'Yatırımlar kırsalda devam edecek'

CLK Dağıtım Anonim Şirketi Bölge Müdürü Yunus Başarı ve CLK Perakende Satış Müdürü Niyazi İnce, AGC Center'ı ziyaret etti.

'Yatırımlar kırsalda devam edecek'

CLK Dağıtım Anonim Şirketi Bölge Müdürü Yunus Başarı ve CLK Perakende Satış Müdürü Niyazi İnce, AGC Center'ı ziyaret etti.

21 Kasım 2016 Pazartesi 20:03
'Yatırımlar kırsalda devam edecek'
Ziyarette konuşan Başarı, "Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi Akdeniz Bölgesinde ve Antalya bölgesinde hizmet veriyor. Bu bölgede 2013'de özelleştirme yapıldı. Özelleştirilme sonrası TEDAŞ bünyesinden çıktık. Bu süreçte şirket 2 boyuta ayrıldı. Vatandaşlarda TEDAŞ ve CLK hepsini yönetiyor diye bir algı var. Aslında bir dağıtım hizmetlerini yine aynı şekilde TEDAŞ bünyesinde devam ettiriyoruz. Bizim perakende şirketimiz var. CLK Akdeniz perakende satış. Bu şirketle binalarımız ayrıldı. Tamamen fiziki bir ayrışmaya gidildi. İş ve işleyiş süreçlerimiz de ayrıldı. Perakende süreci Alanya'da ince önderliğinde devam ediyor. Akdeniz Elektrik Dağıtım olarak Alanya bölgesini daha da büyüttük. Bu konuda nerdeyse bir büyükşehir boyutuna ulaştırdık. Serik'ten Gazipaşa'ya kadar olan 7 ilçeyi Alanya merkezinde birleştirdik. Burada bir bölge müdürlüğü kurduk. Bu hususta Alanya için merkez olması işleyişin, sürecin sürmesi bütün süreçler için daha hızlı ilerlememizi sağlıyor. Şirket olarak Alanya'ya çok büyük önem veriliyor. Bölgede yapılan yatırımların içerisinde en büyük bütçeli yatırımlar Alanya'ya yapıldı. 3 senede şehrin merkezinin büyük bir kısmı yer altına alındı. Eski 6/3 olan gerilim seviyesine ait hatların hepsi güncel seviye 31,5’a yükseltildi. Ardından aydınlatma çalışmaları yapıldı. Şuanda merkezde kesintiler hiçbir sıkıntı bulunmuyor. 203'de geldiğimizde arıza sayıları 6.500-7 bin civarındaydı. Bu sene arıza sayımız 3.500'e kadar düştü. 2017 için hedef 3 bin seviyesinde. Git gide yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. 2017'de yatırımlar daha çok kırsal yönde olacak. Gelen sıkıntılar kırsal yönde. Vatandaşlar, muhtarlar ve siyasetçilerden bu yönde bilgiler aldık. Bunları azaltmak için 2017 yatırım planını kırsal yönünde planladık. Çalışmalara başladık. Merkezde ufak tefek yerler kaldı. Onları halledeceğiz. Kaledeki havai hatları yeraltına alıp merkezin genel sıkıntısını çözeceğiz" dedi. Başarı ayrıca enerji tüketimi konusunda Türkiye'nin 50 ilden daha büyük olduğunu ve Antalya'da yaz aylarında Muratpaşa ilçesini dahi  geçtiğini söyledi.
NASIL TASARRUF SAĞLANIR
Vatandaşların elektrikten nasıl tasarruf yapacaklarıyla ilgili de konuşan Başarı, "Enerji tasarrufu için 26- 27 derece civarında sabit bıraksalar klimaları çok ciddi bir tasarruf sağlarlar. Elektrik faturalarında düşüşe sebep olurlar. Buzdolabı için de aynı ayar gerekir. Yüksek seviyede soğutmasınlar. Elektrik süpürgelerinin toz torbaları olmazsa elektrik tasarrifu sağlarlar. Ütü de önemli. Isınma ve soğutmasına dikkat etmek gerekiyor. En önemli elektrik ve elektrikli ürünlerde A sınıfı ve üstü, düşük tüketimli ürünler kullanmalı. Alırken maliyeti olsa bile geri dönüşü çok daha iyi olacaktır" diye konuştu.
'YATIRIM ALANYA'NIN TAMAMINI KAPSAMALI'
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim de, "CLK son yıllarda enerji yatırımlarıyla  Alanya'nın önünü açan, rahatlatan bir firma haline geldi ve sahiplenildi. Enerji yaşam kalitemizin olmazsa olmazı, vazgeçilmezi. Varlığının farkında değiliz ama yokluğunun sayesinde farkına varıyoruz. Her yönüyle enerjiye bağımlıyız.  Alanya'da son 2 yıl içerisinde enerji nakil hatlarının yeraltına alınması  enerji kalitesinin yükselmesiyle birlikte kesintilerin daha az yaşandığını görüyoruz. Bu konuda biz gazeteciler daha önce ağlama duvarı gibi oluyorduk. Her dakika bize gelen şikâyetler bizi de etkiliyor, çok üzüyordu. Geçtiğimiz yaz ayında sıfıra yakın bir oranda kesinti yaşandı. Bununla ilgili kesintiler, şikâyetler azaldı. Bu noktada biz sizlere teşekkür ediyoruz. Ancak önümüzdeki süreçte köyler değil, merkezde de 25 metrelik yolun kuzeyindeki kısmın da yeraltına alınması gerekiyor. Bu konuda halkın bir beklentisi var. Alanya'da ticaret ve turizm hareketi 25 metrelik yolun altında değil, üzerinde de var. Doğu bölgesindeki insanlar da bu konuda talepte bulunuyor. Bunu daha önceki Genel Müdür Halit Bakal'a da iletmiştik. Kendini şuan üst bir görevde. Kendisinden bir kez daha isteyelim. Bu yatırım Alanya'nın tamamını kapsamalı" diye konuştu.
Son Güncelleme: 21.11.2016 20:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81