Alanya'ya üçüncü OMGİ istasyonu geliyor

Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Alanya'daki üçüncü OMGİ istasyonunun Toslak Mahallesi'ne kurulacağını açıkladı.

Alanya'ya üçüncü OMGİ istasyonu geliyor

Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Alanya'daki üçüncü OMGİ istasyonunun Toslak Mahallesi'ne kurulacağını açıkladı.

14 Haziran 2017 Çarşamba 21:07
Alanya'ya üçüncü OMGİ istasyonu geliyor
Müteaahhit firma ve Alanya Meteoroloji Müdürü Nakip Karakuş ile bölgede yer teslimi yaptıklarını belirten Başkan Musluoğlu, "2016 yılında müracat ettiğimiz bölgemiz üreticilerinin talebi olan OMGİ istasyonlarının  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yatırım programı doğrultusunda birincisi Okurcalar'a, ikincisi Keşefli'ye kurulmuştu. İstasyonun üçüncüsü için Toslak Mahallesi'nde yol ve yer düzenlemesini yaptık. Yarın Allah'ın izniyle betonumuzu döküyoruz. 2016 yılı içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na müracaat etmiştik. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de programa aldı. 2 OMGİ istasyonunu kurmuştuk. Bu istasyonların tesis aşaması bitti. Bunlardan veri almaya başladık. Üçüncüyü de ihale içerisine dahil ettiler. Müteahhit firma ve Alanya Meteoroloji Müdürü Nakip Karakuş ile bugün yer teslimini yaptık. Yarın da istasyon için beton dökülüp, kurulma çalışmaları başlayacak. OMGİ istasyonlarının birisi 45-50 bin TL civarında. Üç istasyonun maliyeti yaklaşık 150 bin TL yapıyor. Bu istasyonlar sayesinde tüm verileri alabileceğiz. Bu sayede üreticilere meteorolojik verileri anında SMS ile yönlendireceğiz. Toslak, Konaklı, Emişbeleni, Payallar, Kayabaşı, Yeniköy, Hacıkerimler mahallelerindeki üreticilerimize hayırlı olsun. Meteoroloji Genel Müdürlüğüne, bölge müdürüne ve ilçe müdürümüze teşekkür ederiz" dedi. 
OMGİ NEDİR?
Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonları, meteorolojik parametrelerdeki değişimlere duyarlı ve bu değişimlerin miktarını ölçen sensörlerden oluşmaktadır. Ayrıca, bu sensörlerin ürettiği mühendislik birimlerini (volt, amper, frekans gibi) meteorolojik bilgilere ve birimlere dönüştürmek için gerekli hesaplamaları ve çevirmeleri yapan ana işlem ünitesi, bu bilgilerin çeşitli yerlerde görüntülenmesini sağlayan görüntüleme üniteleri ile üretilen bilgi ve meteorolojik kodların ilgili merkezlere iletilmesini sağlayan haberleşme üniteleri de otomatik istasyon bünyesinde yer almaktadır. Otomatik istasyonlar, ölçülen ve hesaplanan çeşitli meteorolojik parametrelerin belirli formatlarda meteorolojik mesajlara dönüştürülmesi işlemini yaptıkları gibi, yine bu bilgilerin belirli formatlarda saklanması, grafiklere dönüştürülmesi ve yazıcılarda kaydedilmesi işlerini de yaparlar. Böylece, herhangi bir bilgi kaybı olmaksızın, meteorolojik parametrelerin sürekli olarak ve en doğru şekilde elde edilmesi sağlanmış olur.
 
Son Güncelleme: 14.06.2017 21:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81