Alanya Yeniköy Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor

Alanya Yeniköy Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor

12 Eylül 2017 Salı 20:56
Alanya Yeniköy Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor
Alanya'da inşa edilen Yeniköy Barajı’nda yüzde 46 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Alanya'da yapımı devem eden Yeniköy Barajı’nda çalışmalar sürüyor. Alanya’da 12 bin 360 dekar zirai araziyi suyla buluşturacak olan baraj inşaatında yüzde 46 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.
Sulama maksatlı olarak inşa edilen Yeniköy Barajı, Emişbeleni , Yeniköy ve Toslak Mahalleleri’nde toplam 12 bin 360 dekar zirai araziye sulama suyu temin edecek.
Yaklaşık 9 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, temelden 58,5 metre yükseklikte inşa ediliyor. Ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın yatırım bedeli ise 36 milyon lirayı buluyor.
Baraj inşaatının tamamlanıp sulama projesinin de hizmete alınması ile sulama bölgesinde dekar başına 2 bin 356 lira ilave gelir elde edilmesi, dolayısıyla da ülke ekonomisine 29 milyon liradan fazla katkı verilmesi hedefleniyor. Ayrıca proje ile bin 483 kişiye ilave istihdam alanın da açılması öngörülüyor.
Yeniköy Barajı’nın Antalya ve Alanya için önemli bir proje olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bakanlık olarak Antalya’da görülmemiş yatırımlara imza atıyoruz. Antalya’nın hayrına olan bütün projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz ve bu yatırımlar sürecek. Antalya'yı barajlar ve göletler şehri haline getirdik. Çünkü Antalya’nın su ihtiyacının fazla olduğu yaz aylarında yağış çok az. Bu sebeple yağışın fazla olduğu kış aylarında bu suyu biriktirmek ve yaz aylarında kullanmak zorundayız. Yeniköy Barajı da tamamlandığında zirai arazilerin yaz mevsiminde ihtiyacı olan sulama suyunu temin edecek” dedi.
 
Son Güncelleme: 12.09.2017 20:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81