'Kahraman'lık kutlandı

Alanya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kahramanmaraş'ın kurtuluş bayramı nedeniyle bir kutlama programı gerçekleştirildi.

'Kahraman'lık kutlandı

Alanya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kahramanmaraş'ın kurtuluş bayramı nedeniyle bir kutlama programı gerçekleştirildi.

12 Şubat 2017 Pazar 21:22
'Kahraman'lık kutlandı

PTT Alanya Müdürlüğü binası önünde mehteran takımının yürüyüşüyle başlayan program Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam etti. Alanya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Koska tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Alanya Belediye binası arkasında devam eden kutlama programına Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Mehteran takımının çeşitli marşlar seslendirmeleri ve davul şovun ardından katılımcılara ekmek arası ciğer ve ayran ikram edildi.
'MARAŞLI OLMAKLA GURURLUYUZ'
Programda bir konuşma yapan dernek başkanı Bekir Koska, vatan için damarlarındaki kanın akmaya hazır olduğunu söyledi. Koska, "12 Şubat 1920 yakın tarihimizin en taze destanıdır. Bizler de Sütçü İmam, Necip Fazıl Kısakürek, nice değerli şahsiyetler gibi Kahramanmaraşlı olmakla gururluyuz. Allah bir daha bizleri böyle destanlara yazmaya mecbur bırakmasın. Ancak mecbur kalırsak damarlarımızdaki kan vatan için akmaya her daim hazır" dedi.    
'MARAŞ ÖRNEK OLMUŞ BİR ŞEHİR'    
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Pınarbaşı da, "Alanya'da 16 bin civarında Kahramanmaraşlı yaşıyor. Alanya halkıyla uyum içerisinde bir Kahramanmaraş camiası var. Ben bunu hiç yadırgamıyorum ve gayet yerinde buluyorum. Çünkü Kahramanmaraş ve Alanya'daki insanlar ülkenin de tümü de öyle ama milli, manevi değerlere saygılı. Birçok ilimiz gibi Kahramanmaraş da vatana, millete sahip çıkma mücadelesini göstermiş örnek olmuş bir şehir. Milli manevi değerleri korumak adına Fransız askeri başörtülü bir kadının başörtüsünü açmaya çaşlıştığında Maraşlı Sütçü İmam buna izin vermiyor. Şehit olma pahasına bunu engelliyor ve o Fransızları da öldürüyor. Kendisi de şehit oluyor. Milli, manevi, ve kutsal değerleri uğruna canını seve seve feda ediyor. Bunlar Kahramanmara'tan örnekler ama Türk tarihi buna benzer çok örneklerle dolu" diye konuştu.
Son Güncelleme: 12.02.2017 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81