Alanya Mutfak Mirası İstanbul'da tanıtılacak

Alanya Belediyesi, yöreye özgü yemek ve lezzetleri, Aşçılar Derneği’nin 2 Nisan Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda tanıtacak.

Alanya Mutfak Mirası İstanbul'da tanıtılacak

Alanya Belediyesi, yöreye özgü yemek ve lezzetleri, Aşçılar Derneği’nin 2 Nisan Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda tanıtacak.

27 Mart 2017 Pazartesi 21:33
Alanya Mutfak Mirası  İstanbul'da tanıtılacak

Alanya Belediyesi,  Mutfak Mirası Alanya adıyla yöresel yemek ve lezzetleri tanıtmaya devam ediyor. Alanya Belediyesi, 2 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’na katılarak, Aşçılar Derneği’nin seçtiği tema mutfağında yöresel lezzetleri sergileyecek.
BU YILIN TEMA MUTFAĞI ALANYA YÖRESEL YEMEKLERİ
Her yıl Türkiye’nin farklı bir bölgesinin yöresel mutfağını ağırlayan etkinlikte bu yıl tema mutfağı olarak Alanya Yöresel Mutfak ve Yemek Kültürü işlenecek. Alanya Belediyesi’nin Haliç Kongre Merkezi Kuleli Salonu’nda kuracağı standında yöresel mutfak sunumları ve tadımları yapılacak. Ayrıca Alanyalı ev hanımlarının tamamen yerel ürünler ve yöresel yemek tarifleri ile pişirecekleri yemek ve tatlılar, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
TARIMSAL FAALİYETLERİNDE ŞEHRİN BİR PARÇASI OLDUĞU ANLATILACAK
Alanya Belediyesi lezzet ustalarının en önemli buluşma organizasyonunda, Alanya’nın yalnızca deniz-kum-güneş üçlüsünden ibaret olmadığını, mutfak kültürünün ve tarımsal faaliyetlerin de şehrin bir parçası olduğunu ziyaretçilere aktaracak. Culinary Heritage Europe (Avrupa Mutfak Mirası) ağına Türkiye’den kabul edilen ilk şehir olan Alanya’nın “Laba Dolması”, “Göleviz Yemeği”, “Ülübü Piyazı”, “Tömeken Salatası”, “Badem Kahvesi” ve 45 çeşit yöresel yemeği, VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasında açık büfe öğle yemeği olarak misafirlerin beğenisine sunulacak.
AŞÇILAR DERNEĞİ 20. YILINI KUTLUYOR
Şef Aydın Yılmaz’ın kurucusu olduğu, Türkiye’nin en köklü derneklerinden biri olan ve bu yıl 20. yaşını kutlamaya hazırlanan Aşçılar Derneği, VI. kez gerçekleştireceği etkinlikte yerli ve yabancı şefleri, büyük sürprizler ve farklı etkinliklerle misafir edecek. Ülkemizin önde gelen tedarikçi firmalarının yoğun ilgi gösterdiği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması, firmaları ve ürünlerini ulusal ve uluslararası şefler başta olmak üzere Türkiye’nin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine binlerce Executive Chef, ünlü aşçılar ve geleceğin aşçılarıyla buluşturacak.
10 BİN KİŞİ AĞIRLANACAK
Profesyonel şeflerin yoğun ilgi gösterdiği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasında ulusal ve uluslararası şefler ve aşçılar, Türkiye’nin yedi bölgesinden aşçı derneklerinin yönetim kurulları ve üyeleri, meslek lisesi ve üniversitelerin gastronomi bölümü aşçı adayları, gurmeler, akademisyenler, mutfak yazarları, meslek eğitimcileri, blogerlar, Instagram yazarları ve medya olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi ağırlanacak.
Son Güncelleme: 27.03.2017 21:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81