum. Biz burada huzur ve güven için çalışıyoruz. Ama bu yaşanan huzursuzluk hepimize yansıyabilir.” dedi.
'MERKEZDE NE VARSA MAHALLELERDE DE VAR'
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)’nun 2016 raporlarına göre Alanya’da nüfusun beldelere kaydığı yönündeki sorulara da açıklık getiren Başkan Yücel; "Şehir merkezinden eski beldelere biraz kayma var. Nüfus yoğunluğu biraz eski beldelere kayıyor. Biz yerel yöneticiler merkezde ne varsa artık beldelere ve mahallelere hatta yaylalarımıza kadar hizmet olağanımızı sürdürüyoruz. Bunu sürdürmeye devam edeceğiz. İnsanlar biraz daha sosyal, rahat yaşamak istiyor "ifadelerini kullandı.
'GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ARTIŞ VAR'
2017 yaz sezonunda Rusya, Ukrayna ve Polonya pazarından beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Başkan Yücel, Avrupa ve İskandinav pazarı için konuşmanın erken olduğunu söyledi. Başkan Yücel; “Turizm fuarlarına katılımlarımızın sonucunu biraz daha bekleyerek göreceğiz. Benim edindiğim bilgilere ve geçen hafta gerçekleşen EMİTT Fuarı’ndaki gözlemlerime göre katılım gayet iyiydi. Sadece Rusya, Ukrayna ve Polonya pazarında gözle görülür bir artış ve talep var. Ancak İskandinav ve Avrupa pazarı için konuşmak biraz daha erken. Gelecek aylarda bunu daha net göreceğiz.” dedi.
'GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNDUK'
İran'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na direkt uçuşla ilgili soruya da cevap veren Yücel, "İran'ın bir politikası var. Tüm operatörlerin taleplerinin yüzde 20'sini karşılıyor. İran permilerin önünü açsa Türkiye'ye gelen İranlı turist sayısı 5 milyonu geçiyor. Turist Isparta, Adana gibi yerlere iniyor. Bunu aşmak için girişimlerde bulunduk" diye konuştu.
'YOK BÖYLE BİR DÜZEN'
Halk otobüsü ve plaj büfeleriyle ilgili de konuşan Yücel, "Dün ben taksici esnafla sohbet ettim. Kendilerine teşekkür ettim.  Otobüs esnafının belli bir bölümüne teşekkür etmiyorum. Bize bu şehri bilen yönetici, mülk sahibi ve şoförler lazım. Bize navigasyonla halk otobüsü sürecek şoför lazım değil. Bir anneyi bebeğiyle birlikte 15 dakika soğukta bekletip otobüsün içerisine almayan şoför lazım değil. Konuşmasını bilmeyen insanlar halk otobüsü süremez. Bunun acısını hep birlikte çekeceğiz. 90'lı yıllarda nasıl çektiysek şimdi de çekeceğiz. Aynı şeyler büfede de yaşanıyor. Hiç denizi görmeyen büfe almak istiyor. Yok böyle bir düzen. Bu değerler kolay kazanılmadı. Bugünlere kolay gelinmedi. Bu sahilde işportacı, yankesici, karpuzcu yoksa bu hem özel güvenlikler hem emniyet ham de zabıta ekipleridir. Bunların devam etmesini istiyorsak aynı düzen devam etmek lazım. Ben bunları 3 senedir haykırıyorum. İnşallah zaman beni ve benim gibi düşünenleri haklı çıkarmaz" ifadelerini kullandı. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 02.02.2017 20:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81