'Çözüm üretmeye devam edeceğiz'

Çalışma yaparken üyelerden aldıkları güçle hareket ettiklerini vurgulayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, çözüm üretmeye devam edeceklerini söyledi.

'Çözüm üretmeye devam edeceğiz'

Çalışma yaparken üyelerden aldıkları güçle hareket ettiklerini vurgulayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, çözüm üretmeye devam edeceklerini söyledi.

27 Ekim 2016 Perşembe 20:59
'Çözüm üretmeye devam edeceğiz'
Çalışma yaparken üyelerden aldıkları güçle hareket ettiklerini vurgulayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, çözüm üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, 11. Komite (büro mobilyaları, perde mefruşat, halı ve aydınlatma) ve 13. Komite üyeleriyle (orman ürünleri ticareti, boya, hırdavat, çatı malzemeleri), 21. Komite (mimari proje çizimi, mühendislik hizmetleri, her türlü inşaat taahhüt işleri müteahhitlik ve asansör imalatı) üyeleriyle bir araya geldi. Alanya Öğretmenevi’ndeki kahvaltılı istişare toplantısına Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, İŞ-KUR Alanya Hizmet Müdürü Selami Harman, Alanya Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Alataş, ALTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda komite üyesi katıldı.
'KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ'
Konuşmasının başında çalışma prensiplerine ve misyonlarına değinen ALTSO Başkanı Şahin, “Koordineli, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde şehrimize hizmet ediyoruz. Bunun için her kurum ile işbirliği yapıyoruz. Alanya Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz. Ama lokomotifimiz pek tabiki Alanya’nın gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. Kendisine projelerimize verdiği destek, hem Alanya’mıza hem de ülkemize yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür ve şükranlarımı sunarım” dedi.
'TURİZM MYO’YU 6 AYDA BİTİRDİK'
ALTSO tarafından yaptırılan ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu (MYO) hakkında bilgiler veren Başkan Şahin, okulun rekor süreyle 6 ayda tamamlandığını söyledi. ALTSO meclisi olarak ALTSO Turizm MYO yapma kararı almalarının ardından, ‘Yapamazsınız, bu bütçeyle zor’ tarzı eleştiriler aldıklarını hatırlatan Şahin, her türlü fedakarlığı göstererek okulu 6 ayda bitirdiklerini dile getirdi. Söz verdikleri gibi okulu 2016-2017 eğitim sezonuna yetiştirdiklerine değinen Şahin, turizm sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısının ALTSO Turizm MYO sayesinde ortadan kalkacağını söyledi.
'ALANYA'YA DOĞALGAZIN ÖNÜ AÇILDI'
Alanya’ya doğalgazın gelmesi için 2014 yılında imza kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyayla 93 bin imza topladıklarını aktaran Şahin, “BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün nüfusu 20 binden fazla olan ilçelerde yatırım yapma kararı için alınan Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla Alanya’mıza doğalgaz gelmesinin önü açıldı. Bu açıdan çok mutluyuz. Bildiğiniz üzere doğalgazı Alanya gündemine ilk biz taşımıştık. Hem tarım hem de turizmde doğalgazın kullanılması ile enerji maliyetleri bölgemizde azalacak. Biliyorsunuz doğalgazın Alanya’mıza gelmesi için bir imza kampanyası gerçekleştirmiştik. Alanya’da başta belediyemiz olmak üzere tüm kurumlardan ve siz değerli meclis üyelerimizden destek gördük. Topladığımız 93 bin imzayı da dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sunduk. Doğalgaz projemizde de bize yine Bakan Çavuşoğlu destek ve öncü olmuştu. Buradan bir kez daha kendisine şükranlarını sunarım. İnşallah doğalgazı 2 yıl içinde Alanya’mıza getireceğiz” diye konuştu.
'ÜYELERE VERGİ KOLAYLIĞI İSTEDİK'
Kötü geçen turizm sezonunda ALTSO olarak ellerinden gelen her türlü çalışmayı gösterdiklerini belirten Şahin, “Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve önceki bakan Mahir Ünal başta olmak üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e üyelerimizin taleplerini ilettik. Üyelerimizin yaralarına merhem aradık. Sıkıntılı günler geçiren üyelerimize, belediye başkanlarımızdan vergi kolaylığı istedik” ifadelerini kullandı.
'ANTALYA'YA DİREKT UÇUŞ YAPILSIN'
Yerel yönetimlerin yanı sıra mevcut hükümetten den talepte bulunduklarını vurgulayan Şahin, bu talepleri şu şekilde açıkladı: “400 bin ve üzeri yolcu getiren seyahat acentalarınauygulanan desteklerin tüm A gurubu acentaları kapsaması, SGK prim ödeme kolaylığının sadece kriz anında değil, kış dönemlerinde de uygulanması, iç piyasanın hareketlenmesi için kamu çalışanlarına faizsiz kredi verilmesi ve THY uçuşlarının Avrupa’dan Antalya’ya direkt uçuş yapması konu başlıklarında taleplerde bulunduk.”
'HER ÇALIŞMANIN TAKİPÇİSİ OLDUK'
Turizm sezonunda yaşanan krizi aşabilmek için çeşitli projeler ürettiklerini açıklayan Şahin, “Yaşanan krizde üyelerimizin yanında yer aldık. Projeler gerçekleştirdik, toplantılar düzenledik. Antalya Tanıtım A.Ş. ile birlikte 'Alanya’da Alışveriş Var' isimli bir proje yaptık. Projeye ilginin yoğun olması açısından çeşitli ödüller belirledik. Rusya ile yaşanan siyasi krizin ardından ise Alanya’da yaşayan Ruslara yönelik önemli girişimlerimiz oldu. Onları istişare toplantılarında ağırladık. Alanya’nın ne kadar güvenli bir şehir olduğunu ülkelerinde anlatmalarını istedik. MENA ülkeleri temsilcilerinin katıldığı ve Antalya’da gerçekleştirilen toplantının bir ayağının da odamız öncülüğünde Alanya’da yapılmasını sağladık. Üyelerimizin yararına olacağını düşündüğümüz her çalışmanın takipçisi olduk” dedi.
'AKDAĞ’DA GELİNEN NOKTA BİR MİLAT'
Göreve geldiği günden bu yana Akdağ konusunda yoğun biçimde girişimlerde bulunduğunu aktaran Başkan Şahin, 1995 yılında 'Kış Sporları Turizm Merkezi' olarak ilan edilen Akdağ’ın statüsünün 21 yıl sonra 'Antalya Alanya Akdağ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi' olarak değiştirildiğini söyledi. Şahin, “Gelinen nokta Akdağ için bir milat. Bölge yatırım ve teşviklerden daha fazla yararlanma imkanına kavuştu. Başta Bakan Çavuşoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
'ÖNEMLİ BİR VİRAJI DAHA GEÇTİK'
Türkler Mahallesi’ne yapılacak Yeni Toptancı Hali’nin ihalesinin 11 Ekim'de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildiğini anımsatan Şahin, “İhale komisyonunun değerlendirmesi devam ediyor. 4 firmanın teklifi üzerinde komisyon çalışmalarını yürütüyor. Bir de kanuni itiraz süresi var. Biz bu projenin tamamlanana kadar takipçisi olacağız. Alanya hal sektör temsilcilerimizin taleplerini dikkate alarak proje hazırlamıştık. Projemiz bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ihaleye çıktı. Önemli bir virajı daha geçmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Alanya’mıza hayırlı olsun. Projede her ayrıntıya yer verildi. Türkler Mahallesi'nde 160 dönüm arazi üzerine yapılacak 157 dükkan, sosyal alan, otopark ve diğer gerekli tesisleri içinde barındıracak. İçerisinde sosyal alanlar ile bir de cami olacak. Alanya’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.
'ÜYE AİDATLARINA ZAM YAPMADIK'
Üye aidatları konusunda da önemli bilgiler paylaşan Şahin, üye aidatlarına zam yapmadıklarını belirterek, “ALTSO bünyesinde kullanılan internet, SMS ve telefon ücretlerinde yeni düzenlemeler yaptık. Yeni anlaşmalar neticesinde odanın bütçesine yansıyan yükü hafiflettik. Yaklaşık yüzde 30-40 oranında rakamlarda para odamızın bütçesinde kaldı” dedi.
'50 BİN SERTİFİKA VERECEĞİZ'
ALTSO’nun eğitim çalışmaları hakkında da bilgiler veren Şahin, tüm eğitim çalışmalarını 'ALTSO Akademi' adı altında topladıklarını söyledi. ALTSO Akademi’nin 2016 yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim seminerlerinin de devam ettiğini belirten Şahin, oda yönetimi olarak hedeflerinin görev süresi boyunca toplamda 50 bin kişiye sertifika vermek olduğunu da hatırlattı.
'DİĞER TALEPLERİN TAKİPÇİSİYİZ'
Yerleşik yabancıların ikametgâh konusunda yaşadığı sorunlarla ilgili olarak çeşitli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Şahin, “Yabancıların ikametgah sorunuyla ilgili Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve Genel Müdür Yardımcısı Salih Bıçak’a uygulamada yaşanılan sorunları ilettik. Bunun sonucu olarak ilçemizde Göç İdaresi Şube Müdürlüğü açıldı. Yabancılara yönelik vatandaşlık numarası sıkıntısını da çözdük. Diğer taleplerimizin de takipçisiyiz” dedi.
'ORGANİZASYONLARA DESTEK VERDİK'
ALTSO olarak ilçemizde gerçekleştirilen her türlü organizasyona destek olduklarını aktaran Şahin, “Odamız şehrimizde gerçekleşen ve tanıtıma katkı yapan tüm sosyal, sanatsal ve spor organizasyonlarında yerini alıyor. Bu kapsamda, turizm festivali, jazz günleri, plaj voleybolu, plaj futbolu, triathlon, off-road gibi organizasyonlara oda bütçesinden destek olundu” diye konuştu.
'SİZLERDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE YAPTIK'
ALTSO olarak üyelerin uzun süreli vize alması konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını ve çok sayıda kişiyi de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli fuar ve iş gezilerine götürdüklerini hatırlatan Şahin, “Üyelerimizin ufkunu açmak amacıyla yurt dışı organizasyonlara büyük önem verdik. Bunları yaparken odanın bütçesini koruduk. Şahsım ve yönetim kurulum ve katılımcılar bu gezilerde kendi imkanlarını kullandı. Çok güzel temaslarımız oldu. Çavuşoğlu'nun da desteğiyle yurt dışında en üst düzeyde karşılandık ve ağırlandık. Gittiğimiz yerlerin basınında da Alanya geniş yer buldu. Oda tarihinde ilk kez yurt dışı fuarda stant açtık. Bunları hep sizlerden aldığımız güçle yaptık.
Ülkemizdeki diğer odalar şu anda bizim yaptıklarımızı yapmaya başladı. Özellikle son Suudi Arabistan’a yaptığımız iş gezisi ve Umre nedeniyle çok tebrik aldık” ifadelerini kullandı.
'ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Şahin, ALTSO yönetimi olarak her zaman üyelerle birlikte olacaklarını ifade ederek, “Üyelerimizin sorunlarını dinleyip çözüm üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz. Bu kapsamda ALTSO-Ankara İrtibat Ofisi'ni üyelerimizin hizmetine açtık. Bundan ayrı olarak odamız bünyesinde hukuk ofisimizi açtık. Her çarşamba ve cuma günleri ALTSO üyelerine hukuk danışmanlığı hizmeti veriliyor. ALTSO yönetimi olarak odamıza bir de cenaze arabası kazandırdık. Bunu oda bütçesinden tek kuruş çıkmadan, yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın desteğiyle üyelerimizin hizmetine sunduk” dedi.
'ÜYE İSTİYOR, BİZ YAPIYORUZ'
Şahin’in konuşmasının ardından kahvaltıya katılan üyeler, yaşadıkları sıkıntıları ve yapılmasını istedikleri projeler konusunda söz alarak, Şahin’e iletti. Şahin, üyelerden gelen istekleri tek tek not alarak, gereken çalışmaların yapılacağını dile getirdi. Sosyal medya, asistan servisi, KOSGEB destekli yurt dışı iş gezileri vize ofisi ve sticker çalışmaları gibi konulara da değinen Şahin, üyelerin istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
Son Güncelleme: 27.10.2016 22:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81