'Eşi benzeri olmayacak'

Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonu'nun temeli atıldı. Törende konuşan Başkan Yücel, "Sadece Alanya merkeze değil, tüm mahallelere hizmet götürüyoruz" dedi

'Eşi benzeri olmayacak'

Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonu'nun temeli atıldı. Törende konuşan Başkan Yücel, "Sadece Alanya merkeze değil, tüm mahallelere hizmet götürüyoruz" dedi

28 Ekim 2016 Cuma 23:11
'Eşi benzeri olmayacak'
Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonu'nun temeli atıldı. Törende konuşan Başkan Yücel, "Sadece Alanya merkeze değil, tüm mahallelere hizmet götürüyoruz" dedi

Alanya Belediyesi, Demirtaş Mahallesi'nde yapacağı Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonu için temel atma ve dua töreni düzenledi. Demirtaş halkının büyük ilgi gösterdiği ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in ev sahipliğinde yapılan törene; Alanya Kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven, 23. Dönem MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Ali Takavüt ve ülkücü camianın ünlü sanatçısı Mustafa Yıldızdoğan da katıldı. Açılışta konuşan Başkan Yücel, "Demirtaş Mahallesi'ne açacağımız bu tesisten bölgedeki 22 mahallede yaşayan vatandaşlarımız faydalanacak. 1000 kişilik bu tesiste nikah ve düğün salonu, kütüphane, bilgisayar salonu gibi bir çok imkân bulunacak" dedi.
GELECEK YIL HAZİRAN'DA BİTECEK
4 milyon 321 bin TL'ye mal edecekleri tesisin iç döşeme ile birlikte 7 milyon TL'ye tamamlanacağını vurgulayan Başkan Yücel, "2017 yılının Haziran ayında açmayı planlıyoruz. Konaklı ve doğu mahalleleri için de bu yönde bir proje çalışmamız var. Demirtaş'ın yıllardır çözüm bekleyen Demirtaş Yenidamlar Köprüsü'nü de biz yenileyeceğiz. Onun da temelini 2017'nin ilk aylarında atacağız. Biz sadece insanlara değil, bütün canlılara hizmet veriyoruz. Demirtaş halkı, şehrin içerisinde kalan Hayvan Barınağı'ndan rahatsızdı. Biz de bu sese kulak verip Avrupa'da bile nadir bulunacak 2,5 milyon TL'ye mal olan, Türkiye'de bir ilk olan dev bir barınak yaptık. Hem şikâyetleri ortadan kaldırdık, hem de güzel bir tesisi Alanya'ya kazandırdık" diye konuştu.
'EN BÜYÜK ARAÇ FİLOSU BİZDE'
Alanya'ya daha iyi hizmet edebilmek için Alanya'nın 7 ayrı noktasına hizmet noktaları kurduklarından söz eden Başkan Yücel, "Yayla yollarımızı şehir yollarına çevirdik. Asfalt görmemiş yerleri asfaltla buluşturduk. Karapınar'a cumhuriyet tarihinde ilk kez bizimle asfalt gitti. Alanya'nın birçok noktası bizimle birlikte hizmet gördü. Seçimden sonra göreve geldiğimizde 17 mahallede imar sorunu vardı. Kestel ve Mahmutlar'ın imar sorunlarını bitirdik. Şu an Türkiye'deki ilçe belediyeleri arasında en büyük araç filosuna sahibiz. Kendi kendine yeten bir belediye olduk. Sadece 6 Büyükşehir Belediyesi'nde olan seyyar asfalt araçlarımızla kendi asfaltımızı üretiyoruz. Şimdi elektriğimizi de kendimiz üreteceğiz. Bu gurur hepimizin. Biz her şeyin eğitimle çözüleceğine ve eğitimin de şart olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle okul ve yurtlara önem veriyoruz" dedi.
HER YIL 2.300 ÖĞRENCİYE BURS
Oba'ya Kız Öğrenci Yurdu açarak kırsaldan gelen kız öğrencilerin eğitimini kolaylaştıracak tesisler kurduklarını belirten Başkan Yücel, "Eğitime verdiğimiz destek bununla da sınırlı değil. Okullar yaptırıp, yılda 5 milyon TL'nin üzerinde destek veren bir belediyeyiz. Bu yıl içerisinde de Demirtaş Lisesi'nin temelini atmayı hedefliyoruz. Her yıl üniversite okuyan 2.300 öğrenciye burs veriyoruz. Milyonlar harcayarak yatırım yapıyoruz, ancak en önemlisi insanların hayatına dokunabilmektir. Göreve gelir gelmez Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nü kurduk, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara destek olduk. Ramazan Ayı'nda 10 bin vatandaşa ulaşıp destek olduk. Engelli vatandaşlarımız bize gelemiyorsa biz onlara gidiyoruz, evde sağlık hizmeti veriyoruz. 'Kırsala daha çok hizmet ediyorsunuz' diye şikayetler alıyoruz. Ama Alanya'ya yapılan hizmetlere baktığımızda büyük tesisler kazandırdığımızı görüyoruz" diye konuştu.
'KENT MEYDANI GÜNDEME OTURACAK'
Alanya Belediye Sarayı, Sak Irmağı Projesi, Keykubat Heykeli, Prestij Caddesi, modern taksi durakları gibi birçok çalışmalarının olduğunu ve olacağını dile getiren Başkan Yücel, "Şimdi Oba'daki yeni Belediye Sarayı'na taşınır taşınmaz eski binayı yıkıp bir Kent Meydanı yapacağız ve Alanya bu proje ile gündeme oturacak. Eşi benzeri olmayan bir proje olacak. Yakında teleferik projemizin de temelini atacağız ve yazın Alanya'ya teleferikle çıkacağız. Yazın turizmle nüfusu 1 milyonu bulan şehrimize yakışan Türkiye'nin en büyük ve en güzel kültür ve gençlik merkezini de kazandıracağız. Bunun da temelini 2018'de atacağız. Alanya'ya her gün sıfır sorunla temizlik hizmeti sağlıyoruz" dedi.
'YÜCEL CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR'
Artık çöpten bile tasarruf ettiklerini söyleyen Başkan Yücel, "Biz çalışıyoruz, çünkü Alanya'yı çok seviyoruz. Biz çalışıyoruz, çünkü hizmet etmeyi çok seviyoruz. Biz çalışıyoruz, çünkü ülkemizi çok seviyoruz, halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak görüyoruz. Bugün burada olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Alanya Kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven ise Alanya Belediyesi'nin çok çalıştığını belirterek, "Alanya'yı ve ülkemizi severek çalışıyorlar. Allah utandırmasın. Taş taş üstüne koyan herkesten Allah'tan razı olsun. Adem Başkan gerçekten canla başla çalışıyor" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Demirtaş Kültür Merkezi ve Düğün Salonu projesinin temeli atıldı.
Son Güncelleme: 28.10.2016 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81