'Koltuk, makam değil Alanya sevdalısıyım'

'Koltuk, makam değil Alanya sevdalısıyım'

15 Eylül 2017 Cuma 21:51
'Koltuk, makam değil  Alanya sevdalısıyım'
1 Ekim’de gerçekleştirilecek olan ALTSO seçimleri öncesinde mevcut Başkan Mehmet Şahin, dün AKM’de gerçekleştirilen ve çok sayıda üyenin katıldığı törenle ALTSO Başkan Adaylığını resmen açıkladı. Hınca hınç salona hitap eden Başkan Şahin, “Eğer bu kardeşinizin sesinin daha gür çıkmasını istiyorsanız, seçime kalan 15 günlük sürede bizlere destek olun. Ben de 4 sene memleketimize, Alanya’mıza ve sizlere hizmet edeyim” dedi.
 
 
Alanya Ticaret  ve Sanayi  Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet  Şahin,  1 Ekim'de gerçekleştirilecek oda seçimleri öncesinde  adaylığını açıkladı. Alanya Kültür  Merkezi'ndeki (AKM) adaylık açıklaması için düzenlenen törene Şahin'e destek veren çok sayıda üye katıldı. Şahin,  kendisine  destek  verenleri kapıda karşılarken  törene AK Parti İlçe  Başkanı Mustafa  Berberoğlu ile bazı oda başkanları da katıldı.  AKM’de konuşmasını yapmak için kürsüne alkışlar eşliğinde gelen Şahin’e çok sayıda destek tezahüratı da geldi. 
KATILIMCILARA SUNUM İZLETTİRİLDİ
AKM'de üyelere hitap eden Şahin,  "2013'de hizmet  bayrağını verdiniz.  Biz de yürümedik,  koştuk." dedi.  Sonra Şahin döneminde ALTSO'nun bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerin yer aldığı sunum katılımcılarla paylaşıldı. Daha sonra tekrar konuşmasına devam eden Şahin, "Bugün çok mutluyum.  İşadamları,  ticaret  erbapları burada bizi yalnız bırakmadı.  Biz bunları yaptık ama talihsizlikler  de oldu.  2015'dd Rusya krizi oldu.  2016'da Suriye  sınırında düşen uçak Alanya'nın üzerine  düştü.  Burada yaşayan  Ruslar,  olayları TV'lerden izleyebiliyordu.  Kara propaganda  yapılıyordu.  Bu olumsuz  algıyı aşmak için Alanya 'da yaşayan Ruslarla hemen bir kahvaltı organize  ettik.  Bu toplantıya Dışişleri  Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu da katıldı.  
 ‘HEDEFİMİZ 60 BİN ÖĞRENCİ’
Alanya'da Alışveriş  Var Projesi'ni yaptık.  Amacımız hem yerel işletmelerden alışveriş  yapılması hem de halkın alışveriş  yapması.  Alanya Hamdullah  Emin Paşa Üniversitesi  vardı.  Ben bakanım devlet  üniversitesini de başarırsınız defim.  Alanya sokakları artık cıvıl cıvıl.  Hedefimiz 60 bin öğrenci.  Ara eleman sorunu vardı.  Meslek  Yüksekokulu'nu Alanya dayanışmasıyla yaptık.  İnşallah  Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla burayı açacağız. 
‘PERSONEL TAKVİYESİ DE YAPILACAK’
Yabancıların ikamet alması için Göç İdaresi  kurulmuştu.  Alanya'ya Göç İdaresi kuruldu ama yetersizdi.  Birkaç hafta içerisinde  Göç İdaresi 'ni Atatürk  Evi yanındaki binaya taşıyacağız.  İnşallah  uygun personel  takviyesini de yapacağız.  Tapuda sıkıntı  oldu.  Tapuya geçici personel  verdik.  Oradaki sıkıntıyı bir nebze hafiflettik.  Kadın ve genç girişimcilere destek verdik.  İnşallah  bin kadın ve genç girişimcilere  sertifika vereceğiz.  Devlet bu girişimcilere  50 bin TL destek  verecek.  
‘TURİST PROFİLİNİ YÜKSELTMEMİZ LAZIM’
Alanya’mızda sağlık,  spor turizmine de önem vermeliyiz. Sağlık turizmi için gelen turist 6 kat fazla para harcıyor. Turist  profilini de yükseltmemiz lazım ki şehre katma değer sağlasın.  Antalya'da G-20 Zirvesi yapıldı.  Bunu neden Alanya'da yapmadık. Bakanımız Sayın Çavuşoğlu da bunu çok istiyordu.  Alanya'da marka otel yoktu.  Alanya'ya marka otelleri getireceğiz.  Size söz veriyorum.  
‘GOLF KULÜBÜ KURACAĞIZ’
Akdağ Projesi zamanaşımına uğramış.  Burası turizm  teşviki aldı.  Dosyası valilikte.  Yakinen takip ediyorum.  Emişbeleni'ndeki golf alanı için ihale yapıldı ama kimse girmedi. Bakanımız Çavuşoğlu öncülüğünde sizlerin de içinde olduğu bir golf kulübü kuracağız.  Alanya'ya golf turizmini getireceğiz. Toptancı Hal Projesi'ni  yaptık.  Üreticin parası daha fazla para edecek.  Yat limanı var.  İskeleden hangimiz memnunuz.  Olmaz dediler.  Marinanın Başkanı Metin Atalay ile konuştum.  Kendisi Alanya'nın menfaati için elimizi taşın altına koyarız dedi.  Buradaki tekneler Akan'a oradaki yatlar da buraya gelecek.  Alanya'nın marka değeri yükselecek.  
‘BAKAN ÇAVUŞOĞLU İLE OMUZ OMUZA ÇALIŞTIK’
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demedik.  Biz koltuk,  makam sevdası düşünmedik.  Biz Alanya sevdalısıyız.  Ben doğum büyüdüğüm memlekete hizmet etmek amacıyla Ak Parti’de Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile omuz omuza çalıştık. Ama hiçbir zaman ideoloji  adamı olmadım.  O bu partili, şu bu partili diye kimseyi ayırmadım. ALTSO Başkanı olduktan sonrada hiçbir zaman ideolojik yaklaşmadım. Bütün partilere eşit mesafede yaklaştım. Ama bazıları sırf bir şey yaratmak için bana Alanya için çok şey yaptı ama Çavuşoğlu'nu çok zikrediyor diyorlar.  Ya ben sadece teşekkür  ediyorum.  Ama bundan bile rahatsız olanlar olduğunu görüyorum. Bunları ön plana çıkararak Alanya’ya korku imparatorluğu kurmaya çalışanları da görüyorum. Hata yapıyorlar. Bakın bu seçimler geçer, daha birçok seçim geçer Alanya’da. Ama biz yine birbirimizin yüzüne bakmak zorundayız. Yüz yüze geldiğimiz zaman utanmamalıyız. 

‘GEÇMİŞTİ, PROJE BİLE GÖTÜRMEDİLER’
Biz birçok hizmet yaptık ama ben ALTSO Başkanıyım, benim arkamda bakan var, milletvekili var demedim. Allah razı olsun Bakanımıza han dedik, yanına bir hamam yaptırdı. Ama size soruyorum Geçmişte Genel Başkan Yardımcıları, başbakan yardımcıları vardı.  Siz onlara proje götürdünüz mü? Götürmediniz.

‘SİZLERİ MAHCUP EDECEK HİÇBİRŞEY YAPMADIM’
Karşınıza gerçekten başımız dik çıktıysak sizlerin bizlere gösterdiği teveccühtendir. Bizde sizleri mahcup edecek hiç bir şey yaptım.  Hazine arazisi,  orman arazisi ve ihalelerle uğraşmadık. Haksız bir kazanç sağlamadık. Ekmeğimizi inşaat sektöründen kazanıyoruz. İki ortağım var. Aynı krizin bende içindeyim. Ama asla haram malla, devlet malıyla, limanlarla uğraşmadım, uğraşmam da. 

‘DİMDİK KARŞINIZDAYIM’
Bu dönem aday olmayayım dedim.  Gerçekten onurlu ama yorucu bir görev.  Biz herhâlde çok çalışmamız göze battı.  Bize FETÖ'cüsün dediler. Bize operasyon yaptılar. Bizi bir dijital ortamda yazılan dilekçeyle sizlerin karşısında itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Belki devlet büyüklerimizi de hedef aldılar, bu operasyonla. Nasıl olsa hava puslu içeri atalım, geçelim dediler. Amaçları ALTSO’yu ele geçirip, devlet büyüklerimizi ekarte edip sadece Alanya’ya değil, Antalya’ya çökmekti bu alçakların hedefi. Ama Allah var. Sizler varsınız. Arkamda dimdik durdunuz. Bana olan güveninizi hiçbir zaman kaybetmediniz. Ama attıkları iftiralar mesnetsiz olunca tutmuyor. Dimdik karşınızda ayaktayız. 

‘BANA VE ALANYA TİCARETİNE SAHİP ÇIKTINIZ’
Hepinizden Allah razı olsun. Bana ve Alanya ticaretine sahip çıktınız. Bizim başkandan FETÖ’cü olmaz dediniz. Bizde dün nasip oldu. Akışına bıraktık. Savcılıkta dava açmadan bize takipsizlik kararı verdi. Hepinize tekrar bana sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

‘SİZ BİZE DESTEK OLUN, BENDE SİZE 4 YIL HİZMET EDEYİM’
Benim sizden bir ricam var. Bugün sizlerin oyunu istemek için buraya çağırmadım. Tabi ki sizlerin oyunu istiyorum ama sizlerin desteğini istiyorum esas arkadaşlar. Eğer bu kardeşinizin sesinin daha gür çıkmasını istiyorsanız,  gerek Ankara’da yerel yönetimlerde daha iyi savunmamı istiyorsanız seçime kalan 15 günlük sürede bizlere destek olun. Ben de 4 sene memleketimize, Alanya’mıza ve sizlere hizmet edeyim arkadaşlar.” – Mert CANTÜRK
 
Son Güncelleme: 15.09.2017 21:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81