3'LÜ TEPKİ

3'LÜ TEPKİ

21 Kasım 2017 Salı 19:53
3'LÜ TEPKİ
Aydap Mevkii'nde yapılan akaryakıt ve depolama tesisinin kapasite arttıracak olmasına karşı çıkan 3 parti temsilcisi orta basın toplantısı düzenlediler. Ak Parti, MHP ve CHP ilçe başkanları bölgede halkı ile bir araya gelerek tesislerin turizmi ve deniz hayatını bitireceği mesajını verdiler.
 
 
45 BİNDEN 100 BİNE ÇIKIYOR
Alanya ile Gazipaşa ilçeleri arasında Aydap Mevkii'ne yapılan dolum ve akaryakıt depolama tesisi kapasitesinin 45 bin tondan 100 bin tona çıkartılması için geçtiğimiz günlerde şirket yetkilileri ÇED raporu almak üzere bölge halkı ile bir araya gelmişlerdi. Toplantıda bakanlık yetkilileri de hazır bulunurken, vatandaşlar tesisin kapasite arttırımına gitmesine karşı çıkmışlardı. Başta muhtarlar olmak üzere mahalle halkı bu konuda siyaselere baskı yaparak yardım istediler. 
MHP: BU TESİSİ TAMAMEN KALDIRIN
Başta muhtarlar olmak üzere bölge halkı, turizmciler ve hayvanseverlerin tepkisi üzerine hareket geçen 3 siyasi partinin ilçe başkanı Yeşilöz Mahallesi'nde basın toplantısı düzenlediler. Toplantıya muhtarlar ve halkta büyük ilgi gösterdi. Bu konuya en başından beri karşı çıkan MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan yaptığı konuşmadı şunları söyledi; "Bu tesisin turizm, tarım ile inşaat sektörü gibi birçok sektörlerle ayakta duran bölgemize hiçbir faydası yok. Gelecekte ise Alanya’nın doğasına zarar verecek. Bu tesis tam bir felaket ve bir an önce buradan kaldırılmalı."
CHP: ALANYA İÇİN FELAKET OLUR
CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, tesisin ÇED raporu aldığına dikkat çekerek, "Şu andaki duruma göre tesisin büyütülmesi söz konusu. Böyle bir durumda gerek turizm, tarım ve inşaat sektörü açısından tesis Alanya için bir felaket olacaktır. Bu tesisin büyümemesi için tüm Alanya’da yaşayan vatandaşlar, STK kuruşları, oda temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri hep beraber hareket etmeliyiz” diye konuştu.
AK PARTİ: BU YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN
Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, tatilde olduğu için toplantıya canlı telefon bağlantısı ile katıldı. Bölge halkına seslenen Berberoğlu, "
Benim imar komisyonu başkanı olduğum dönem bizim son yılımız olan 2013 Aralık ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bizden görüş talep etmişti. Aytemiz Dolum İstasyonu için biz bu plan tadilatı ile ilgili görüşümüzü turizmi olumsuz etkileyeceğini, olası bir kazada turizme ve Alanya ekonomisine ciddi yaralar açacağını düşünerek ret oyu kullanmıştık. O dönem Alanya Belediye meclisinden oy birliği ile olumsuz sonuç çıkmıştı. Tabi o süreçten sonra yaşanan gelişmeler ve Alanya Belediyesi’nin yaklaşımı bilemiyorum. Son durum bu halde. Bunun daha da büyümesini diğer ilçe başkanı arkadaşlar gibi bizde istemiyoruz. Bunun önlenebilmesi için tüm çabaların gösterilmesi tarafındayız. İnşallah bu yanlıştan kısa zamanda dönülür." dedi.
HÜSEYİN YILDIZ: ADETA CANLI BOMBA 
MHP Antalya eski Milletvekili Hüseyin Yıldız, "Türk turizminin yüzde 20’sini yöneten ve 40 bin civarında yabancıya konut satılan bölgede böyle bir tesisin yapılması Alanya’nın kucağına bırakılan bir canlı bomba. Ne zaman kaza olacağının ebetteki bir garantisi yok." dedi.
BÖLGE HALKI: TERÖR SALDIRILARINA AÇIK 
Tesisin bulunduğu mahallede yaşayan Yücel Uçur ise, “Bölge sakini olarak tesise karşıyız. Turizme olumsuz etkisinin yansıra en önemlisi bölgede özellikle bir terör saldırısına karşı ciddi tehlike altındayız. Alanya’ya yetkililerin maalesef biraz yetersizliği var" şeklinde konuştu. 
Son Güncelleme: 21.11.2017 20:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81