'Son iki aya kadar 1 kuruş kredi almadık'

'Son iki aya kadar 1 kuruş kredi almadık'

03 Ekim 2017 Salı 19:32
'Son iki aya kadar  1 kuruş kredi almadık'
Mecliste Başkan Adem Murat Yücel, belediye hizmet binası yapımında kullanılmak üzere 25 milyon TL kredi çekilmesi için yetki istedi. AK Parti ve MHP grupları yetki verilmesini kabul ederken, CHP grubu çekimser kaldı. Başkan Yücel, "3,5 yıllık dönemimizde son 2 aya kadar hiçbir şekilde bir kuruş kredi almadık, kullanmadık. Şimdi de bu krediyi ödeyebilecek güçteyiz” dedi. 
 
Alanya Belediyesi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Toplantıya MHP grubundan Adem Er, Abdullah Sönmez, Garip Kodal, Abdullah Öztürk, CHP grubundan Gökhan Sipahioğlu, AK Parti grubundan Ertuğrul Akay, Ahmet Büküş, Arif Tok, Alper Birer, Yusuf Hastürk, Emin Hatipoğlu mazeret bildirerek katılmadılar. Sonra mecliste bulunan siyasi partilerin grup sözcülerine söz verildi. Önce konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Kerim Başkaptan, geçtiğimiz günlerde Alanya'da gerçekleştirilen Vural Gökçaylı'nın defilesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
'BÜYÜK ORGANİZASYONLARDA BAŞARILAR DİLİYORUZ'
CHP Grup Sözcüsü Erdoğan Toktaş da, "Belediyemizin triatlon ve özellikle de çok başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği defile dolayısıyla başta Başkan Yücel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu ve bundan daha büyük organizasyonların yapılacağını düşünerek tekrar başarılar diliyoruz. Bu ay sonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaavak. Cumhuriyet devletimizin temeli. Her zaman her şekilde cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu" diye konuştu. MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna da, "Alacağımız kararların Alanya'mıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Gaziler Haftası münasebetiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm gazileri de minnet ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandı. 
'MUZ LİFİ SES GETİRMEYE BAŞLADI'
Başkan Yücel ise, "Bölgemizden çok değerli insanlar çıkıyor. Geçen hafta da Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına seçildi. Şahsım, meclisime ve bölge halkım adına önceden de kutlamıştım, bir kez de sizlerin huzurunda Uysal'ı bir kez daha kutluyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. Geçtiğimiz eylül ayı içerisinde güzel organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Yıllardır süregelen triatlon organizasyonu vardı. Bu organizasyonu cumartesi gerçekleştirdik. Cumartesi akşam hem kozanın hem de muz lifinin önemini ve belediyemize ait olan patentini ve sesimizi duyurmak adına bu ülkenin tekstil sanayisine alternatif olarak bir şeyler üretmek adına bizlerin, sizlerin, müdürlüklerimizin gayretleriyle muz lifi ülkemizde ses getirmeye başladı. 
‘BEDESTENİN YERİNİ YENİ ÖĞRENENLER OLDU’
2 meclis önce belediyemizde Uğrak Mahallesi'ne 16 bin metrekare alan üzerine yapılacak muz lifi fabrikası konusunu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne havale etmiştik. Şimdi de görüyoruz ki, ne kadar güzel, anlamlı ve gelecek vaat eden bir proje. Cumartesi günü gerek ülke çapındaki ünlü kişilerin gerek bölgemize yatırımlarıyla yön verecek olan kişilerin bu organizasyona dahil olmasıyla çok güzel bir etkinlik oldu. Hala daha kalenin, bedestenin yerini yeni öğreneneler oldu. Buradan çok iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Ben bu organizasyonlarda emeği geçen personele, meclis üyelerine, katkı sağlayan sponsorlara çok teşekkür ederim. 
'ALTERNATİFİ OLMAYAN BARINAĞI AÇTIK'
Yarın (4 Ekim) 'Hayvanlar Günü'. Biz Yaratan'dan ötürü yaratılan herkese saygımız var. Bu vesilesiyle ülkemizin en geniş kapsamlı ve en güzel, alternatifi olmayan bir barınağı hizmete açtık. Bu da hayvanlara olan saygımızdan ve sevgimizden” dedi.
TOKTAŞ VE BAŞKAPTAN ŞERH KOYDU
Daha sonra ise 2018 yılı mali harç ve ücretler tarifesi görüşüldü. Tüm maddeler okundu olarak oylandı. Sonrasında ise CHP Grup Sözcüsü Erdoğan Toktaş Çöp toplama ücretine,  Ak Parti Grup Sözcüsü Kerim Başkaptan’da çöp toplama ve konteynır bölüm başı ücretine şerh koydu. Daha sonra madde oy birliğiyle kabul edildi.
‘ALANYA’NIN ÖNÜ TIKANMASIN DİYE, EVET DİYORUZ’
Mecliste Yeni Belediye Hizmet Binası yapımında kullanılmak üzere 25 milyon TL kredi çekilmesi için Yücel'e yetki verilmesi konusu da görüşüldü. Bu konuda söz alan Başkaptan, "Biz Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile ilgili olan borçlanmada, altyapı yatırımı olduğu, hatta bunun geri dönüşümüyle alakalı zaman alsa bile, sosyal belediyecilik anlamında yenilenebilir enerjinin özendirilmesi için belediyelerin ve diğer kamu kurumlarının bu konuda öncülük etmesi gerektiği için biz buna evet oyu kullanmıştık. Yalnız şu anda görüyoruz ki, galiba İller Bankası'yla alakalı üst yapıyla ilgili birtakım sıkıntılar oluştu. Yani kredi verilmemesiyle ilgili ve döndü dolaştı ve tekrar özel bankalardan veya kamu bankalarından nakit bulunmasıyla ilgili bir pozisyona geldi. Belediye hizmet binasının ihalesi yapıldı. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Keşke bu kredi çıktıktan, onaylandıktan sonra ihale yapılmış ve önümüzü daha net bir şekilde görüyor olabilseydik. Biz daha önce bu projeyle ilgili yer yanlışlığını, bunun daha erken olduğunu, daha farklı ihtiyaçların karşılanmasını söylememize ve olumsuz oy kullanmamıza rağmen şu anda Alanya Belediyesi'nin önündeki bu tıkanıklığı açmak adına madem oradaki bir yatırım var, bu yatırım orada ne kadar yetişirse atıl kalacaktır. Alanya'nın önünün tıkanmaması ve belediye hizmetlerinin devam edebilmesi adına biz bu oylamada evet oyu kullanacağız” dedi. Başkan Yücel de olumlu yaklaşımı için Başkaptan'a teşekkür etti. 
‘DÖNÜŞÜM YAPMA İMKANIMIZ VAR MI?’
CHP Grup Sözcüsü Toktaş da, "Sanırım öncelikle 25 milyon değil, 10 milyon TL civarında bir miktar kullanmayı düşünüyorsunuz. Özel bankalardan kullanacağınız krediler yönünden 10 milyon TL'lik bir karar alsak, daha sonra İller Bankası'ndaki talebimiz devam etse. Bu şekilde bir dönüşüm yapmak imkanımız var mı? diye sordu. 
'SON 2 AYA KADAR KREDİ ALMADIK'
Başkan Yücel ise, "Şu anda inşaat başladı. Ben her zaman söylediğim gibi eleştirilere açık bir yönetim sergiledik. Bizim belediye sarayından önceki önceliğimiz kent meydanı. Biz her zaman için bu şehre bir vizyon katmak için uğraşıyoruz. Birlikte çalışmalarımız hep bu yönde. Bizim aciliyetimiz bu 20-25 milyon TL değil. Şehrin sosyal, kültürel hayatına bir şeyler katabilmek. Bunun için de bu meydana ihtiyacımız var. Bu meydanı yapabilmemiz için de bu belediye binasını eklerinin ve belediye hizmet alanı niteliğindeki yerlerimizi buradan acilen taşımamız gerekiyor. Benim her zaman için söylediğim buydu. Bunun arkasındayım. Belediye binası konusunda yerle ilgili her zaman eleştirilere açığız. Daha iyi bir yer varsa oraya yapalım diye ben de hepimiz de söyledik. Şu anda hizmet üretilebilirliği, ulaşımı açısından en ideal yer olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz bu projeyi hızlandırmak zorundayız. Gönül ister ki hiç kredi kullanmayalım. Ülkemizde gelir bütçelerinin nerdeyse yüzde 30-40'ı kredilerle yaşayan belediyeler var. 3,5 yıllık dönemimizde son 2 aya kadar hiçbir şekilde bir kuruş kredi almadık, kullanmadık. Geçmişe ait hem borçlarımızı hem de kredilerimizi ödedik. Yatırım yaparak büyüyen bir belediye haline geldik. Biz de bu borcun altından kalkacak bir güçteyiz. Şu anda buna ihtiyacımız var. Bu krediye Alanya Belediyesi'nin ihtiyacı olduğu için yetki istiyorum" dedi. Daha sonra oylamaya geçildi. Oylamada MHP ve AK Parti grupları yetki verilmesini kabul ederlerken CHP grubu çekimser oy kullandı. 
KENT MEYDANI İÇİN İSTİŞARE YAPTILAR
Meclis toplantısının ardından Başkan Yücel ve meclis üyeleri basına kapalı olarak bir toplantı gerçekleştirerek yapılması planlanan Kent Meydanı ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.  Alanya Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısı 7 Kasım Salı günü saat 14.00'de gerçekleştirilecek.
Son Güncelleme: 03.10.2017 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81