'Azerbaycan'da da kardeşimiz olacak'

'Azerbaycan'da da kardeşimiz olacak'

03 Ekim 2016 Pazartesi 23:44
'Azerbaycan'da da  kardeşimiz olacak'
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekilleri, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret etti.
Bir dizi etkinlik gerçekleştirmek üzere Alanya’da bulunan, Azerbaycan Parlamentosu Milletvekilleri ve Azerbaycan ATV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rauf Dadaşov, Kaymakam Tanrıseven’i ziyaret ettiler. Ziyarette, Kaymakam Tanrıseven ile Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunan Azerbaycan Milletvekilleri, Türkiye’nin ve Alanya’nın harika bir yer olduğunu söylediler. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i de ziyaret eden Azeri heyeti, Alanya'da bir caddeye ya da sokağa Azerbaycan isminin, bir parka da Karabağ isminin verilmesini istedi. Ayrıca Azeri vekiller olarak kardeş şehir için gerekli adımları attıklarını belirttiler.
BİZLER BİR MİLLET, İKİ DEVLETİZ
Türkiye ve özellikle Alanya’nın eşsiz güzelliklere sahip bir yer olduğunu belirten Azerbaycan Milletvekili Gazeteci-Yazar Doç. Dr. Ganire Paşayeva, Alanya’da düzenledikleri etkinliklerde katkılardan dolayı teşekkür ederek “Türkiye ve Alanya harika bir yer. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki köprüyü en iyi şekilde kuracağız. Bizler bir millet, iki devletiz” dedi.
‘AZERBAYCAN-TÜRKİYE KARDEŞLİĞİ DAİMA YAŞASIN’
Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Musa Qasimli ise, “Türkiye’nin yaptığı projeler ile daha da güçlenerek, bölgede söz sahibi oldu. Biz iki kardeş ülkeyiz. Biz, Türkiye’nin daima güçlü olmasını isteriz, kalkınmasını isteriz. Türkiye, Türk dünyasının göz bebeğidir. Azerbaycan-Türkiye kardeşliği daima yaşasın” dedi.
TANRISEVEN “ALANYA’NIN AZERBAYCAN’DA KARDEŞ ŞEHRİ OLMALI”
Azerbaycan Vatandaşlarını, Alanya’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Tanrıseven, ‘İki devlet tek millet’ düsturu ile ayrım yapmaksızın birlikte yaşadıklarını söyledi. Tanrıseven, “Azerbaycan ile Alanya arasında köprü daha da gelişmeli. Alanya ile Azerbaycan’ın kardeş şehri olması konusunda çalışılmalı. Burada yaşayan Azeri kardeşlerimiz var. Alanya Belediyesi’nin birçok Ülke ile kardeş şehir anlaşması var ve Azerbaycan ile de olmasını temenni ediyorum” dedi.
Son Güncelleme: 03.10.2016 23:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81