'Pozitif ayrımcılığın her zaman yanındayız'

'Pozitif ayrımcılığın her zaman yanındayız'

26 Kasım 2017 Pazar 20:34
'Pozitif ayrımcılığın  her zaman yanındayız'
Alanya'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Karşı Uluslararası  Mücadele  Günü nedeniyle Alanya Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi.
 
Alanya'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Karşı Uluslararası  Mücadele  Günü nedeniyle Alanya Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi. Alanya'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Karşı Uluslararası  Mücadele  Günü nedeniyle Alanya Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi. Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önündeki etkinliğe Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, DSP İlçe Başkanı Ercan Öngün ve çok sayıda kadın katıldı. Etkinlikte konuşan Müdür Çelik,  "Aile içi şiddet aile içinde genellikle birisinin özgürlüğünün sınırlandırılması olarak tanımlanıyor. Şiddetin bir boyutu da sessiz  kurbanlar olarak tanımlanan çocuklardır. Şiddete maruz kalan çocuklarda hayata küsme,  tedirginlik   yaşanıyor. Bakanlık olarak kadınlara yönelik modeller bulunuyor. Şiddeti önleme ve izleme merkezi  bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve sosyal hizmet merkezleri bulunuyor. ALKÜ ve müftülük ile yürütülen Aile Üniversitesi projesi devam ediyor. Boşanma oranını düşürmek için çalışmalara imza atıyoruz. Danışmanlık yapıyoruz. Kadın konuk evlerinde sığınma hizmeyi veriliyor. Alo 183 hattımız bulunuyor. Kadınları eğitim,  sağlık,  girişimcilik için kadınlara sunulan pozitif ayrımcılığın her zaman yanındayız" dedi. 
'KADININ BİLİNÇLENDİRİLMESİ SAĞLANMALI'
Avukat Ümmü Gülsüm Ünver,   "Şiddet deyince akla önce fiziksel şiddet geliyor. Diğer şiddet de cinsel şiddet. Kadının zorla çocuk sahibi olması ya da olmamasını sağlamaya çalışmak. İstemediği halde cinsel ilişkiye zorlamak. Her davranış ciddiye alınmalı. Psikolojik şiddet kadının kimliğine,  kişiliğine yönelik. Lakap takmak, dışarı çıkmasını önlemek,  arkadaşlarını seçmek şeklinde görülebiliyor. Duygusal şiddet biraz örtülü. Ekonomik şiddetin altında kadının özgürlüğünün ortaya çıkmasını engelleme var. Kadının eğitimini,  iş gücüne katılmasını,  doğurganlık konusunda   bilinçlendirilmesini sağlayarak şiddeti önleyebiliriz. İnsan hakları evde başlar. Evde insan hakları yoksa hiçbir yerde olmaz" diye konuştu.  Avukat Sezgin Karma ise,  yasal haklar hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Son Güncelleme: 26.11.2017 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81