Alanya'dan bir ilk daha

Turizme yeni can. Alanya yurtdışının kapılarını araladı. Sağlık turizmi için önemli adımlar Alanya'da atıldı. Bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan sağlık turizmi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. ALSTUD bu konuda emin adımlarla ilerliyor.

Alanya'dan bir ilk daha

Turizme yeni can. Alanya yurtdışının kapılarını araladı. Sağlık turizmi için önemli adımlar Alanya'da atıldı. Bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan sağlık turizmi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. ALSTUD bu konuda emin adımlarla ilerliyor.

06 Mart 2017 Pazartesi 18:45
Alanya'dan bir ilk daha


Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD)  federasyonlaşarak tüm ülkeyi temsil edecek bir merkez haline dönüştü. Bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan sağlık turizmi üzerine konuan ALSTUD Başkanı Dr. Tevfik Yazan, sağlık turizmini bacasız bir fabrikaya benzetti. Yazan “Katma değeri en yüksek olan sağlık turizmi Ülkemizin prestiji açsından oldukça önemlidir. Sağlık turizmi yeni istihdam alanlarının açılmasına, ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacaktır. Bu durum sadece bölgemiz için değil ülkemiz içinde önemli bir olaydır.” dedi.
YAZAN FEDERASYON BAŞKANI OLDU
Tüm dernek üyelerinin ortak kararıyla Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) Başkanı Dr. Tevfik Yazan, Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu Başkanı oldu. ALSTUD' un ev sahipliğini yaptığı federasyonlaşma toplantısının 3.sü Eftalia Aytur Otel’de gerçekleşti. Toplantıya birçok bölgeden temsilci katıldı. Tüm Türkiye'yi temsil edecek olan bu yeni oluşumda yönetim kurulunda Alanya’dan 2 kişi yer aldı. Alanya’dan Yönetim Kurulu Genel Sekreterliğine de Ahmet Girgin getirildi.
YENİ ADI TURSAF OLDU
Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu yeni adıyla “TURSAF” oldu. Oy birliği ile alınan kararda; Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Demir, Adana Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halis Bayrak, Yönetim Kurulu Saymanı Samsun Kamu Hastaneleri  Genel Sekreterliği İdari ve Mali İşler Müdürü Sadi Ergin, Yönetim Kurulu Üyesi Erzurum Sağlık Turizmi Derneği Başkanı  Ümit Veli Kaman, İzmir Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve ABC Sağlık hizmetleri Ceosu  Bülent Cinel oldu.
ARTILARIMIZI KULLANACAĞIZ
Toplantı sonunda 1 yıllık plan oluşturularak Federasyon Tüzüğü’ne imzalar atıldı. Toplantının açılış konuşmasını Dr. Tevfik Yazan gerçekleştirdi. Yazan, “Coğrafi konumumuzu ve artılarımızı kullanarak ülkemizi tercih edilen bir yer haline getirilmesini sağlamalıyız. Savaşlar bile ekonomi ile kazanılmaktadır. Bizler de ülkemizin ekonomisine bir katlı sağlamak istiyoruz. Heyecanımızı ülkemiz için harcayalım. Sağlık turizminin sorunu ne, çözümü nelerdir? Bunları hep birlikte paylaşıp devlet büyüklerimize iletip yol haritasının çizilmesinde katkımız olsun. Bu amaçla da hepimiz burada bulunmaktayız." dedi.
HEDEFLERİ ANLATTILAR
İzmir Sağlık Kurulu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr Bülent Cinel ise iyi bir federasyonlaşma yaratıldığı zaman birlik ve beraberlik çatısı altında ülkenin ileriye götürülmesi yönünde faydalı olunacağını söyledi. Cinel, “Türkiye genelinde bütün sağlık turizmi paydaşlarını bir araya getirerek bir sinerji oluşturulduğu zaman yurtdışında daha fazla markalaşma ve lobi faliyetlerinde bulunma imkanı sağlanacaktır" dedi. Bursa Sağlık Kurulu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Demir konuşmasında toplantının önemine değindi. Demir,”Çok uzun gayretler sonunda federasyonlaşma çalışmasını somutlaştırmak için bugün burada bulunmaktayız."dedi. Adana Sağlık Turizmi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halis Bayrak ise konuşmasında “buraya geliş amacımız bireysellik değildir. Ülkemizin ekonomisine daha fazla nasıl fayda sağlayabiliriz. Neler yapabiliriz bu sorulara cevap bulabilmektir.” dedi
Son Güncelleme: 06.03.2017 22:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81