Alanya'da görev yapan komutana terfi

Alanya'da görev yapan komutana terfi

23 Temmuz 2017 Pazar 20:06
Alanya'da görev yapan komutana terfi
Alanya'nın eski İlçe Jandarma komutanlarından olan Albay Turgay Aras, tuğgeneralliğe terfi ederek Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanı oldu. 
Jandarma Genel Komutanlığı atama kararnamesi yayımlandı 19 ilde komuta kademesi yeniden belirlendi. 17 personel bir üst rütbeye terfi etti, 25 general ile 59 jandarma değişik görevlere atandı. Jandarma subaylarının terfileri daha önce diğer askeri birliklerde olduğu gibi ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'da karara bağlanıyordu. 27 Temmuz 2016'da yayımlanan kararnameyle  Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı'na bağlanmış, jandarma generallerinin tayin ve terfilerinin de üçlü kararname ile yapılması düzenlenmişti. 
14 ALBAY TUĞGENERALLİĞE TERFİ ETTİ 
Kararnameyle 3 general bir üst rütbeye terfi etti. 14 albay tuğgeneralliğe terfi ederken 59 il jandarma komutanlığına yeni atama yapıldı. ANTALYA'DA DA DEĞİŞİM YAŞANDI 15 Temmuz hain darbe girişiminde kriz masasında yer alan ve Çardak Havaalanı'na giden askerleri teslim alan  Denizli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız,  Jandarma Genel Komutanlığı atamalarıyla tuğgeneralliğe terfi edilip, Antalya il Jandarma Komutanlığı'na atandı. 
KARARNAME RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI 
Jandarma Genel Komutanlığı atamalarına göre, Resmi Gazete'de yayımlanan 3'lü kararnameyle tuğgeneralliğe terfi eden Denizli İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız,  Antalya İl Jandarma Komutanı olarak atandı. 
15 TEMMUZ'DA KRİTİK ROL OYNAMIŞTI 
Cengiz Yıldız, 15 Temmuz Darbe girişiminin bastırılmasında etkin rol oynamıştı. Yıldız, darbe girişiminde  Denizli'de Ankara'ya götürülecek olan komandoları ve rütbeli askerleri havaalanında gözaltına alma işlemini yapmıştı.      
 
 
Son Güncelleme: 23.07.2017 20:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81