'Yeni projeler yolda'

'Yeni projeler yolda'

15 Kasım 2017 Çarşamba 19:18
'Yeni projeler yolda'
Merkez ve doğu mahallelerinde yapılan ve devam eden yatırımları basın turu ile tanıtan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya Belediyesi  gittikçe üreten, ürettikçe büyüyen, büyüdükçe de gelişen bir yapısıyla halkımızın refah seviyesine, katkı sağlamak için çalışıyor. 2018 yılında da yeni projeleri ve yeni hizmetleri halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. 
 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, merkez ve doğu mahallelerinde yapılan ve devam eden yatırımları basın turu ile tanıttı. Oba Mahallesi'ndeki belediye hizmet binası inşaatının incelenmesiyle başlayan gezide Başkan Yücel, "Belediye sarayı 20 bin metrekare alanı kaplayacak. Altı otopark olacak. Alanya halkımıza en iyi şekilde bu belediye sarayından hizmet edeceğiz” dedi. 
'3 AYA KADAR HİZMET VERECEK'
Yücel daha sonra cenaze hizmetleri binasını inceledi Yücel, "Burada 12 morg var. Güzel bir sistem kurduk. Cenaze hizmetleri inin tamamını buradan vereceğiz. Defin hizmetlerini de buradaki personel verecek. Taziye hizmeti de yapılabilecek. 10 araçla hizmet vereceğiz. Burası 3 aya kadar hizmete girecek. Ücretsiz hizmet vereceğiz.  Yeni aldığımız araçlarda 48 saate kadar soğuk hava depoları var. 2 defini muhafaza edebiliyor" diye konuştu.
‘YÜZDE 50 TASARRUF SAĞLIYORUZ’
Daha sonra asfalt plentinde incelemelerde bulunan Başkan Yücel,  "Büyükşehir Yasası'ndan sonra yaylalarda asfaltın büyük ağı Alanya Belediyesinde. Yatırım yapan ve güçlenen bir belediyeyiz. Önceden sadece az bir üretim yapıyorduk. Buraya yeni bir tesis kurmak zorunda kaldık. Ekipman da olması gerekiyordu. Buradaki tüm araçlar bizim. Yeni kamyonlar,  silindirler derken iyi bir araç filosu kurduk. Önceden 10 ton mıcır atıyorduk Şimdi her şey bilgisayarda. Her şey dijital ortamda. Şu anda kurduğumuz tesis 1, 5 ay oldu. En az 30 sene Alanya'ya hizmet edecek şekilde yapıldı. Bundan sonra temel altyapısı biten yollar sathi değil,  sıcak asfaltla kaplanacak. Avrupa kalitesinde asfalt üreteceğiz.  Yaylaların sıcak asfaltla kaplanacağı gün gelecek. Yüzde 50 tasarrufumuz var. Biz cazibe alanlarının oluşturulduğu sosyal donatıların olduğu yerde sıcak asfalt kullanmıyoruz. Antalya'da 19 ilçe belediyesi var. Biz yatırım bütçesi en büyük olan belediyelerdeniz. Alanya Belediyesi büyüyor. Güzel projelerimiz var" ifadelerini kullandı.
‘KESTEL LİSESİ 2018’DE AÇILIYOR’
Başkan Yücel, Kestel'deki lise inşaatını inceledi. Yücel, "Burası 18 derslikli. Üstüne 2 kat çıkılabilecek şekilde. Sıvaları başlayacak. Elektrik,  su tesisatı bitince gelecek yılın eğitim dönemine bitecek" dedi.
VATANDAŞLARDAN YÜCEL’E PARK TEŞEKKÜRÜ
Başkan Yücel sonra Mahmutlardaki Kırlangıç Parkı'nda incelemelerde bulundu. Yücel,  "Bu sene faaliyete girdi. Bu mahallenin buna ihtiyacı vardı Mahmutların sosyal alanlarını artırmaya çalışıyoruz.  En incesine kadar düşünüyoruz" dedi. Vatandaşlar park için Başkan Yücel'e teşekkür etti.
'SENEYE BURASI CENNET GİBİ OLACAK'
Başkan Yücel daha sonra Şükrü Kaptanoğlu yanında bulunan Aliefe Parkı'nı inceledi.  Yücel, "Dere yatağı olan yer menfezlerle kapatıldı ve rekreasyon alanına dönüştürüldü ve ıslah edildi. Bu bölgede halk kütüphanesi olacak. İçerisinde şairlerin sözleri yer alacak. Alan 9 bin metrekare.  Oyun grupları olacak" dedi. Yücel, bir vatandaşla da sohbet ederek,  "Seneye burası cennet gibi olacak" dedi.
23 MAHALLEYE HİZMET VERECEK
Demirtaş Çok Amaçlı Düğün Salonu'nu da inceleyen Başkan Yücel, “Buranın altı otopark. Burada diğer kurumların kullanacağı bir alan oldu. Demirtaş ve 23 mahalleye de hizmet verecek. İnşallah Ocak’ta hizmete girecek. Yaklaşık 6 milyon TL'ye mal oldu" dedi. Ayrıca Yücel, ''İnsanlar yukarı dolu olsa bile alt katı kullanabilecek. Burasınım her şeyi müsait. Burasının statüsü 3 kat daha çıkılabilecek şekilde hazır. Yaptığımız hiçbir işi laf olsun diye yapmıyoruz. Yıllarca kalacak hizmetler yapıyoruz" şeklinde konuştu.
 ‘ÜRETTİKÇE BÜYÜYEN BİR BELEDİYEYİZ’
Gezinin son durağı olan Demirtaş Sahipsiz Hayvan ve Rehabilitasyon Merkezinde yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Yücel, “345 milyon TL ile Antalya’nın en büyük yatırım bütçesine sahip belediyesi olarak, basın mensuplarımızın aracılığı ile bütçeyi nerelere harcadığımızı halkımıza duyurmak istedik. Alanya Belediyesi  gittikçe üreten, ürettikçe büyüyen, büyüdükçe de  gelişen bir yapısıyla halkımızın refah seviyesine, huzuruna mutluluğuna katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Doğu bölgesinin sosyal, kültürel anlamda kaderini değiştirecek projelerimizin tamamını Ocak ayı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Birçok mahallemize hizmet verecek Düğün Salonu ve Kültür Merkezimiz ile Cenaze Hizmetleri Binamız Alanya Belediyesi’nin farkındalık yaratan projelerine en büyük örnek olarak gösterilebilir. Bunun yanında Kestel ve Mahmutlar Mahallemizin lise sorununu çözecek son derece modern Çok  Programlı Anadolu Lisesi gelecek eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek. 2018 yılında da yeni projeleri ve yeni hizmetleri halkımızın hizmetine sunacağız. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. – Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 15.11.2017 20:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81