'Üyelerimizin sonuna kadar yanındayız!'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Alanya esnafının son günlerde marka avukatlarıyla yaşadığı ‘taklit ürün’ tartışmalarının ardından sektör temsilcileri ile bu kez de Alanya Öğretmenevi’nde bir araya geldi. Başkan Şahin, “Hukuksal mevzuat çerçevesinde sonuna kadar üyelerimizin yanındayız” dedi.

'Üyelerimizin sonuna kadar yanındayız!'

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Alanya esnafının son günlerde marka avukatlarıyla yaşadığı ‘taklit ürün’ tartışmalarının ardından sektör temsilcileri ile bu kez de Alanya Öğretmenevi’nde bir araya geldi. Başkan Şahin, “Hukuksal mevzuat çerçevesinde sonuna kadar üyelerimizin yanındayız” dedi.

07 Şubat 2017 Salı 20:24
'Üyelerimizin sonuna  kadar yanındayız!'
‘YASALARA HERKES SAYGILI OLSUN’
Üyelerin talebi üzerine gerçekleşen toplantıda konuşan Şahin, “Üyelerimizin her zaman yanında olacağız. Bu ürünler Alanya’da üretilmiyor. Fabrika neredeyse kapatılsın. Biz bu toplantıda üyelerimize kanuni hakları konusunda da bilgi vermeyi hedefledik. Çünkü marka avukatlarının bir takım yasal olmayan davranışlar içinde olduğunu saptadık. Bizim isteğimiz uygulama yapılırken yasal mevzuata tamamıyla riayet edilmesidir” şeklinde konuştu.
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO’ya kayıtlı 3, 4 ve 19. meslek guruplarıyla bir araya geldiği toplantıda, ALTSO’nun Hukuk Danışmanı Gamze Gargı Çolak’da yer aldı. Çolak toplantıda üyelerden gelen soruları yanıtladı.
Esnafların marka avukatları ile yaşadığı sorunları yakından bildiğini aktaran Başkan Şahin, “Yaşanan sıkıntıları biliyoruz ve bunu her zaman, her ortamda dile getiriyoruz. Gerek Ankara ziyaretlerimizde, gerekse ikili görüşmelerimizde bürokratlara yazılı ve sözlü olarak bildiriyoruz” dedi.

‘ÖNCE BATAKLIĞI KURUTUN’
Taklit ürünlerin Avrupa Birliği (AB) norm yasalarıyla birlikte yasaklandığını aktaran Başkan Şahin, “Meclisimizden geçen her yasaya saygılıyız. Ama bu sorun esnafın üzerine gidilerek çözülemez. Başından bu yana savunduğumuz bir şey var, esnafa gelmeden önce imalathaneler kapatılmalı. Bunu her toplantıda dile getirdik. Yani önce bataklığı kurutun, esnafın üzerine gitmeyin. Bunu yetkililerle de konuştuk. Yasal mevzuat çerçevesinde destek istedik” dedi.

‘TURİST KANDIRILMIYOR’
Turistlerin taklit ürün alırken kandırılmadığına dikkat çeken Başkan Şahin, “Turistler imitasyon aldığını biliyor. Burada turist kandırılmıyor. 150 dolarlık bir gömleği ya da 2 bin dolarlık bir saati turist burada 10-20 dolara, tişörtü 2-3 dolara alıyor. Turist bunun taklit ürün olduğunu biliyor. Buradan tekrar çağrı yapıyorum avukatlara. Esnafın durumu ortada, yaşanan krizler belli. Esnafa gelmeden önce imalathaneleri kapatın” dedi.

‘ANKARA’YA ÇIKARMA YAPACAĞIZ’
Önümüzdeki günlerde turizmcilerden oluşan bir heyetle Ankara’ya çıkarma yapacaklarını ve esnafın taleplerini Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya ileteceklerini belirten Başkan Şahin, “Esnafımızın taleplerini birinci ağızdan bakanımıza anlatacağız. Destek isteyeceğiz. Biz bu sorumluluktan kaçmayız, üyelerimizin, esnafımızın yanındayız. Elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” dedi.
Son Güncelleme: 07.02.2017 21:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81