Alanya'da neredeyse bütün tesisler açık!

TurizmGüncel'in “Turizm bölgelerinde sezon nasıl başladı?” yazı dizisine konuşan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya turizmini değerlendirdi.

Alanya'da neredeyse bütün tesisler açık!

TurizmGüncel'in “Turizm bölgelerinde sezon nasıl başladı?” yazı dizisine konuşan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya turizmini değerlendirdi.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 21:19
Alanya'da neredeyse  bütün tesisler açık!
Sili, Mayıs ayı itibarıyla bölgelerde turizmin geçtiğimiz yıllara kıyasla ne durumda olduğunu, bölgedeki otellerin hepsinin açılıp açılmadığını, ortalama dolulukları, personel istihdamındaki değişimi, pazarlardaki genel tabloyu, yüksek sezona dönük rezervasyonların tatmin edici düzeyde olup olmadığını ve fiyatların durumu üzerine konuştu.
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili şu değerlendirmeleri yaptı:
''MAYIS DOLULUĞU 2015’İN GERİSİNDE, SATIŞLAR DAHA DA GERİDE''
''Mayıs ayı itibari ile bölgemiz  tesislerinin neredeyse tamamı işletmeye açılmış durumda. 2017 yaz sezonunda,  özellikle Rusya pazarının hareketliliğinden dolayı tesisler 2016’ya göre erken start verdi.
''RUSYA EB'DE TARİHİNİN ZİRVESİNDE, AVRUPA 2016’NIN % 30-40 GERİSİNDE''
Mayıs ayı doluluklarının bakanlık ve belediye belgeli tesislerde ortalama yüzde 60’ları bulacağını düşünüyoruz. Bu doluluk 2015’in takribi yüzde 5-10  altında, ancak satış rakamları 2015’in ne yazık ki daha da gerisinde. Ön rezervasyon anlamında Rusya pazarı tarihinin en yüksek oranlarını yakalamakla beraber, Avrupa pazarı 2016 seviyesinin yüzde 30-40 altında seyrediyor. Bu tablonun Mayıs ayı ortaları itibari ile değişeceğini ve Avrupa’da  en azından sezon sonunda 2016 sayılarına ulaşacağımızı  umut ediyoruz.
''TEŞVİKLERİN OLUMLU ETKİSİ OLDU, İSTİHDAM ARTTI''
Bu tabloya bağlı olarak nisan ve mayıs aylarında  geçen seneye oranla istihdamda bir artış söz konusu. Özellikle devlet tarafından verilen teşvikler bu artışta etkili oldu.
''AVRUPA İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK''
Yıl  sonu itibarıyla Rusya pazarından beklentilerimiz yüksek. Avrupa pazarının  ise 2016 sayılarını gerçekleştirmesi gerekiyor. Sektör olarak bunun için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız ve partnerlerimizle sürekli irtibat ve iş birliği içerisindeyiz.
''EB'LER TATMİN EDİCİ DEĞİL, İÇ PAZARN ETKİSİYLE YÜKSEK DOLULUĞA ULAŞIRIZ''
İç pazarda geçen sene yakaladığımız artış trendini bu sene de korumak ve hatta yükseltmek arzusundayız ki bu konuda da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.  Haziran ayının üçüncü haftası itibarıyla iç pazar da devreye girdikten sonra halihazırda tatmin edici düzeyde olmayan ön rezervasyonlara rağmen  temmuz ve ağustos aylarını yüksek doluluklarla kapatacağımıza inanıyorum.
''FİYATLAR 2015 TALEBİNE ULAŞIRSAK TOPARLANMA SÜRECİNE GİRER''
2015 yaz sezonunun ve özellikle 2016 sezonunun fiyatlar üzerinde yarattığı olumsuzluğun tüm kaynak pazarlarımızın minimumda 2015 seviyelerinde rezervasyon akışı sağlayabilmeleri akabinde toparlanma sürecine gireceğine inanıyor , bu vesile ile tüm sektör temsilcilerine kolaylıklar ve iyi sezonlar diliyorum.''
Son Güncelleme: 08.05.2017 21:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81