Alanya TEOG'da BİL farkını yaşayacak

Alanya TEOG'da BİL farkını yaşayacak

15 Ağustos 2017 Salı 20:27
 Alanya TEOG'da BİL  farkını yaşayacak
Alanya BİL Koleji,  akademik başarının yanına müfredata ek olarak uygulayacağı özel eğitim metotları ile öğrencileri TEOG sınavlarına nasıl hazırlayacaklarını açıkladı. TEOG Sınavına Hazırlık Programı çerçevesinde öğrenci odaklı çok yönlü eğitim sistemi ile 8. sınıflar için ek çalışmalar programlayan Alanya BİL Koleji’nin hedefi, TEOG’da yüzde yüz başarı elde etmek.
 
Sınavda başarının “Tam öğrenme, sınav tecrübesi ve karşılıklı güven” sonucu elde edileceğini açıklayan BİL Koleji Müdürü Gizem Yıldırım, her ay bir TEOG Deneme Sınavı, ayda 2 kez de Konu Tarama Testi uygulayacaklarını söyledi. 
Deneme sınavlarının birebir gerçek sınavlar formatında gerçekleştirileceğinin altını çizen Yıldırım, “Türkiye geneli deneme sınavlarının yanı sıra okulumuz bünyesinde uygulanacak deneme sınavları ile öğrencilerimizin eksikleri varsa tespit edip telafi programları yapacağız.” dedi.
ETÜT SINIFLARI OLUŞTURULACAK
Haftalık ders saatine ek olarak 8. Sınıflara, sekiz  ders saati kurs programı  eklediklerini ve bu uygulamanın yıl boyu devam edeceğini belirten Alanya BİL Koleji Müdürü Gizem Yıldırım, şunları söyledi: “Etüt sınıfları, her TEOG deneme sınavı sonrasında puan sıralamasına göre yeniden oluşturulacak.  Böylece öğrencilerimizin eksik olan konularına uygun olarak etüt almaları ve kısa sürede sadece eksik oldukları konuların telafisinin yapılmasını planladık. Türkiye geneli deneme sınavlarımızla kendilerini değerlendirebilecekleri, hedef oluşturabilecekleri ve rekabet edebilecekleri bir  ortam  yarattık.” dedi.
BİRE BİR ÇALIŞMA SAATLERİ
“Birebir çalışma saatleri, öğrencilerimizin hafta içi ve hafta sonu branş öğretmenleri ile bire bir çalıştığı soru çözüm saatleridir.” diyen Okul Müdürü Yıldırım, açıklamasına söyle devam etti: ”BİL Kolejinde öğrencilerimizin kendilerini eksik hissettiği konuları ve analizler sonucu ortaya çıkarılan konu eksikliklerini gidermek amacıyla, öğrenci - öğretmen bire bir çalışma saatleri planlandı ve uygulanacak.”
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
Yıldırım, Ölçme ve Değerlendirme Birimi’nin işlevini ise şöyle açıkladı: “TEOG deneme sınavı sonuçları ölçme değerlendirme birimimizde  değerlendirilecek ve önceki sınav sonuçları ile karşılaştırmalı analizler öğrencilerimize karne olarak verilecek. Bu analizlerde öğrencilerimiz boş  ve yanlış cevaplarının hangi konularda yoğunlaştığını görebilecek ve eksiklerini daha kolay tamamlayabilecek.” dedi.
DANIŞMAN ÖĞRETMEN UYGULAMASI
Danışman Öğretmen Uygulaması ile öğrencileri birebir takip edebileceklerinin altını çizen Gizem Yıldırım, ”Ortaokulda  sınıf rehber öğretmenleri yanında, ortalama  beş öğrencinin bir danışman öğretmeni bulunacak . Danışman  öğretmenler, belirli periyotlarla öğrenci ve velileri ile görüşerek öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini izleyip, edindikleri bilgileri e-BİL üzerinden “Ortak Bilgi Sistemi” ne giriş yapacaklar.
Bu sisteme girilen öğrenci bilgileri  yetkileri dahilinde sınıf rehber öğretmeni, rehber öğretmen, ve okul müdürü tarafından takip edilecek.
Alanya BİL Koleji Müdürü Yıldırım, TEOG Sınavlarına Hazırlık Programı’nda yer alan diğer uygulamaları ise şöyle açıkladı: 
YOĞUNLAŞTIRILMIŞ SORU ÇÖZÜMLERİ 
MEB tarafından belirlenen, sınavda sorumlu olduğumuz konuların ve kazanımların kavranması, sınav sistemine uygun çalışmaların yapılması için ders çalışma kitapları, konu kavrama testleri, eğitim bilişim ağı üzerinden deneme sınavlarını  taramaktayız. Bu yolla oluşturulan soru bankaları, öğrencilerimize, değişik soru tipleri ile karşılaşma olanağı verecektir.
REHBERLİK ÇALIŞMALARI
Öğrencilerimizin akademik ve yaş dönemi özellikleri nedeniyle yaşanabilecek sorunlar yakından takip edilecek. Deneme sınavı ve konu tarama testi sonrası başarı değişimleri analiz edilecek..
TEOG GRUPLARI
8. sınıf öğrencilerimiz, sene başında uygulanan hazır bulunuşluk  sınavından sonra 
Eksikleri tespit edilip hafta içi akşam etütlerine yönlendirilecek.  Etüt  grupları her kkt sınavından sonra değişebilir. Amaç, öğrencilerimize ihtiyacı olan konu ile ilgili takviye ve soru çözümü yaptırmak.
TEOG HIZLANDIRMA PROGRAMI 
Alanya BİL Koleji’nde öğrencilerimizin girecekleri merkezi sınavlara 4 hafta kala ders programında, olması gereken ders saatleri ve ek TEOG grup derslerine ilaveten, öğrenci grupları oluşturularak, TEOG Hızlandırma Programı uygulanacak. Öğrencilerin çözmek istediği sorular öğretmenleri denetiminde çözülecek.
TEOG BİLGİLENDİRME VELİ EĞİTİMLERİ VE ÖĞRENCİ EĞİTİMLERİ 
Sınav yaklaştıkça öğrencilerimizle  gerek okul idaresi, gerek rehberlik,  gerekse
 “mentör  öğretmenleri” “olarak görüşmeler yapılarak, sınav farkındalığı yaratılır.  Velinin de öğrencinin evdeki çalışmalarını takip etmesi ve okulla işbirliği içinde olması bizim için çok önemlidir. Bu yüzden velilerimize TEOG Seminerleri düzenlenecek. Sene başında “TEOG nedir?  Öğrencilerimizi sınava nasıl hazırlıyoruz” u anlatır, dönem içinde de bu stres dolu süreci en iyi nasıl atlatırız, ebeveyn olarak neler yapmalıyız?  Okul, aile ve öğrenci işbirliğimizi en sağlıklı nasıl devam ettirebiliriz” i anlatan paylaşım toplantıları yapılacak.
Tüm bu çalışmalarımızda amacımız öğrencilerimizin bilgilerini pekiştirip tekrar yapmalarını sağlamak, farklı soru türlerini görerek sınav sorularına hakim olma becerisi kazandırmak, test tekniklerini öğrenmelerini, eksikleri varsa gidermelerini ve sınava en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamaktır.
 
 
 
Son Güncelleme: 15.08.2017 20:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81